Jump to content

Kako ce ateisti videti antihrista?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Možeš neke pojedince možda da platiš da kažu ono što bi hteo, ali baš sve na svetu...   95% njih će provaliti da nije tačno, pa čak i da si plaćen da to pričaš.

Колико је од тих деведесет и пет посто спремно да изађе, о томе јавно прича, и истрпи све притиске који би у данашњем свету сигурно уследили? 

Ево га опет пример овог лика што је направио експеримент који је утврдио штетност ГМО хране. Колико би њих било спремно за онаквог топлог зеца?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa ja sam te pitao da obrazlozis jer tvoji primeri nikako ne potkrpljuju tvoju teoriju i meni deluju totalno neubedljivo.

Ima desitine miliona ljudi koji se bave naukom sa obaljavljenim radovima.

Teorija po kojoj je vecina kupljena da lazira dokaze ili ih ignosrise je meni zvuci jednako racionalno kao i predlog da vecina svestnstva u stvari i ne veruje u Boga i potkupljeni su.

Па добро, ето образложио сам. И, шта сад? Сад ћемо да се правимо да ништа нисам рекао, него ћемо да тупимо неку причу о томе да сам ја заостали кретен који мисли да научнике треба спаљивати на ломачи?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево га опет пример овог лика што је направио експеримент који је утврдио штетност ГМО хране. Колико би њих било спремно за онаквог топлог зеца?

Ti eksperimenti su bullshit, to je i razlog što se niko ne zauzima za njih, a ne to što bi trpeli reperkusije od kojekakvih lobija i interesnih grupa.

Ja sam relativno "u nauci" (u septembru već radim i prvi pravi rad! :) ), i da iz laboratorijske manipulacije genima, u cilju povećavanja karakteristika koji su neophodni ljudskom rodu, može proizaći nešto što je otrovno u rangu uranijuma mi je apsolutno van pameti.

A sad, možda su neki Monsantovi proizvodi iz ovog ili onog razloga nezdravi, ali i to cenim da nije zbog same izmene genotipa, već nečeg drugog, ko zna čeg, ne znam.

Подели на овим сајтовима

Колико је од тих деведесет и пет посто спремно да изађе, о томе јавно прича, и истрпи све притиске који би у данашњем свету сигурно уследили? 

Jel nesto fali tom liku? Objavio je rad u prestiznom naucnom caspisu. Jel ceo svet cuo za njegov rad?

I mnogo manje kontraverzna istrazivanja se kritikuju, pa ce i ovo... ali ce uslediti jos istrazivanja.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ti eksperimenti su bullshit, to je i razlog što se niko ne zauzima za njih, a ne to što bi trpeli reperkusije od kojekakvih lobija i interesnih grupa.

Ja sam relativno "u nauci" (u septembru već radim i prvi pravi rad! :) ), i da iz laboratorijske manipulacije genima, u cilju povećavanja karakteristika koji su neophodni ljudskom rodu, može proizaći nešto što je otrovno u rangu uranijuma mi je apsolutno van pameti.

A sad, možda su neki Monsantovi proizvodi iz ovog ili onog razloga nezdravi, ali i to cenim da nije zbog same izmene genotipa, već nečeg drugog, ko zna čeg.

Добро, а да ли ти је познато да је исте мишеве користио и Монсанто у својим експериментима у којима је доказивао да је та храна потпуно безопасна за људе? И да ли си знао да је тај лик, који је на челу тима научника, носилац бројних признања, члан француске Академије наука, који је на то место постављен због својих ранијих радова?

Подели на овим сајтовима

И да ли си знао да је тај лик, који је на челу тима научника, носилац бројних признања, члан француске Академије наука, који је на то место постављен због својих ранијих радова?

Ja sam čuo da je neki šarlatan bez ikakvog kredibiliteta, koji je radio nekakve nebulozne radove, da je radio na pacovima koji već imaju mutacije i koji su podložni kanceru i da je dao uslov novinarima da im pokaže "rezultate", taj da ne objave šta su drugi rekli o tom što je on radio.

Подели на овим сајтовима

а добро, ето образложио сам. И, шта сад? Сад ћемо да се правимо да ништа нисам рекао, него ћемо да тупимо неку причу о томе да сам ја заостали кретен који мисли да научнике треба спаљивати на ломачи?

Nema potrebe da dramis.

Eugenika - pa to je ideologija po definiciji, jer nauka se ne bavi stavarnjem idealanog drustva vec deskripcijom fizickog sveta.

GMO -kazes ceo forum skocio na lika. Pa na svakog koji ga je kritikovao dolazi 10 koji ga smatraju kraljem i ne znam kako hrabrim. Ali opet nebitno je sta mi laici pricamo.

H1N1 - nije tesko pretpostaviti da su neki iz finansijske koristi podigli hype. Al mi nisi pokazao da je vecinska naucna zajednica bila zavedena, kao i da realna opasnost nije postojala i da jos uvek ne postoji.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ако су могли да купе међународно право и уопште право и правду, што не би могли и науку? Добра лова и моћ ће се лако обрачунати са "савесним научницима" и лако ће од њих, медијски, направити квазинаучнике и будале.

Подели на овим сајтовима

Х1Н1 - Ја сам гледао плејаду некаквих научника, и овде и у иностранству, који су нас убеђивали да следе помори епских размера. АКо Светска здравствена организација није ауторитет у науци, ко је онда ауторитет?

Еугеника је све до краја другог св. рата била наука, и то наука будућности. Одбачена је само зато што се на делу видело шта се дешава када се примени у пракси.

ГМО - цела научна заједница, заједно са форумашима одавде, скочила на оног лика што је избацио резултате истраживања о штетности ГМО. Сећаш се, они аргументи о пацовима које су сви понављали? Пре једно пола месеца сам нашао на интервју тог лика. Било би много добро да га нађеш и прочиташ, мрзи ме да препричавам сад све овде, али је одговорио на сваки аргумент и још проширио своје тврдње.

Aleksandre, gresis silno. Prvo kada pricas naucna zajednica, moras da razumes da u nauci postoje odredjeni koncezusi. Drugo sto moras da skapiras da nije sve sto se prica po medijima naucni koncezus. Sto si mogao da vidis u onom dokumentarcu fathead me za koji si me pitao.

Nekad jednostavno vlada promovise jedan naucni pogled (ili neka industrija) ali to tesko moze da se nazove "naucnom zajednicom".

Nauka se ne oglasava preko CNN-a, Blica, Kurira, Pecata, BBCa itd.. nauka se oglasava kroz naucne casopise. Ali poenta je sto nema nekog pr-a za odnose sa javnoscu u nauci. 

Jednostavno ako politicar pera peric uzme jednog naucnika koji se slaze sa njime, a to nije neki opsti stav, sigurno postoje naucni papiri koji taj stav unistavaju. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако су могли да купе међународно право и уопште право и правду, што не би могли и науку? Добра лова и моћ ће се лако обрачунати са "савесним научницима" и лако ће од њих, медијски, направити квазинаучнике и будале.

Ih, sad...

Подели на овим сајтовима

Ja negde kapiram da ce antihrist sam biti produkt nekih naucnih dostignuca(vesstacka oplodnja, neke manipulacije na genima, danas je moguce da se sve to izvede), verovatnoce uslediti sa pricom o novom coveku, kakvog je dugo sanjala evolucionalisticka naucna struja itd. + ''vanzemaljci'', ogromna politcicka moc, akademska podrska, religijska potpora u raznim ucenjima koja ce biti uzeta iz skoro svih religija. I ajde da kazemo da ce verovatno neki procenat naucnika(ima i verujucih naucnika, nisu svi ateisti) i ateista biti skepticni po nekim tackama, ali ce biti uljuljkani mirom koji ce ovaj doneti, nekim trenutnim blagostanjem itd. Kao sto ce verovatno i mali broj verujucih prepoznati prevaru, a vecina ce nasesti na cuda.

Sto se tice naucnika kao nezavisnih objektivnih jedinki drustva, to mi je kao kada bi neko rekao i da su svi popovi ispravni primeri i zastupnici hriscanstva i da u okviru institucionalnog sistema crkve nema interesa i korupcije.

Подели на овим сајтовима

Ja negde kapiram da ce antihrist sam biti produkt nekih naucnih dostignuca(vesstacka oplodnja, neke manipulacije na genima, danas je moguce da se sve to izvede), 

Zasto bi to bio antihrist? Sto u pravoslavnom hriscanstvu vlada toliki strah od nauke? 

Zasto se pravoslavni hriscani toliko plase GMO, Stemcell itd? Ne kapiram.

Mislim svi ti stavovi me asociraju samo na jedno - americke dokumentarce teorije zavera, prosto mogu da nadjem hiljadu americkih Hriscana koji tumace bibliju, znakove iz biblije i to "izjednacavaju" sa zlom naukom i traze parelele.

erovatnoce uslediti sa pricom o novom coveku, kakvog je dugo sanjala evolucionalisticka naucna struja

Klasicna greska, evolucionisticka naucna struja ne sanja nikakvog novog coveka. Evolutivno gledano "novi" covek bi eventualno ostao bez malica na nozi - to bi bila neka najociglednija prva promena na coveku kroz vreme.  To ti je jedino sto je "evolucinisticka" predikcija.

Mislim da je problem u nekom generalnom nerazumevanu nauke, naucnog metoda itd... zbog toga sto ucimo preko Tv-a a ne iz izvora kojih treba da ucimo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nema potrebe da dramis.

Eugenika - pa to je ideologija po definiciji, jer nauka se ne bavi stavarnjem idealanog drustva vec deskripcijom fizickog sveta.

GMO -kazes ceo forum skocio na lika. Pa na svakog koji ga je kritikovao dolazi 10 koji ga smatraju kraljem i ne znam kako hrabrim. Ali opet nebitno je sta mi laici pricamo.

H1N1 - nije tesko pretpostaviti da su neki iz finansijske koristi podigli hype. Al mi nisi pokazao da je vecinska naucna zajednica bila zavedena, kao i da realna opasnost nije postojala i da jos uvek ne postoji.

Еугеника је била сматрана науком у то време, све до другог св. рата, ма колико то нама данас деловало смешно или незамисливо. Као што је Ломброзо био сматран научником када је избацио теорију о рођеним криминалцима, које је "непогрешиво" препознавао по одређеним карактеристикама физиономије.

Ако СЗО није ауторитет, и ако не одражава неки тренутни консензус у научним круговима, ко је онда ауторитет? СЗО је прогласила пандемију, свуда си слушао научнике који упозоравају на помор библијских размера, и онда се испоставило да је цела СЗО, заједно са свим оним ликовима пуним титула, који предају на звучним универзитетима, који се нису скидали са ТВ-а, била поткупљена. Сећаш се оне хистерије код нас?

Даље, ако, рецимо, постављање нечега на листу болести и преписивање одговарајућих медикамената није консензус, шта је онда? Онда и ја могу да дођем и кредом напишем да је нешто болест и то ће да се важи, јел тако?

Елементарна је ствар да су људи поткупљиви и да се све може купити, посебно у ово данашње време. Не знам коме је потребно да се правимо мале Јуце и правимо се да не постоји нешто што нам је пред носем.

Подели на овим сајтовима

То је само сензационализам, але и караконџуле... :)

Анти-христ значи "уместо Христа". Христос је људима дао наду у савршен свет где неће бити зла, страдања и смрти, а анти-христ ће обећавати то исто овде на Земљи. Није ту битна технологија, чипови, ГМО и остало. Битна је идеја. И можемо у историји, посебно XX века, да видимо више примера где су људи масовно, одушевљено ишли за вођама који су обећавали "савршено друштво" и сви до једног су се завршили до тада невиђеним злом. То је тај сценарио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...