SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Zene nisu problematican rod... A zasto se njima vise paznje poklanja je pitanje na koje sam obrazlozio odgovor pre par stranica i jos uvek mislim isto. Nisu problem zene nego slabi muskarci kojima je bilo lakse da optuze zene za bestidnost nego da iskontrolisu svoje nagone. Jesu problem i slabi muskraci koji ne mogu da obuzdaju nagone ALI...ako zena svesno igra na onome sto je muska slabost to je onda pokvarenost,manipulacija...kao sto je i muska pokvarenost igrati na zensku slabost a to su emocije i ljubav...i posle muskarac gleda zenu kao gomilu mesa koju treba izmanipulisati da bi dobio sexulano zadovoljstvo a zena muskarca ko priplodnog bika koji je tu da zadovolji njene sexualne potrebe i materinski instinkt...sustina je da su zene potpuno izvitopereno shvatile emncipaciju.....pa sad piju pivo ko musakrci,psuju,oblace se ko za grand paradu i sve manje lice na ono sto one zaista jesu..a to je neznija i lepsa polovina muskoga bica..... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Дражен је неки дан поставио статус: „Најлепши украс једне жене јесте стидљивост, као што је бестидство жене најнеприроднији и најодвратнији призор у свету.“ - Св. Николај Велимировић То ме је навело на размишљање како су књиге пуне силних савета како и шта жене треба да раде, да се понашају, облаче, како су само одређене особине резервисане само за мушкарце... Зашто је толико пажње посвећено жени на овај начин? Да ли су жене тако проблематичан род? Зашто је то тако? Као прво,не знам одакле ти идеја да су књиге пуне савета о моралу и понашању жена?! Пре бих рекао да су жене око две просто-проширене еванђељске реченице о покривању главе и послушању мужу,направиле фаму о дискриминација жена,ето,на коју се ни Бог није сажалио,него прозива... Као друго,у контексту нас хришћана , врлине попут стидљивости,чедности,скромности ,када су у питању односи међу половима (а и не само то),требало би бити наш лајт мотив,а не нешто , где се ми ту као сад нешто прзничимо и љутимо... Друга је ствар ,што је већина нас водила један(безбожнички) живот,па сад муку мучимо да исправимо неке ствари,и вазда тражимо компромисе ,па ето,чак се и отворено супростављамо нечему што није по нашој вољи... Па чија треба да буде воља? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Као прво,не знам одакле ти идеја да су књиге пуне савета о моралу и понашању жена?! Пре бих рекао да су жене око две просто-проширене еванђељске реченице о покривању главе и послушању мужу,направиле фаму о дискриминација жена,ето,на коју се ни Бог није сажалио,него прозива... Као друго,у контексту нас хришћана , врлине попут стидљивости,чедности,скромности ,када су у питању односи међу половима (а и не само то),требало би бити наш лајт мотив,а не нешто , где се ми ту као сад нешто прзничимо и љутимо... Друга је ствар ,што је већина нас водила један(безбожнички) живот,па сад муку мучимо да исправимо неке ствари,и вазда тражимо компромисе ,па ето,чак се и отворено супростављамо нечему што није по нашој вољи... Па чија треба да буде воља? Прво, обрати пажњу на тон којим се обраћаш. Мој тон није био безобразан ни свађалачки ни према коме а поготово не према теби. Моја намера је да разговарам уљудно и да чујем и друга размишљања, закључке... Ако можеш, да испратиш моју намеру, изволи. Ако, пак, не можеш, молим те лепо, заобиђи ову тему. Друго, књиге св. владике Николаја обилују причама, размиљањима на ову моју тему и питања. Осим њега, књиге на ову тему и варијација на тему су писали: протођакон Љубомир Ранковић http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=%C5%BDenaIkonaBlago,Предраг Самарџић http://arhiva.eparhija-zahumskohercegovacka.com/node/1184, патријарх Павле "Да нам буду јаснија нека питања наше вере", прот. Димитрије Соколов, "Улога жене према учењу Речи Божије"... "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Прво, обрати пажњу на тон којим се обраћаш. Мој тон није био безобразан ни свађалачки ни према коме а поготово не према теби. А мој јесте...завршили смо конверзацију. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Срамота шта жене пишу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ako smem da primetim Zoske boysov ton uopste nije bio nit bezobrazan nit svadjalacki, nego, reci nam kakvog su ukusa bunjike? :lol: Зосима је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ниси добро приметио. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Jesam, ali cak i da nisam, sta je to dobro donela takva tvoja reakcija, nista, au contraire! :lol: Jesi to ti na avataru? 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Зосима и ја се знало дуго и приватно. И врло добро знам шта је била његова намера. Ако можемо, да наставимо са темом, молим вас. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Само ти терај. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 да, тако би требало да буде.....али....и ја сам жена, али морам да кажем неке ствари које стоје.... саме жене су лично допринеле да се формира такав став....девојчице још у основној школи почињу да носе веома деколтиране блузе, мајице, спуштене панталоне да им се виде гла лешђа и стомаци.....а онда то иде даље....уграђују силиконе где год је то могуће...саме од себе праве сексуални објекат.....тиме чине све да их мушкарци тако и доживљавају....обраћају пажњу на те истакнуте делове тела које им девојке нуде....не призивају их оне својом љупкошћу, нежношћу, фином женственошћу, памећу... већ као девојчице су веома грубе и агресивне, катастрофално се изражавају..по аутобусима вичу, галаме, седе у крилима својих момака или другова...итд.... требало би мало размишљати и у том правцу.... Ok treba razmišljati i u tom pravcu. To je posledica, a gde je uzrok svi znamo ali ajde da napišem par reči. Postoje prirodne kočnice da ne dođe do bestidnosti i kod jednog i kod drugog pola. Zakazalo najpre kućno vaspitanje. Odakle izlaze te devojčice tako obučene, Da li se neko bavi njihovim vaspitanjem i kreiranjem ličnosti. Drugo zakazala škola. Treće društvo. Sve navedeno dovodi do toga da je zakazala i fina unutrašnja kočnica, savest, odnosno izgubili smo osećaj krivice, sve je dozvoljeno. Biti normalan nije "savremeno". Данијел Драгичевић, DYNABLASTER, Milan Nikolic and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Postoje muskarci koji se ne podsvesnom nivou plase zena i takvi muskarci imaju mnogo toga protiv njih i imaju patolosku potrebu da ih sto vise omedje, ogranice i "obuzdaju". Ista stvar ko sa latentnim gejevima koji ne zeleci da prihvate to sto su, postaju najveci borci protiv homoseksualnosti- narodski homofobi. Ono cega se plasis, imas potrebu da napadnes. DankaM, Milan Nikolic, Danijela and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Opet lupetas, homofobija je izmisljeni lazni termin od strane feministkinja i pofeminiziranih muskaraca, i tako nesto skoro da ne postoji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Opet lupetas, homofobija je izmisljeni lazni termin od strane feministkinja i pofeminiziranih muskaraca, i tako nesto skoro da ne postoji da, da... a ovi sto se svake godine spremaju da lome pederske lobanje to zaravo planiraju u cisto terapeutske svrhe. A leba ti, koji vam je to fazon da sve sto vam se ne svidja proglasavate za nepostojece? Ne postoje homofobi. Ne postoje ateisti. Ne postoji pedofilija u SPC. Ne postoje rasisti (nego su to nezadovoljna "DECA") Mada, kad malo bolje razmislim to i nije tako losa fora... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Opet lupetas, homofobija je izmisljeni lazni termin od strane feministkinja i pofeminiziranih muskaraca, i tako nesto skoro da ne postoji aha, how yes no greengrin ovi se malo zezaju, znači? Apropo teme: tupljenje oko toga kako bi žene trebalo da izgledaju i da se ponašaju može da dodje samo od onih koji se malo teže obuzdavaju, što reče cloudking. Šta sad, ajde da im svima stavimo burke i pretvorimo ih u nindže da se ne bi neko osetio "izazvanim"? Treba neki autoritet da 'štiti' muškarce od žena, pošto su ovi manijaci koji ne mogu da se obuzdaju? Meni je stvarno takva logika besmislena... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука