Jump to content

Sveštenik istukao monahinju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па исто то важи и за Хришћане, па не видим да је тако. Овде су побркане ствари. Овде се пљује по свештеницима чисто из трачарења, а не вере у Христа. Што би неко трпео сплеткарење? Јел свештеник треба да личи на оног кловна у циркусу што га гађају питама? Мислим да не треба.

Јел би било лепо да сви почнемо ружно да причамо о теби и да говоримо неистине о теби на форуму? Ти се не би бранио? Не би сигурно би рекао: ја морам да истрпим то, јер је то Хришћански и тако нам је речено. Да неко почне ружно да прича о о. Ивану, шта би ти радио? Пустио га да буде мученик јер је то његов посао да трпи и буде руган?

1) Ne moze da vazi za obicnog hriscanina i svestenika isto po ovom pitanju. Svestenik je sluzitelj oltara, pastir, ucitelj, mi ostali nismo.

2) Uopste nije bitno zasto neko pljuje svestenika (pa i bilo kog hriscanina), ako je hriscanin zivotom primice to mirno i sa zahvalnoscu.

3) Kako ti znas da li sam ja do sad i sta istrpeo na forumu?

4) Ostalo si napisao nepovezano i bez smisla.

...

Veoma je vazno da naucis da za sve o cemu zelis da rasudjujes, prvo gledas sta o tome kaze Hristos, odnosno etos jevandjelskog zivota. Tek nakon toga moze da se prica dalje.

Ovo sto ti kazes jeste tvoje misljenje, i to niko ne spori, ali je proizvoljno, bez osnove...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

pa dobro,bakute isteruju neku svoju pravdu,ali nasilje je suvisno.

da sam ja taj svestenik pustila bih ih pa neka im Gospod otvori oci,

objavis da nemaju blagoslov pa nek narod po svojoj savesti daje prilog ili ne.

Slazem se za nasilje, bez ostatka.

Jedino se ne slazem da treba da se tek tako puste. Pustene su do sad, i evo - opet nam se necastivi narugao zbog nemara...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ne znaš ti još ništa :)

u svakom slučaju,ne treba se očaravati da se ne bi razočaravali,u Crkvu smo krenuli zbog Hrista ne zbog ljudi,tako da sablazni mesta nema :)

ja znam da nista ne znam :) ne sablaznjavam se a i ne iznenadjujem :) samo konstatujem.

Volim_Sina_Bozjeg, on 18 May 2013 - 14:05, каже:

izucavaj zabe a ne SPC koja ima autokefalnost i samosvest priznatu u celom svetu i ne vredjaj nas!

Jer prastaj delujes mi kao neko ko izucava i pise epikrize.

ne sme covek svoje misljenje da iznese.

Saraa

kamo srece da je najveci problem to sto ja "vredjam".

samo stojim u slobobi kojom me Hristos oslobodi i muka mi je kad neko u Njegovo ime pokusava tu slobodu da uskrati.

o cemu pricas Sara? El ti znas sta SPC?

s kim se svadjas covece?

ne nerviraj se nego pokusaj da tumacis pozitivno namere svojih bliznjih, jer i ja sam neki clan SPC,valjda.

i imam pravo da kazem svoje misljenje.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Kako je „Blicu” rečeno u Šumadijskoj eparhiji, monahinjama je više puta rečeno da ne sakupljaju priloge sa svojom kutijom. Rekli smo im da nam kažu koliko im novca treba, ali one nisu prihvatile. Bune se i ne prihvataju dogovor. Zato je monahinji Mihaeli već deset godina zabranjeno pričešće. Monah mora da bude poslušan i pokoran – kažu u eparhiji za „Blic”.

Cini se da monahinje zele medijsku paznju a sad je in pljunuti po Crkvi i svestenstvu.....

Подели на овим сајтовима

ja znam da nista ne znam :) ne sablaznjavam se a i ne iznenadjujem :) samo konstatujem.

s kim se svadjas covece?

ne nerviraj se nego pokusaj da tumacis pozitivno namere svojih bliznjih, jer i ja sam neki clan SPC,valjda.

i imam pravo da kazem svoje misljenje.

Pa zato sto niko ne brani nasilje sto im dodajes ulje na vatru sumnjajuci u ono sto je oboma Sveto?

Kako da zivim bez Crkve=Hristos sara ? kako? prastaj sestra si mi vice ona=sestra ponekad i na mene :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Opomenuo sam te da ne podmeces, napisao sam sta imam o tom koji ih je matretirao (?) na proslim stranama.

Dakle, ne muti vodu i ne iznosi neistine...

Pred crkveno-kanonskim...

Sad već ne znam, ko je maltretirao starice?

Kako može blagoslov da ima uopšte dejstvo prema crkveno-kanonskom pravu?

Blagoslov jedino može biti određen kanonima a ne da on daje značenje kanonu.

Ali ajd na stranu, ne moraš to da znaš malo je komplikovanija priroda samog blagoslova nego što je to prosta kanonska norma.

Подели на овим сајтовима

Sad već ne znam, ko je maltretirao starice? Kako može blagoslov da ima uopšte dejstvo prema crkveno-kanonskom pravu? Blagoslov jedino može biti određen kanonima a ne da on daje značenje kanonu. Ali ajd na stranu, ne moraš to da znaš malo je komplikovanija priroda samog blagoslova nego što je to prosta kanonska norma.

Da, da... opasan si, ko te ne zna skupo bi te platio... gringrin

Подели на овим сајтовима

Pa zato sto niko ne brani nasilje sto im dodajes ulje na vatru sumnjajuci u ono sto je oboma Sveto?

Kako da zivim bez Crkve=Hristos sara ? kako? prastaj sestra si mi vice ona=sestra ponekad i na mene :)

samo bez nervoze.

mi smo svi Crkva,i treba da se preispitujemo neprestano.

ako neko zaluta da mu pomognemo da se vrati.

a ljubavlju i samo ljubavlju to mozemo.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

samo bez nervoze.

mi smo svi Crkva,i treba da se preispitujemo neprestano.

ako neko zaluta da mu pomognemo da se vrati.

a ljubavlju i samo ljubavlju to mozemo.

Ma nisam nervozan ali nisam ni Bljutav sto se SPC tice.

Nije meni SPC neki pojedinac ili neka tamo shlj organizacija nego sam Hristos je SPC.

Tako da na onaj prvi tekst sam morao da odreagujem a sve ostalo je bilo u bratskom tonu prema tebi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

А то се коси са твојим да је свештеник крпа којом свако може да брише, а он треба да трпи.

Nije to moje, to je etos Hristovog Jevandjelja.

Па зато и кажем, пошто сам приметио да ти таквим животом живиш, па имаш право тако да пишеш, пошто си ти изгледа позван да причаш шта је по Христу и ти једини гледаш кроз Христа, а други нису у праву и негледају кроз Њега.

Ovo pricam kao veroucitelj, kao pozvan da se time bavim, a ne zato sto smatram da sam pravedan.

Znaci, pogresno si razumeo.

По мени је страшно да Хришћани наседају на овакве вести и гледају слику у једном правцу, где је одмах свештеник крив. И мислим да и сами Хришћани доста доприносе оваквим нападима.

Da si procitao sta sam napisao od pocetka teme, video bi da bas ne gledam nista u jednom pravcu. Naprotiv.

Цркву, владике, свештенике треба бранити, ако су неправедно оптужени, а не да се пусте у провалију медијских линчева.

To i radimo sve vreme. Ali takodje se trudimo (= mi u Crkvi) da budemo istinoljubivi i nepristrasni, tako da i sami podnosimo odgovornost za sve svoje postupke. I to narocito u vreme medijskog lincovanja, kao sto je to sad slucaj.

Da u svemu budemo besprekorni, i da ni u cemu ne dajemo povoda (a dajemo, itekako mnogo) da nas drugi ruze...

Подели на овим сајтовима

facepalm.jpg

Facepalm - кад ти римокатолички поп попује о насиљу!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да ипак ниси у праву, причаш о Христовим речима и мислиш да си позван тиме што си вероучитељ да говориш да ли је неко у праву или није и да ли говори по Христовим речима. Као што су те твоје Хришћанске речи биле да би му одмах мантију одузео, још се стављаш и као судија. Тако да ту не видим никакав труд итекаквог брањења, чак напротив. Ти си га већ осудио и без суђења. Ко зна шта је било и да ли је уопште било ишта од овога. Али то код нас не вреди.

А ово твоје: Ovo pricam kao veroucitelj, kao pozvan da se time bavim, a ne zato sto smatram da sam pravedan.

Ти као вероучитељ када кажеш нешто то је тако и то је једино право и по Христу, али не мораш да се придржаваш тога.

Sta da ti kazem, nastavi kako mislis da treba...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...