Jump to content

Sveštenik istukao monahinju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Појачано сте додали након што сам вас цитирала. Заиста нећу да се спуштам на тај ниво.

Погледајте претходну страницу, па ћете видети да ништа нисам појачавао/подебљавао. Ако мислите нарочито на "болдовани" део мог одговора, то нисам урадио. Питајте администрацију ко је то урадио.

Кошкање се завршава на кошкању,

Али како се год завршавало, то јесте насиље. Нарочито ако наспрам зрелог и здравог човека стоји старица, ма колико она не била у праву. и овде није битно да ли је то доказиво законом или не. Проблем је у поступку свештеника православне епархије шумадијске. Уз ограду да се овај догађај збио како нам је овде представљен. И наглашавам, свештенику који се кошка са старицом.

Подели на овим сајтовима

Eparhija je trebala da nađe način da im priđe ali za to su potrebni i ljudi koji to umeju. Ne možeš da priđeš i da udariš staricu, na stranu sad ko je kriv ko nije. 

Занимљиво је то да сада  стављте на страну ко је крив ко није. Сада већ развијате тему да заживи Ваше умеће над онима које налазите да не умеју.  Требало би отворити нову тему о томе, пошто се то више и сад не тиче ове.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Погледајте претходну страницу, па ћете видети да ништа нисам појачавао/подебљавао. Ако мислите нарочито на "болдовани" део мог одговора, то нисам урадио. Питајте администрацију ко је то урадио.

Али како се год завршавало, то јесте насиље. Нарочито ако наспрам зрелог и здравог човека стоји старица, ма колико она не била у праву. и овде није битно да ли је то доказиво законом или не. Проблем је у поступку свештеника православне епархије шумадијске. Уз ограду да се овај догађај збио како нам је овде представљен. И наглашавам, свештенику који се кошка са старицом.

Нисте Ви појачали/подебљали, болдовали, већ сам ја болдовала оно што сте додали након што сам цитирала поруку  "Кошкање спада у врсту физичког насиља.", и то сам нагласила не да би сада позивала Бога ко је и зашто то урадио, искључивао само због скретања пажње Вама зашто нисам одговорила на преостали део поруке, истина, можда ништа нисте додали, можда сам ја слепа међ очију.

Случај нема никакве везе са годинама.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Још једна тема са вештачки створеном свађом... Баш занимљива појава да свађе и ниподаштавања саговорника, мало отворено а много више имплицитно, има скоро колико и позитивних ствари на форуму... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Нисте Ви појачали/подебљали, болдовали, већ сам ја болдовала оно што сте додали након што сам цитирала поруку  "Кошкање спада у врсту физичког насиља.", и то сам нагласила не да би сада позивала Бога ко је и зашто то урадио, искључивао само због скретања пажње Вама зашто нисам одговорила на преостали део поруке, истина, можда ништа нисте додали, можда сам ја слепа међ очију.

Случај нема никакве везе са годинама.

Не разумем Вас. Шта сам ја то додао? Додатак поруци није био Ваш пост већ када сам погледао оно што сам ја написао, додао сам и наставак о томе да не мислим да је та монахиња толико наивна. У том случају не мислим на њено брањење или шта год да се већ десило. Мислим на врло очигледан сукоб који постоји у односима манастира и епархије.

Шта мислите под реченицом "Случај нема везе са годинама?"

И да не бисмо овде нагађали и губили енергију у неспоразумевању око цитирања и болдовања, ја ћу укратко појаснити свој став:

Кошкање спада у вид физичког насиља.

Полиција врло често, ( не мислим у овом случају) штити насилнике. То што су они негирали насиље, мени није одржива чињеница. Ово све не заљто што је у питању стара монахиња него што они много горе случајеве насиља занемарују.

Да зрео и здрав човек насрће( па све и да се кошка) на старицу, колико год да она није у праву, не приличи никоме и за мене је то насиље. Да ли то закон тако третирао или не.

Православни свештеник не сме да се кошка ни са ким, нарочито са женом, нарочито са старицом. Све и да на јерес позива. Следујући канонима, такав би требао да се свргне, лиши свештеничког чина. У најмању руку да се на некакав начин казни.

Подели на овим сајтовима

Marko13, znam da si teolog, al mi samo reci jel predajes mozda veronauku negde u nekoj skoli?

Нисам ни теолог и не радим у школи.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Не разумем Вас. Шта сам ја то додао? Додатак поруци није био Ваш пост већ када сам погледао оно што сам ја написао, додао сам и наставак о томе

Да, није био мој додатак, него Ваш додатак у Ваш пост од стране Вас.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Кошкање спада у вид физичког насиља.

Полиција врло често, ( не мислим у овом случају) штити насилнике. То што су они негирали насиље, мени није одржива чињеница. Ово све не заљто што је у питању стара монахиња него што они много горе случајеве насиља занемарују.

Да зрео и здрав човек насрће( па све и да се кошка) на старицу, колико год да она није у праву, не приличи никоме и за мене је то насиље. Да ли то закон тако третирао или не.

Православни свештеник не сме да се кошка ни са ким, нарочито са женом, нарочито са старицом. Све и да на јерес позива. Следујући канонима, такав би требао да се свргне, лиши свештеничког чина. У најмању руку да се на некакав начин казни.

Рекла сам све што сам имала на тему. Потражите другог саговорника по питању канона, ја ту немам шта да кажем.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ала сте се ви расписали. animal037

Нема овде шта да се коментарише. Монахиње живе по своме, имају кутију за прилог коју од свег града воле да скупљају испред цркве. Не слушају никога, као потврду свог става користе кишобран. Ништа посебно, али новинари од свега могу да направе вест да би привукли публику.

Знам за сличан случај где су две рођене сестре провеле по разним манастирима преко 30 година, па кад се нигде нису могле дуже задржати, брат им купио стан и оне још носе монашке расе, продају ручне радове у бањском парку и причају неку своју причу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...