N.Petrovic Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ovaj spis je do 1309 godine bio totalno nepoznat. Nadjen je u gradu L`Aquila u centralnoj Italiji i to posle katastrofalnog zemljotresa.U blizini tog grada su pronadjene rusevine starog grada Amiterno odakle je bio Pontije Pilat. 1381 je spis prenet u Konstantinopolj za vreme patrijarha Jeremije. PREVOD: Sedmom i desetom Tiveriju Cesaru, caru Rimljana, nepobedivom vladaru, olimpijade dvesta prve, osamdesete Ilijade od stvaranja sveta, po merenju nasih Jevreja cetitri hiljada sto sedamdeset i cetiri godina i od postavljanja Rimskog Carstva godina sedamdeset tri i od oslobodjenja od Vavilonskog ropstva godina petsto sedamdeset i raspadanja svetog carstva godina devedeset sedam za vreme rimskog narodnog konzula Lukia Zizonia i Marka Sinia i podkomzula Ilirika Pelistera pod zajednickom upravom Judejske zemlje Kuntija Flavija, za vreme Jerusalimske uprave drzavnog vladara Pontija Pilata, nadzorniku Donje Galileje Iroda Antipatra, za prvosvestenstva Ane i Kajafe Alijase i Matila zajednicaru u hramu, za vreme Rampala Amambela Pioktena stotniku Rimskom Konzulu grada Jerusalima Subimasaksija Poplija Rufe. Ja Pontije Pilat konzul Rimskoga Carstva Pratorija prvokonzul, sudim i osudjujem i proglasavam na krsnu smrt Isusa, zvanog od naroda Hristom, rodom iz Galileje, coveka buntovnika protiv Mojsijevog Zakona i protiv njegovog velincanstva Cara Rimskog Tiverija Cesara odlucijem i projavljujem na krsnu smrt medju drugim obicnim razbojnicima, koji je uzbunio veliki broj ljudi bogatih i siromasnih, ne prestajuci buka bune, uzbunjujuci Judejce gradeci se Sinom Bozijim i Carem Judejskim, preteci unistenjem Jerusalima i Svetog Hrama, odbijajuci porez Cesaru, usudjujuci se trijumfalno doci na Cvetnu Nedelju sa mnogobrojnim narodom kao vojskovodja grada Jerusalima do Svetog Hrama predajuci ga nasem stotniku Kuintonu Korniliju da izvrsi ovu presudu, bese tucen i obucen u porfiru krunisan trnovitom krunom i nosase svoj krst na svom ramenu kao primer drugima i svim zlocincima i sa njim skupih i dva lopova ubice vodeci ih ka kuli Gambaroli sadasnjoj Antonjani vodeci javno ovoga Hrista do brda zlocinaca pod nazivom Kolvarion gde ce se njegovo raspeto telo izloziti javnom gledanju kao i svih zlocinaca, iznad krsta postavljam natpis ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ Odredjujem da nikakva zalba ne moze osporiti niti spreciti izvrsenje presude ovom otpadniku Jevreju, po zakonu izglasanog u Rimskom Carstvu. Svedoci danasnje odluke: Od roda Izraelskog: Rodie, Danil, Rambinil, Jonakin, Banikan, Rotan, Jutavel i Perkulam. Od Rimskog Carstva: Lukios, Sekstilios i Maksimilios Od Fariseja: Barabbas, Simeon i Boneli Od konzulata i Rimskih sudija: Lukios, Batanios i Makarolaos Od Svestenstva: Roan, Joadus i Bukasolis Javni zakonik Jevrejskih zlocinaca: Butan http://apotixisi.blogspot.no/search?updated-max=2013-05-03T13:39:00%2B03:00&max-results=5 http://www.agios.nikolaos.plomariou.gr/epikairoteta/prosphoraagapestesierasmonesbatopaidiouprostokoinonikopantopoleioagiosnikolaosplomariou-1 http://www.koolnews.gr/extras/sti-dimosiotita-to-eggrafo-pou-esteile-ton-iisou-xristo-ston-stauro/ I jos mnogo drugih Grckih sajtova..... sleki, Дејан and Zayron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ja Pontije Pilat konzul Rimskoga Carstva Pratorija prvokonzul, sudim i osudjujem i proglasavam na krsnu smrt Isusa, zvanog od naroda Hristom, "А Исус говораше; Оче, опрости им, јер не знају шта чине. А дијелећи Његове хаљине бацаху коцке" (Лк. 23,34) Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Potseća na klasičan srednjovekovni falsifikat, mada nije isključeno da se radi o prepisu originala sa određenim interpolacijama. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A el datiran taj spis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ako je u pitanju gore slika, tekst je drevni apokrifni manuskript pisan na koptskom jeziku u kome je Hristos predstavljen kao neko ko je lako mijenjao svoje spoljasnje oblicije (imao je mnogo lica). DankaM је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A el datiran taj spis? Oko 1200 godina star, pronadjen 1910 g. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ako je u pitanju gore slika, tekst je drevni apokrifni manuskript pisan na koptskom jeziku u kome je Hristos predstavljen kao neko ko je lako mijenjao svoje spoljasnje oblicije (imao je mnogo lica). Ne znam odakle ti sve to. Tekst je preveden na Gcki 1643 godine od strane Vaseljenskog Patrijarha Dionisija. meni barem to pokazuje da Crkva ne zuri da pokaze nesto u javnost dok se sve ne proveri. I papir je verodostojan i pomenuti ljudi su ziveli u to vreme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Sam tekst je mnogo cudno napisan... fake пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ne znam odakle ti sve to. Tekst je preveden na Gcki 1643 godine od strane Vaseljenskog Patrijarha Dionisija. meni barem to pokazuje da Crkva ne zuri da pokaze nesto u javnost dok se sve ne proveri. I papir je verodostojan i pomenuti ljudi su ziveli u to vreme. http://www.livescience.com/27840-shape-shifting-jesus-ancient-text.html Here, part of the text from the manuscript holding the newly deciphered Passion story of Jesus. Found in Egypt in 1910 it was purchased, along with other manuscripts, by J.P. Morgan in 1911 and was later donated to the public. CREDIT: Image courtesy The Pierpont Morgan Library In a newly deciphered 1,200-year-old telling of the Passion story, Jesus has supper with Pontius Pilate before his crucifixion. His supper with the apostles (and subsequent arrest) happen on Tuesday instead of Thursday. U ovom tekstu, Hristos je imao veceru sa Pilatom. Pilat se ponudio da razapnu njegovog sina umjesto Hrista. Hristos je mijenjao spoljasnje oblicije, bio je potreban Judin poljubac da ga otkrije, tajna vecera sa apostolima se dogodila u utorak. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 http://www.livescience.com/27840-shape-shifting-jesus-ancient-text.html Here, part of the text from the manuscript holding the newly deciphered Passion story of Jesus. Found in Egypt in 1910 it was purchased, along with other manuscripts, by J.P. Morgan in 1911 and was later donated to the public. CREDIT: Image courtesy The Pierpont Morgan Library In a newly deciphered 1,200-year-old telling of the Passion story, Jesus has supper with Pontius Pilate before his crucifixion. His supper with the apostles (and subsequent arrest) happen on Tuesday instead of Thursday. U ovom tekstu, Hristos je imao veceru sa Pilatom. Pilat se ponudio da razapnu njegovog sina umjesto Hrista. Hristos je mijenjao spoljasnje oblicije, bio je potreban Judin poljubac da ga otkrije, tajna vecera sa apostolima se dogodila u utorak. Ovaj sajt objavljuje ovu vest od pre dva meseca. Najraniji datum na Grckim sajtovima je od pre tri godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ovaj sajt objavljuje ovu vest od pre dva meseca. Najraniji datum na Grckim sajtovima je od pre tri godine. Na prvom linku kojeg si dao vijest objavljena 3 maja 2013 Na drugom linku 26 aprila 2013 Na trecem linku 28 aprila 2013 Na linku kojeg sam ja objavio vijest objavljena 12 marta 2013 Osim toga, slika koja prikazuje navodnu presudu, i koja je prva u tvom postu, na internetu se pojavljuje samo u kontekstu aporkrifnog spisa kojeg sam gore naveo, nigdje drugdje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 738 Корисник (а) чита ову тему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 16.04. 2009 na jednom forumu. Tekst bez slike http://www.forums.gr/archive/index.php/t-23688.html Stvar je u tome sto se pojavljuju dve slike. Jedna je ona gore koju sam postavio a druga je ova. Mislim da je ova druga mnogo vise zastupljenija po sajtovima. pogledaj je. http://hellenic-news.blogspot.no/2009/04/blog-post_2005.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 16.04. 2009 na jednom forumu. Tekst bez slike http://www.forums.gr/archive/index.php/t-23688.html Ja sam govorio o slici. Slika na kojoj je prikazan tekst, a neki grcki sajtovi koje si postavio su je prikazali, nije nikakva presuda Hristu, vec koptski manuskript u kome je navedeno ono ukratko sto sam naveo u prethodnim postovima. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ipak je ovo ta slika. Ako nekom od urednika nije tesko neka je zameni sa onom Koptskom iz prvog teksta na koju je ukazao brat Justinijan. Moja greska. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука