Danijela Написано Мај 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 I dalje ne mogu da se otmem utisku da se samo zenama namece odredjeno ponasanje, oblacenje, razmisljanje... I to ne samo sa strane muskaraca nego i od ne malog broja zena. Samo pogledajte po vasim crkvama, radnim mestima... Cemu to lomnjenje necije licnosti? Svi prolazimo kroz neke faze ili eksperimente sa oblacenjem, frizurama, nacina razmisljanja, razgovora ili cutanja, muzike... Od kud to da jedan pol ima nepogresiv stav kako treba nesto raditi, misliti, izgledati...? cloudking and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Od kud to da jedan pol ima nepogresiv stav kako treba izgledati...? @Danijela, опростићете ми на сецкању текста, јер ћу се само осврнути на ово изгледати. .smesko. Ево, нпр, ја знам људе (мушкарце) који су имали другачији стил облачења пре него што су ступили у брак. О фризурама да и не говорим. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 @Danijela, опростићете ми на сецкању текста, јер ћу се само осврнути на ово изгледати. .smesko. Ево, нпр, ја знам људе (мушкарце) који су имали другачији стил облачења пре него што су ступили у брак. О фризурама да и не говорим. Al oni to sami tako hoce, opuste se ljudi posle svadbe (sto nikako nije za pohvalu), ali ovde se govori o drustvenom uticaju na odevanje zena konkretno. Kad muskarac pokaze noge (šorts) to jedva da iko primeti, kad zena pokaze noge (šorts) odma se dizu obrve, dize se paznja... Svasta se dize! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 I to ne samo sa strane muskaraca nego i od ne malog broja zena Pravo da kažem, djurin d vor, dok sam bila u tinejdž-godinama i oblačila se prilično ekstremno, više sam nailazila na osudu od strane žena. Muškarci su bili u fazonu, ili im se sviđa, ili im se ne sviđa, nijedan se nije preterano bavio time. A i kad uzmem u obzir i iksustva svojih drugarica koje su se kao mlađe oblačile prilično provokativno, opet je više "žalbi" je uvek bilo od strane žena. Kako se oblači, kao se šminka, kako se šeta i dr. A muškarci su samo bili u fazonu il' im se sviđa ili ne Stvarno su jednostavni... Mislim da su sv.Oci verovatno imali savetodavKINJE kad su sastavljali tekstove o ženama i ukrašavanju. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 O tome govorim, ljudi se menjaju i muškarci i žene. Ne razumem taj pritisak samo na jedan pol. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 I dalje ne mogu da se otmem utisku da se samo zenama namece odredjeno ponasanje, oblacenje, razmisljanje... I to ne samo sa strane muskaraca nego i od ne malog broja zena. Samo pogledajte po vasim crkvama, radnim mestima... Cemu to lomnjenje necije licnosti? Svi prolazimo kroz neke faze ili eksperimente sa oblacenjem, frizurama, nacina razmisljanja, razgovora ili cutanja, muzike... Od kud to da jedan pol ima nepogresiv stav kako treba nesto raditi, misliti, izgledati...? Posteno da kazem, i ja bih rek`o ovo sto je kaz`la Danka... Pravo da kažem, djurin d vor, dok sam bila u tinejdž-godinama i oblačila se prilično ekstremno, više sam nailazila na osudu od strane žena. Muškarci su bili u fazonu, ili im se sviđa, ili im se ne sviđa, nijedan se nije preterano bavio time. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Muškarci su bili u fazonu, ili im se sviđa, ili im se ne sviđa, nijedan se nije preterano bavio time. То не значи неутралност, или значи? Рекла бих да су имали о томе неки став - не мора да буде осуда, али може бити позитиван или негативан став. Лепо - ружно, нежно - грубо, итд. Ако се неком нешто није свиђало - значи да се бавио 'предметом'. Исправите ме ако грешим. Ви не можете ући у нечију главу и знати колико се неко бавио тиме, осим ако Вам то нису рекли директно. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Mislim da su sv.Oci verovatno imali savetodavKINJE kad su sastavljali tekstove o ženama i ukrašavanju. Са овим се донекле слажем, али без осмеха. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 @, Pa, svakako se nisu bavili u onolikoj meri u kolikoj druge žene. A uzevši u obzir da sam se u to vreme dosta družila sa momcima, njihove priče su išle u stilu :"dobra je riba ili nije dobra riba" Ako su se bavili nečijim izgledom, pobude su im bile potpuno drugačije gringrin u tim godinama, prilično jednostrane/bludne Kad su se cure bavile time, nažalost, to je često bilo iz ljubomore. Moja najbolja drugarica je izuzetno lepa devojka, i logično, imala je mnogo udvarača. Nikad se nije preterano, niti napadno šminkala i oblačila. Ali opet su se mnoge devojke bavile njome, njenim likom i delom. Svašta su pričale za nju, a najviše su se bavile njenim moralnim kvalitetima, i raspredale priče o njenim ljubavnim doživljajima. Ironija je što je ona bila suludo zaljubljena u jednog majmuna koji je bio u Americi, i dolazio na letnje raspuste i nije videla dalje od njega. I nakon što je konačno ostavila tog krelca, posle nekoliko godina samovanja je počela da se zabavlja sa svojim sadašnjim verenikom. Ali i sad, iako smo stariji, na bilo kom radnom mestu uvek će se naći poneka zavidljiva osoba da se bavi njenim likom i delom... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 O tome govorim, ljudi se menjaju i muškarci i žene. Ne razumem taj pritisak samo na jedan pol. Никада и ни у чему не постоји притисак на само један пол — ти (ваљда не морам да персирам) само посматраш одређени део који теби смета — јер је управо битан притисак на све, мало делековидији и разумеју да је притисак на жене још један вид притиска на мушке, који шкоди обома али свако гледа своју муку а жене данашњице су заиста превише заљубљене у себе. Притисак се врши равномерно, у противном не би било толико мушкараца који не личе ни на мушке ни на женске и сасвим су збуњени јер верују рекламама, и да би се допали женама и сами постају жене које се чупкају и лицкају, и колико је једно достојно гађења, тако је и ово друго: нити је мушко каквим га је Бог замислио а нити је женско како треба Богу и мушкарцу. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 @Gavrosaurus Ima istine da posmatram deo koji meni smeta. Ali nadam se da ste primetili veliki broj knjiga i dela koji se samo obraćaju ženama? Slažem se da su današnje žene zaljubljene u sebe al isto tako to primećujem i kod muškaraca. Prosto mi je neverovatno koliko muškaraca i žena ima kod sebe ogledalca i koriste svaku priliku da se samo onako, tek tako ogledaju. Pošto se bavim fotografijom, vrlo često dugo posmatram ljude i šokirana sam tim ponašanjima. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 @Gavrosaurus Ima istine da posmatram deo koji meni smeta. Ali nadam se da ste primetili veliki broj knjiga i dela koji se samo obraćaju ženama? Slažem se da su današnje žene zaljubljene u sebe al isto tako to primećujem i kod muškaraca. Prosto mi je neverovatno koliko muškaraca i žena ima kod sebe ogledalca i koriste svaku priliku da se samo onako, tek tako ogledaju. Pošto se bavim fotografijom, vrlo često dugo posmatram ljude i šokirana sam tim ponašanjima. Ипак морам да персирам. Да, видео сам садржаје само за жене, но јесмо ли приметили масу кладионица? Обавезу да се обожава Меси, Бекам, Ферари, Адидас? Обавезу да се торзо депилира само Жилет средстивима али да се остави некаква неподшишана тродневна брада? Забога, какав је то фрајер који није депилиран и необријан?! Мора да је некакав Балканац, далеко му лепи Бибер! То је притисак, веруј(те) ми; озбиљан, дробећи притисак. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Verujem da je to tako (ne posedujem TV aparat dugi niz godina pa sam pošteđena reklama) i isto tako verujem da ne treba lomiti ljudsku ličnost. Svi smo u biti radoznali i skloni eksperimentima (manje ili više) i verujem da se tako dolazi do svoje suštine. Svi smo različiti i jedinstveni i, po meni, mislim da je suludo insistirati na nekoj uniformisanosti ličnosti po svaku cenu. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Ипак морам да персирам. Да, видео сам садржаје само за жене, но јесмо ли приметили масу кладионица? Обавезу да се обожава Меси, Бекам, Ферари, Адидас? Обавезу да се торзо депилира само Жилет средстивима али да се остави некаква неподшишана тродневна брада? Забога, какав је то фрајер који није депилиран и необријан?! Мора да је некакав Балканац, далеко му лепи Бибер! То је притисак, веруј(те) ми; озбиљан, дробећи притисак. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Verujem da je to tako (ne posedujem TV aparat dugi niz godina pa sam pošteđena reklama) i isto tako verujem da ne treba lomiti ljudsku ličnost. Svi smo u biti radoznali i skloni eksperimentima (manje ili više) i verujem da se tako dolazi do svoje suštine. Svi smo različiti i jedinstveni i, po meni, mislim da je suludo insistirati na nekoj uniformisanosti ličnosti po svaku cenu. Тачно тако и сасвим се слажем али не може се владати различитима. Знате како, није ли смешно када маси која се мери у милионима нешто намећете а уз паролу "Буди различит"? Милијарде другачијих који исто једу, исто раде, исто спавају, исто воле, исто мисле? Неће да може. И када се жена отуђи од човека и човек од жене, и када сваки па и најскромнији радник броји своје сексуалне партнере на десетине — е то је оно из наслова, нигде љубави, нигде поверења, нигде вере, само динар и само секс. И ми Хришћани, такви какви смо, јесмо кочница томе суноврату јер опомињемо да то не води никуда, та саможивост — на крају, ово је и моја планета, зашто да ми је други отима а маше ми "слободом мишљења" — и зато трпимо таква подметања и вређања да смо праисторија човечанства, јер не третирамо јефтино себе и друге. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука