Jump to content

На данашњи дан: НАТО убио 60 путника аутобуса "Ниш-експреса"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pricas kao da smo mi prvi put bili u nekom ratu. To prvo.

Drugo - neograniceni rat na tlu Evrope, izolovan samo ne jedan njen deo? Takvo nesto ne postoji, takav sukob bi se vrlo brzo i lako preneo na susedne drzave, to su njihovi stratezi takodje poznavali kao jedan od rizika.

I konacno - sta bi oni dobili kopnenom invazijom ili tepih bomardovanjem? Pokoran narod? Resurse? Stabilno stanje? Ne, bas nista od toga. Zato ih tako nesto nije ni interesovalo u stvarnosti, samo su mahali pretnjama da bi ubrzali potpisivanje onog sto su pripremili...

У сваком у којем смо били смо прошли катастрофално. Толико лоше да је питање да ли је уопште физички било могуће да се прође горе...

Поента је да су - неко моје виђење - они имали циљ да нато уђе на КиМ, и није било шанси да се то избегне а да се не плати превелика цена. Због тога није требало да улазимо у тај рат, ни под којим условима. Јер ако погледаш опет смо катастрофално прошли, они су добили што су хтели, а ми изгинули.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ово уопште не доводим у питање. 

У Ираку и Авганистану су додуше имали велики лимит, бар што се тиче првих инвазија, док се није показало да оружја у Ираку нема и да се рат неће завршити тако брзо... Не знам да л би и за нас напаковали неку причу, да би оправдали даље интервенције. Како год, искористили су силу да добију оно што су нам тражили... И даље мислим да је са наше стране морало бити учињено све да не дође до рата, толико је људи изгинуло да би данас имали стране трупе на КиМ, да би људе болело уво за то исто КиМ и да би данас остало 200 000 наших људи доле, од тога ко зна колико у гету...

I u Iraku i u Afganistanu ti imas izdajnike koji su na strani Amera. da toga nema, zdimili bi Ameri odavno odande. Sve se svodi u njihovom "ratovanju" upravo na to. Nadju petu kolonu koja ce da ratuje na zemlji za njih ( Libija ...) a oni iz daleka da bombarduju. Kod nas su to bili Albanci.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Jugoslavija je zavrsila 2. svetski rat sa 700 000 ljudi pod oruzjem. Pored nas su armiju imali samo Rusi na evropskom kontinentu.

Pa sta mislis zasto su Titu svi titrali? Zato sto je bio lep i sarmantan?

То је све у реду, само што улога југословена у немачком поразу је никаква. То колико смо се борили само показује какав смо народ... Луд, глуп и несложан. До приближавања Црвене армије на границе Југославије, када је рат већ био преломљен одавно, партизани су представљали небитну борбену силу што се Немаца тиче. ЈВуО, без најосновније опреме, такође. Наравно, могли су да чачкају мечку, да мало ремете ред по Србији и терају Немце да пале тенкове и јуре их по шумама, али на општем плану, да угрозе ток рата и да се умешају у исход - ни у сну.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

I u Iraku i u Afganistanu ti imas izdajnike koji su na strani Amera. da toga nema, zdimili bi Ameri odavno odande. Sve se svodi u njihovom "ratovanju" upravo na to. Nadju petu kolonu koja ce da ratuje na zemlji za njih ( Libija ...) a oni iz daleka da bombarduju. Kod nas su to bili Albanci.

Сила...

Подели на овим сајтовима

То је све у реду, само што улога југословена у немачком поразу је никаква. То колико смо се борили само показује какав смо народ... Луд, глуп и несложан. До приближавања Црвене армије на границе Југославије, када је рат већ био преломљен одавно, партизани су представљали небитну борбену силу што се Немаца тиче. ЈВуО, без најосновније опреме, такође. Наравно, могли су да чачкају мечку, да мало ремете ред по Србији и терају Немце да пале тенкове и јуре их по шумама, али на општем плану, да угрозе ток рата и да се умешају у исход - ни у сну.

20 nemackih divizije je bilo na teritoriji Jugoslavije. U francuskoj, ako nesto ne gresim, tri.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Поента је да су - неко моје виђење - они имали циљ да нато уђе на КиМ, и није било шанси да се то избегне а да се не плати превелика цена. Због тога није требало да улазимо у тај рат, ни под којим условима. Јер ако погледаш опет смо катастрофално прошли, они су добили што су хтели, а ми изгинули.

To je vec sasvim drugo pitanje, ja sam odgovarao na onu tvrdnju da pri nekoj eventualnoj kopnenoj invaziji ne bismo imali nikakve sanse.

У сваком у којем смо били смо прошли катастрофално. Толико лоше да је питање да ли је уопште физички било могуће да се прође горе...

Ne znam sta bi ti rek`o na ovo. Pa jesmo li mi pocinjali te ratove i osvajanja? Zar je trebalo uvek samo da sedimo i ne branimo se? Zar je trebalo da se prosto saglasimo sa zlikovcima? Nas se narod vazda branio, junacki, a to kako je prosao je veliko pitanje - po gubicima svakako lose, ali zar je to jedini kriterijum zivljenja na ovom svetu? Naravno da nije, i svi mi to znamo veoma dobro...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Srbi su Gali iz Asterix & Obelix

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

bilo

друго време било, народ је био "јачи" тада, веровало се више, младићи су ишли у рат без размишљања, жене, девојке, татин стриц првоборац (после на наградно летовање на "Кварнер" са све "масажом ребара") 

млади и војно способни 99те су већ били у неком рату 91-95 или су већ хтели да пале из земље, плус војна опрема је била на много нижем нивоу, морал итд...

у војсци сам био 2002-03, то не да није опрема и озбиљност на нивоу, толико пропуста, погрешних задужења (за минобацач у бази у КЗБ-у је био задужен момак који је очигледно имао психички проблем, плус при чишћењу броуинга не нађосмо ударну иглу, капетан виче "како нема ударне игле?, кад би запцало, било би клик! и јаоо")

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

To je vec sasvim drugo pitanje, ja sam odgovarao na onu tvrdnju da pri nekoj eventualnoj kopnenoj invaziji ne bismo imali nikakve sanse.

Ne znam sta bi ti rek`o na ovo. Pa jesmo li mi pocinjali te ratove i osvajanja? Zar je trebalo uvek samo da sedimo i ne branimo se? Zar je trebalo da se prosto saglasimo sa zlikovcima? Nas se narod vazda branio, junacki, a to kako je prosao je veliko pitanje - po gubicima svakako lose, ali zar je to jedini kriterijum zivljenja na ovom svetu? Naravno da nije, i svi mi to znamo veoma dobro...

Нисам је ја изнео, немам став по том питању...

Нисмо, на неке смо били приморани, на неке и нисмо. У Други светски рат смо ушли потпуно без потребе, изгубили смо милион људи. Грађански рат у Србији, за време Другог рата, чисто зло... Рат 1999. г., чини ми се да је могао и морао бити избегнут... Рат у Хрватској, тачније однос Београда према РСК, дискутабилно такође...

Подели на овим сајтовима

Ista priča sa bombardovanjem Drezdena u WW2, golem zločin za koji isto niko nije odgovarao, sa manje-više identičnim razlozima. 

Bombardovanje gradova u Nemačkoj u WW II i atomske bombe nisu bili nikakav ratni zločin. Nemojte pričati takve stvari jer zvuče glupo.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Bombardovanje gradova u Nemačkoj u WW II i atomske bombe nisu bili nikakav ratni zločin.Nemojte pričati takve stvari jer zvuče glupo.

Како то да убијање цивила није ратни злочин ?

Подели на овим сајтовима

Како то да убијање цивила није ратни злочин ?

U gore navedenom slučaju nije zločin jer je Hitler prvi proglasio totalni rat i prvi je civile i gradove svojih protivnika tretirao kao legitiman vojni cilj, za Japan važi isto.

Zbog čega je onda zločin ako druga strana tretira tvoje stanovništvo na isti način, još plus na tvoju inicijativu?

U ratu ginu vojnici, u ratu ginu civili, tako je bilo i tako će i biti. Ko nije svestan ove činjenice preporučujem da se ne igra rata i neka ne kuka na žtrve jer mi je to licemerno. Rat je zločin sam po sebi, i kad uđeš u rat nema kukanja i prenemaganja jer svi ginu i svi su cilj - kraj priče.

Подели на овим сајтовима

U gorenavrdem slučaju nije zločin jer je Hitler prvi proglasio totalni rat i prvi je civile i gradove svojih protivnika tretirao kao legitiman vojni cilj,za Japan važi isto.

Zbog čega je onda zločin ako druga strana tretira tvoje stanovništvo na isti način,još plus na tvoju inicijativu?

U ratu ginu vojnici,u ratu ginu civili,tako je bilo i tako će i biti.Ko nije svestan ove činjenice  preporučujem da se ne igra rata i neka ne kuka na žtrve jer mi je to licemerno.Rat je zločin sam po sebi,i kad uđeš u rat nema kukanja i prenemaganja jer svi ginu i svi su cilj-kraj priče.

Слажем се да је злочин сам по себи рат.

Ипак, мало је такође лицемерно радити исто што и Хитлер, а затим вешати само нацисте за злочине које су и савезници чинили, само зато јер су они први почели. Када је Дрезден бомбардован рат је био практично завршен, не знам каквог оправдања има за то, како не може да не буде злочин...

И иако је рат лудило и негација разума по дефиницији, ипак нека правила до којих се дошло макар на нивоу идеје могла би да се поштују, бар би се за промил можда "хуманизовало" убијање, колико год то апсурдно деловало...

Подели на овим сајтовима

Слажем се да је злочин сам по себи рат.

Ипак, мало је такође лицемерно радити исто што и Хитлер, а затим вешати само нацисте за злочине које су и савезници чинили, само зато јер су они први почели. Када је Дрезден бомбардован рат је био практично завршен, не знам каквог оправдања има за то, како не може да не буде злочин...

Pa gledaj ovako. Dresden je navodno bombardovan na zahtev Rusa koji su bili u tom trenutku relativno blizu, a Dresden je imao veliku važnost jer je grad bio železnički centar odakle su Nemci iskrcavali pojačanja i zalihe. Bombarderska avijacija SSSR nije bila toliko duge ruke i toliko snažna kao ona Zapadnih saveznika koja je za nekoliko sati odradila posao.To nije bio prvi put da Sovjeti zahtevaju teške bombarderske udare po Nemačkim položajima. To je bila saveznička obaveza.

Dakle taktičkog opravdanja je ipak bilo.

Ali opet, sve i da nije bilo taktičkog opravdanja, Dresden je bio legitiman cilj u smislu odmazde.

И иако је рат лудило и негација разума по дефиницији, ипак нека правила до којих се дошло макар на нивоу идеје могла би да се поштују, бар би се за промил можда "хуманизовало" убијање, колико год то апсурдно деловало...

Nema kukanja kad je rat. I civili su takođe legitiman cilj. Tako je bilo i bice i u buduće.

Jedino bojište koje se može nazvati čistim bojištem po pitanju civilnih žrtava je bilo bojište u Severnoj Africi.

Подели на овим сајтовима

Као и Хирошима и Нагасаки, као и масакар код Маи Лија, и вероватно има још примера... Добро, шта да се ради, то је тако како јесте, само мени је и даље мучно када гледам америчке званичнике како се заклињу у људска права и високе вредности. Не знам какав је однос немачке и јапанске јавности према овоме, да ли данас то сматрају злочином или не... Мислим да се бомбардовање Дрездена помиње као злочин...

Njihov odnos je suprotan nasem. Dresden, Hirosima i Nagasaki su za 20 godina bili potpuno obnovljeni uz propratnu obnovu i jacanje cjelokupne ekonomije, i uporedo su prosli katarzu i oprali se od zlocina koje su pocinili u proslosti. Oni svoje zrtve ne zaboravljaju, ali ne koriste ovo u propagandne svrhe. Njemacka je danas ponovo ekonomski i politicki saveznik sa onima koi su im sravnili Dresden, za Drezden nikad covjek ne bi rekao da je bio sravnjen do poslednje cigle, u Hirosimi i Nagasakiju ne mozes vidjeti nikakve tragove nuklearne eksplozije, a Japan je vazan americki saveznik na pacifiku.

Sta mi radimo. Jedemo sami sebe, 20 godina nismo ni prdnuli da popravimo stanje u svom dvoristu, niti da povratimo ugled u svijetu, jos nam neki objekti stoje neobnovljeni nakon nato bombardovanja, makar da smo im fasade uradili da ne izgleda ruglo, i proklinjacemo NATO i mrziti zapad i Ameriku do sudnjeg dana. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...