ДраганЈ Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, I te kako nas je briga ko koliko puta dolazi.Sve formalne vidljive radnje u hramu zahtevaju vezbanje. I to dugo vezbanje. Znaci ne smemo da gledamo da l je hram pun ili nije, vec da brinemo o kvalitetu. Na Liturgiji niko od nas nije posmatrac ! more ti mene pomesa sa Gerhardom - on se bunio oko naseg razmatranja (ne)ucestalosti tudjih dolazaka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, Izvini, brate. Brzina Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ДраганЈ Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, Izvini, brate. Brzina jel vidis - ni krivog ni duznog me izrenda, a posle ces po Bukovu da glumis buba-maru sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, Jao, bre. Gde ti je Ana? Vidis kako se igraju brzi prsti. sHa_sarcasticlol Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ДраганЈ Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, Jao, bre. Gde ti je Ana? Vidis kako se igraju brzi prsti. sHa_sarcasticlol trenutno me ne kontrolise Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ne osudjujem, al' da smeta smeta... clap "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Да сте само видели тај стампедо на Плаштаницу у нашој цркви. Шта људима значи да прођу први трчећи испод Плаштанице?Неки у тој јурњави промашише па обиђоше око свештеника. Трудим се да не гледам нити ме интересује шта ко ради по храму,али када ме захвати стампедо неколико пута ових дана једва извукох главу. Просто више не знам шта да радим за време великих празника, ићи или не ићи у храм? После се неко пита што идем у манастир на причест и службу. Хоћу да будем достојна човека а не бравчета... Драгана Милошевић, w.a.mozart, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 И код нас ће сутра бити стампедо (вјерујем да је тако у свакој цркви на сутрашњи дан, тј. веће празнике)! Понекад ми то смета, а понекад је то јако лијепо видјети........па онда кажем; Слава Богу, народ почео долазити у цркву Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ја се некако баш обрадујем кад видим мени драге људе да су дошли у Цркву, па макар и једном у години дана. :group111: Сви смо ми некад били ''нови'', па смо тада, вероватно, некоме опасно сметали. Gerhard, ПЧЕЛИЦА and Иринеј је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Биљана је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 mali Simba u borbi za pričešće... Биљана and Иринеј је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Odavno ne idem na Ponocnu Liturgju zbog guzve, prepustio sam svoje mesto neofitima! .smesko. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 postoji li termin NEOFIT u onom rečniku Jovana koji se Brija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 И код нас ће сутра бити стампедо (вјерујем да је тако у свакој цркви на сутрашњи дан, тј. веће празнике)! Понекад ми то смета, а понекад је то јако лијепо видјети........па онда кажем; Слава Богу, народ почео долазити у цркву Слажем се Биљо. Ако ико жели да народ долази што више у цркву то сам онда и ја. Знам и да су велика и искушења у Васкршњем и осталим постовима. Ове године сам изоставила само две литургије и две вечерње службе у овом посту. И јако добро сам видела ко долази ,ко не долази и како се људи понашају. Јако пуно људи је било на службама, јако пуно људи се исповедило и причестило,хвала Богу. Неких дана службе су биле заиста небеска литургија, неких дана било је и другачије. Али атмосфера од Великог Четвртка је постала усијана... Тако ми је тешко и жао када у понашању неких жена и мушкараца препознам проблем у њиховој природи, иако су ''велики верници'', знају литургије напамет и слично... Док од финих људи који немају толико знање и искуство у црквеном животу, али имају питоме душе не смета ми ни на главу да ми седну, ни што ме гуркају у гужви,ни дувају и кашљу за врат...Па само смо људи, али добри... И драго ми је што сам ове године на службама срасла са том заједницом, ма каква она била...рецимо једна старија дама у патикама и шеширу, баке у црнини које чекају пре црквењака да отвори цркву да би ушле,девојка која је била на свакој литургији и вечерњој,увек на истом месту и затворених очију и бројаницом у руци, стари црквењак Бошко, нови црквењак, стари и нови стални ликови на службама.Мајке са више од троје деце,баке које са све колицима у којима спава њихово унуче прилазе иконама и крсту... Сви су они на свој начин испратили Христа до Голготе ових дана... Неки су и у несвест падали од прејаког поста али нису напуштали службе. А време је претопло за ово доба године...На свакој служби сам се сећала и захваљивала за благодат што могу да будем на службама, јер многи који би желели да дођу не могу јер су на послу од 10 до 12 сати у просеку... И онда су се у великом броју почели да се појављују од Великог Четвртка .А пред почетак изношења Плаштанице у петак била је препуна порта.Више се није могло ни напред ни назад.Хвала Богу. Али би требало мало људима и помоћи да све боље функционише,да се мање чека...Може,све се може...када се хоће. Једно сам схватила.Мој народ воли свога Господа. И моли се, и исповеда и причешћује. И воли своје Православље. Драгана Милошевић, Биљана, keka and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Мени највише смета кад дилери размењују добра на светом месту, остало ми ништа не смета. Ето, видите ово објашњава сав овај стампедо на теми, и како се је у Србији постао окорели верник преко ноћи - феномен. И мени ово смета највише. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука