Jump to content

Када нешто тражите од Бога...

Препоручена порука

Šta god konkretno tražio, deluje mi kao sitničarenje. Što reče vladika Danilo: "Da budem u raju, makar i na kraju! To ja ta hrišćanska skromnost."

Mislim da je bila slična tema. Nešto kao, "koliko vam se ostvaruju molitve".

Подели на овим сајтовима

Десило се једном да смо били у фрци око новца, оно баш ни за храну било неко блесаво време.Наравно, прво сам плакала као уплашено дете, а онда да бих прекинула плач почела да појем Свјати Боже.Појем и не размишљам о проблему , а помоћ је стигла у право време. .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Процентуално, немам појма, а и ретко када тражим нешто за себе, а од свега што тражим (за друге и за себе), добијемо оно што треба да добијемо. Мислим да се већ годинама нико није молио за мене, али бих волео да, ако неко јесте, да ми каже да ли су се те молитве обистиниле?

Подели на овим сајтовима

Ја не тражим , већ молим и по некад молба бива услишена. :slavaaa:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Страх ме мало да причам о овоме, али се десило пар пута да Му затражим нешто што је малтене баналност, и одмах добијем.

Једном сам га нешто упитао и упалио сам ФБ и тамо је био одговор.

:)

Када је мајка била јааако лоше, практично на самрти, пар сати пре него што је заувек отишла молио сам Га да "оживимо" то је некако никло из мене, први пут сам искористио ту реч, и .....оживесмо!

Када сам био у ћорсокаку, на једном излету смо свратили и до једне лепе Цркве у којој ми је дошло да се помолим, капитулационо, "молим Те дај ми само да видим шта ја стварно желим"....исто вече ми је дао.....само сам ја ту слику схватио пар недеља касније.....тј. толико сам био отишао од себе да ми је требало да скапирам одговор који је био потресан.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Retko kad mi Bog usliši molitvu... ne znam, možda mnogo tražim :)  Ali zna On šta je za mene najbolje.

Pa ipak, kad mi naiđe baš teška situacija, On me uteši... poda mi veliko smirenje dok se molim, ili mi na neki način pošalje poruku - npr. odjednom mi se pojavi neki kratak tekst, rečenica-dve da pročitam (na netu, tv-u, u novinama...), a ta poruka kao da je meni lično poslata jer ima veze sa onim što me muči. To mi se više puta dešavalo.

Život je neizvestan i neophodno je da se prođe kroz nevolje, to je životna škola, ali jedno je sigurno - On je uvek sa svima koji Mu se obraćaju i mole. I samo Njegova uteha je kao ispunjena molitva. Slava Bogu!

Подели на овим сајтовима

:) Bog uvek daje ono što nam je korisno, a to nije uvek jednako onome što nam treba :) A kad nam ne usliši molitve to je jer: "Ištete, a ne primate jer rđavo ištete: da u pohotama svojim potratite." (Jak 4,3)

A formulu znamo: »Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!« (Lk 22,42)

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ne molim za konkretne stvari, osim ako su u pitanju neki konflikti... Jedino što ne volim - kad me pitaju da molim za nešto konkretno za nekog drugog, uvek se zapitam - pa kako ti znaš da ti baš TO treba?! Al' uradim, mada nerado... Te stvari kad sam molila nešto nisu bile uslišene koliko znam...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...