Mironosica Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Naravno da ne znam, ali ona elementarna ljudska logika mi kaze da joj je jako tesko... ?????????????? ma nemoj !!!!!!!!!!!! povraća mi se od svega što si napisao !!!!!!!!!!!! nebuloza do nebuloze !!!!!!! seljački sindrom ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 @, много си ми драга и изузетно те поштујем, то знаш и сама, али у овом случају не делим твоје мишљење. И сама имам пар пријатељица које раде у центру за социјални рад, и знам да су ентузијасти, и да се, попут тебе, максимално труде да обављају свој посао како треба, али су спутане и често немоћне, што због лоше дефинисаних правила, што због претњи "одозго", што због реалних препрека. Радници су изложени жестоком мобингу, и то сви знају. Бивају принуђени да бланко потпишу споразумни раскид радног односа (наравно у четири ока), па кад се усудиш да се разболиш дуже од пар дана, или потражиш плаћени годишњи одмор (на који имаш право по закону), реализују то што си морао да потпишеш, и остаде ти на улици. @@Душка, ти си се свесно одрекла посла због детета, и то је свакако једина исправна одлука. Али ти имаш мужа, школована си, имаш изграђену свест и савест, а питање је на ком менталном, образовном, социолошком нивоу се налази ова несрећница, као и њена околина. Грозно јесте, али вероватво је жена имала у глави страх за егзистенцију старије деце, који јој је уз претходне трауме и све остале околности пореметио моћ расуђивања. И, сви смо склони да понекад режемо у својим осудама, а заборављамо да Господ није бацио камен на грешницу, као и да је, за разлику од фарисеја, цариник отишао кући оправдан. мирођија, keka, Ленка* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Srećom, postoje ljudi kao ti koji svakodnevno rešavaju probleme drugih ljudi i bave se njihovim životima,ne samo verbalno već i materijalno. Не бих да разглабам о личном ангажовању, ни твом ни свом али не спорим. Богу Хвала, да, постоје и такви. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 @Душка, ти си се свесно одрекла посла због детета, и то је свакако једина исправна одлука. Али ти имаш мужа, школована си, имаш изграђену свест и савест, а питање је на ком менталном, образовном, социолошком нивоу се налази ова несрећница, као и њена околина. Грозно јесте, али вероватво је жена имала у глави страх за егзистенцију старије деце, који јој је уз претходне трауме и све остале околности пореметио моћ расуђивања. И, сви смо склони да понекад режемо у својим осудама, а заборављамо да Господ није бацио камен на грешницу, као и да је, за разлику од фарисеја, цариник отишао кући оправдан. Nisam ja htjela bacati kamenje, samo mi je cijela ova prica suplja. A ne mozemo reci da je ona neobrazovana i sl. kad je isla na posao, imala je to kolegicu kojoj je dala dijete, nije mi to bas tako naivno sve. Vjerovatno joj je bilo tesko, ne daj Boze nikome, ali ipak, mislim da to nije nacin, i sigurna sam da ce se pokajati. "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Ова дискусија се баш распламсала. Поента јесте да је дете удомљено. Е, сад увек нам се чини да би ми решили случај боље и квалитетније али бојим се да у пракси није баш тако. Ја сам нажалост била непосредни сведок случаја када је мајка убила своју бебу и након тога упала у кому, а код куће је остало двоје мале деце једно другом до увета. Слава Богу опоравила се, иначе не би имао ко да брине о њима. Покушала сам да схватим мајку која може то да уради. Заборављамо на чињеницу да су и у овом 21. веку неке жене у малим планинским местима тотално незаштићене. Удају се по дифолту, кад се удају више немају где да се врате. Мужеви са њима могу да раде шта хоће, туку их, опијају се и користе за задовољење својих сексуалних нагона. Оне су ту само као предмет који служи да скува, опере, роди наследника, продужи лозу. Немају коме да се жале, тачније не смеју да мрдну, страх им је утеран у кости. Знам да ово није тема али ајмо да погледамо мало светлије на причу. Било како било дете је рођено и његов осмех увесељава дом једне породице која је дуго очекивала принову. Исто имам случај у пракси да је брат поклонио сина свом брату који није могао да има деце. Тај дечак је добио већу пажњу и љубав него да је одрастао у матичној породици, јер их је исто било доста. Гајили су га са пуно љубави јер им се остварио сан да се чује дечији плач у њиховом дому. Тешко онима који се обраћају социјалној служби за помоћ. Људи који су ту запослени би да помогну али немају средстава. Тако да без обзира на рупе у овом тексту прича има срећан крај. keka, nedeljko and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu u Vranjuhttp://www.kurir-info.rs/tuga-drzava-oduzela-poklonjenu-bebu-u-vranju-clanak-800465 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 I ja imam osecaj kao da se sve lepo zavrsilo po dete. I emotivno vrlo podrzavam to sto se desilo. Medjutim! Ljudi, poklanjanje deteta, ma kakvi razlozi bili mora da snosi veliku odgovornost. Mozda cak i krivicnu. Jeste, za ovu zenu je sve "ispalo super" ali kako ne kontate da ne postovlanje pravila i propisa vodi do totalne anarhije! U zakonu ne bi smelo da bde izuzetaka zar ne? A samo neka neko proba da zamisli da od sutra "poklanjanje deteta" postane normalna stvar koja ne zahteva ikakvu kontrolu niti zakonsku odgovornost? Zakoni ne postoje zbog nas koji ih postujemo nego zbog onih koji jedv acekaju da ih prekrse.... Npr, zasto postoje zakoni protiv kradje? Zasto, kad znamo da niko od ljudi koje poznjaemo ili evo, ljudi sa ovog foruma nece nikada nista ukrasti? - Zato sto postoje ljudi koji hoce. Zasto treba da postoji ostar zakon i sankcije za poklanjanje deteta kad ga je ova zena poklonila najboljoj drugarici iz egzistencijalnih razloga? - Zato sto postoje ljudi koji ce dete da "poklone" zbog para. A najgore sto nikom ne pada na pamet, pita li se nesto i to dete? Hipoteticki (posto je beba)... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Jadno dijete... Pile maleno, tek se rodilo, umjesto da uziva u paznji, ljubavi, njega preturaju tamo-amo... Duša me boli za ovom bebicom... "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu u Vranju DRUŠTVO, 13:32, 21.05.2013. Autor: Alo Pošalji e-mail Odštampaj tekst Radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, dečak je izmešten iz porodice i smešten u hraniteljsku porodicu, kažu u Centru za socijalni rad POTRESNO: Vranjanka zbog nemaštine sina poklonila najboljoj drugarici! VRANJE - Iako je Biserka A. iz Golemog Sela kod Vranja, zvanično odustala od davanja svoje bebe na sporazumno usvajanje porodici Milošević, radnici Centra za socijalni rad iz Vranja su u petak, uradili terensku proveru i ustanovili da se petomesečni N. A. umesto kod majke, nalazi kod porodice Milošević!Beba je istog dana oduzeta Miloševićima i smeštena u hraniteljsku porodicu."Na usmeni zahtev Ministarstva rada, radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, centar je privremenim zaključkom o obezbeđivanju smeštaja, dečaka izmestio iz porodice i smestio ga u hraniteljsku porodicu, gde će ostati dok se ne raspravi njegov porodično-pravni status", kažu u Centru za socijalni rad.Podsetimo, Biserka je posle smrti muža, a zbog teškog siromaštva, odlučila da bebu pokloni Oliveri Milošević, prijateljici sa posla koja ne može da ima decu. Međutim, umesto da se ceo slučaj završi i pravno - sporazumnim usvajanjem, Biserka se predomislila i povukla svoju odluku o odricanju deteta i zahtev za sporazumno usvajanje, ali je bebu, izgleda, ipak tajno dala Miloševićima. Izvor: http://www.kurir-info.rs/tuga-drzava-oduzela-poklonjenu-bebu-u-vranju-clanak-800465 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 10, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2017 Dokle više ovakve priče!?! http://www.kutaknet.com/index.php/aktuelno/najpotresnija-prica-u-srbiji-poklanjamo-bebu-jer-nemamo-cime-da-je-hranimo Nemamo ni za mleko, ni za hleb. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje i to nego da umre od gladi i hladnoće - kaže Dragan Nikolin, očajni otac koji zbog bede mora da pokloni bebu koju njegova supruga treba da rodi ovog meseca. Dragan Nikolin (45) i njegova nevenčana supruga Žana Međa (32), žive u opštini Žitište, u mestu Itebej, i zbog veoma loše finansijske situacije su prinuđeni da se odreknu bebe koja uskoro treba da se rodi. Naime, Žana je u devetom mesecu trudnoće, ali nema uslova za izdržavanje, pa će bebu “pokloniti” svakom ko je spreman da je voli i brine o njoj kao o svom rođenom detetu. Oni imaju još dvoje dece, Draganu (4) i Dragana (5) koji non stop ponavljaju da su gladni, a njihovi nemoćni roditelji su nemoćni, jer nemaju novca za hranu. Oni su peške po velikoj hladnoći došli do Beograda. – Baš je hladno, krenuli smo peške iz Zrenjanina, ali usput smo stajali da se odmorimo i ugrejemo. A da nas pitate gde smo krenuli, ne bih znam da vam kažem. Da rovarimo po kontejnerima, da tražimo prenoćište, da prosimo, da idemo pred Vladu? Gde ćemo i šta ćemo živote? Sad će i beba da se rodi, i umesto da se veselimo, razmišljamo šta ćemo joj dati da jede. Nemamo ni za mleko. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje je i to nego da umre od gladi i hladnoće – kaže Dragan. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука