Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Докле ли ћу да се прегањам с` тобом... Немам ја никакав проблем да погинем у одбрани светиње, ту си се преварио. А моје српско слободарство, тј. либертаријанизам, је део моје љубави према свом народу, јер ја желим да сваки Србин буде слободан, поносан и одговоран. За разлику од других који се залажу да Србин буде роб у својој сопственој земљи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Наш проблем су ММО православци. Ментално Модификовани. :) ma problem je sto se i vera i rodoljublje koriste kao pokrice za neku licnu korist. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Znaci ti se pravoslavac koji ne postuje Sveto Predanje crkve..lepo bogami?I glupost ti je vatrena vera Svetoga Nikole?E sta vam naparvi GMO... Sveto predanje jeste prisustvo Duha u Crkvi koje je neophodno za spasenje, i ono nema nikakve veze sa izmisljenim pricicama iz zitija (pitaj nekog teologa da ti pojasni, ako meni ne verujes). To nije nikakav dogmat niti bilo sta bitno. Ako hoces da verujes slobodno. Samo, ja ti rekoh da je za tu pricu jasno da se nije dogodilo... a ti ignorisi dokaze. Ako ja ne postujem predanje, sta bi tek rekao za sv. Simeona Metafrasta koji je izvrsio rviziju zitija i izbacio milion slicnih pricica koje su se vekovima nakupljale? I ne, kad bi se dogodilo, to ne bi bilo dokaz revnosti. Revnost za veru se iskazuje podvizima a ne nasiljem. Inace, stvarno ne vidim sta si postigao citiranje texta sa vikipedije? Pa sta ako se tamo pominje? Jel to na bilo koji nacin menja stvarnost? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Hm, nisam znao da se Crkva sluzi lazima. Nisu to lazi, vec price koje imaju za cilj da prenesu neku poruku, a medju njima imas i dobrih i losih. ps. sta biste mi tek rekli na to da su neke novozavetne price dodate vekovima kasnije, kad vam je ovo toliko sablaznjivo? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Onda je prorok Ilija bio glupak posto je svoju revnost u vjeri povremeno izrazavao nasiljem. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Nisu to lazi, vec price koje imaju za cilj da prenesu neku poruku, a medju njima imas i dobrih i losih. Ako se nesto nije dogodilo a i dan danas se nalazi u zitijima koje Crkva odobrava, onda to znaci da Crkva koristi lazi kako bi privukla vjernike. A zna se ko je otac lazi. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Sveto predanje jeste prisustvo Duha u Crkvi koje je neophodno za spasenje, i ono nema nikakve veze sa izmisljenim pricicama iz zitija (pitaj nekog teologa da ti pojasni, ako meni ne verujes). To nije nikakav dogmat niti bilo sta bitno. Ako hoces da verujes slobodno. Samo, ja ti rekoh da je za tu pricu jasno da se nije dogodilo... a ti ignorisi dokaze. Ako ja ne postujem predanje, sta bi tek rekao za sv. Simeona Metafrasta koji je izvrsio rviziju zitija i izbacio milion slicnih pricica koje su se vekovima nakupljale? I ne, kad bi se dogodilo, to ne bi bilo dokaz revnosti. Revnost za veru se iskazuje podvizima a ne nasiljem. Inace, stvarno ne vidim sta si postigao citiranje texta sa vikipedije? Pa sta ako se tamo pominje? Jel to na bilo koji nacin menja stvarnost? Hriscanstvo nije hipi komuna i predanje se ne menja....vi onda tvrdite da je crkva lagala sve ove vekove...za mene je crkva stub i tvrdjava istine...a to znaci da je cuva od pocetka..a ne da da se krivi ako jjoj vetar duva....samo cekam jos da pocnete i pedere da vencavate ..i onda ce vrsni teolozi da nam prodaju pricu...ne ne nasilje..Bog je ljubav deco..trpajte se u bulju.....pegla mi se od tog pink pravoslavlja..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Ako se nesto nije dogodilo a i dan danas se nalazi u zitijima koje Crkva odobrava, onda to znaci da Crkva koristi lazi kako bi privukla vjernike. A zna se ko je otac lazi. Znaci i Isus je lagao kad se koristio pricama? Pa sta da ti kazem, izgleda da je i sv. SImeonu Metafrastu satana nebeski otac... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Onda je prorok Ilija bio glupak posto je svoju revnost u vjeri povremeno izrazavao nasiljem. Стари Завет брате. Ми данас не каменујемо прељубнике. Мало смо напредовали у међувремену. Мало... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Nisu to lazi, vec price koje imaju za cilj da prenesu neku poruku, a medju njima imas i dobrih i losih. ps. sta biste mi tek rekli na to da su neke novozavetne price dodate vekovima kasnije, kad vam je ovo toliko sablaznjivo? a sta bi mi ti tek rekao kad bi ti ja rekao da Hristos nije ni umro na krstu,da je bio Indiji gde izucava Hinduziam i preneo ga u Judeju i da je bio obican sektas...a da je crkva ustvari iskrivila istinu...da bi mlatila pare i zaludjivala ljude sa nekakvim vaskrslim stolarom iz judeje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Етнофилетизам је опака јерес. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Znaci i Isus je lagao kad se koristio pricama? Pa sta da ti kazem, izgleda da je i sv. SImeonu Metafrastu satana nebeski otac... Isus je jasno govorio da su to samo "price", a Crkva kaze da su zitija istiniti dogadjaji. Zasto Simeon Metafrast nije ispravio zitije sv. Nikole? Inace, zivio je prije 1000 godina, tako da je Crkva imala dovoljno vremena da "precisti" zitija i ostavi ono sto se zaista desilo. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 И сад ако је св. Никола опалио шамар Арију (а верујем да јесте, можда би и ја) то оправдава свако насиље у било каквој ситуацији? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Стари Завет брате. Ми данас не каменујемо прељубнике. Мало смо напредовали у међувремену. Мало... To ne mijenja cinjenicu da je Ilija svoju revnost pokazivao i nasiljem i to je od Boga bilo lijepo prihvaceno. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Hriscanstvo nije hipi komuna i predanje se ne menja....vi onda tvrdite da je crkva lagala sve ove vekove...za mene je crkva stub i tvrdjava istine...a to znaci da je cuva od pocetka..a ne da da se krivi ako jjoj vetar duva....samo cekam jos da pocnete i pedere da vencavate ..i onda ce vrsni teolozi da nam prodaju pricu...ne ne nasilje..Bog je ljubav deco..trpajte se u bulju.....pegla mi se od tog pink pravoslavlja..... ma naravno... GAY POWER ja ti lepo rekoh da uzmes malo neku knjigu iz crkvene istorije i dogmatike, pa lepo naucis osnovne termine i dodjes da raspravljamo. ovako samo gubimo vreme, jer ocigledno nemas nameru da slusas drugoga... ne rece mi nista za sv. Simeona koji je izvrsio reviziju zitija? jel i on iskrivljivao istinu? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука