SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ovo je zapravo dobra ilustracija za društvo u kome je muškarac taj koji prilazi i osvaja ženu, a od žene se očekuje da čuva svoju čestitost. Pri čemu se ključu više prašta zbog patrijarhata, jer je takvo društvo. Hoće da kaže, ako brava ne pristane ključu džaba sav trud Tacno... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 „Најлепши украс једне жене јесте стидљивост, као што је бестидство жене најнеприроднији и најодвратнији призор у свету.“ - Св. Николај Велимировић možda zato jer je u svakoj ženi video majku - kao jedno od njenih najvažnijih ličnih ostvarenja i identiteta JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Pa nije samo naseg...pre bih rekoa globalnog drustva....udara se na temelj drustva i civilizacije..porodicu..... Нажалост тако је, фали нам култура љубави, "дебламизација" мушке верности и привржености једној девојци, или бар не-скакање са цвета на цвет DankaM, SHADOWS OF THE LIGHT, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 То ме је навело на размишљање како су књиге пуне силних савета како и шта жене треба да раде, да се понашају, облаче, како су само одређене особине резервисане само за мушкарце... Зашто је толико пажње посвећено жени на овај начин? Да ли су жене тако проблематичан род? Зашто је то тако? Prvo, ko piše te knjige? Muškarci ili žene? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 За почетак, ниједна кап мајчине крви не доспева у крвни систем детета - само хранљиве материје. Ако сте мислили на рађање детета - ко га је дао? Žena brigom o sebi i svom telu omogućava da se taj život razvije. Ne dovodim u pitanje ko ga je dao životm detetu. Volela bih da nastavimo diskusiju o temi u naslovu. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Prvo, ko piše te knjige? Muškarci ili žene? Koliko sam upoznata, muškarci. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Mislim da je vl. Nikolaj pricao prema onom sto je mogao i sam da vidi, tj. da je kojiim slucajem mog`o da vidi danasnje parade, sasvim verovatno bi dopunio ovaj iskaz sa jos nekoliko recenica. Inace, svakako se slazem sa njim. Prefinjeni stid kod zena je isto sto i neznost, zenstvenost... Divno receno, nego sta je to prefinjeni stid, mis`m kako se on manifestuje i tako to? .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Divno receno, nego sta je to prefinjeni stid, mis`m kako se on manifestuje i tako to? .mislise. Nemo` se pravis mutav, more... :rolleyes: "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Izvini, ali jel ti to hoces da kazes da su slabi muskarci podlozni incestu? OK, ovo je van mojih kategrija konverzacije... izvini, ali ovde povlacim liniju koji ne mogu tako lako da predjem poput tebe... Ко је споменуо инцест, овде је реч о бестидности. Него ти причаш да је у реду бити бестидан али то смета слабим мушкарцима . Чисто да видиш да бестидност не мора да се односи на друге особе које срећеш на улици. Лидија Миленковић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 A posto je lakse nametnuti drustveni stav o zenama nego kontrolisati sebe, danas imamo drustvenu odbojnost prema slobodnim i "bestidnim" zenama.. A gde to imamo drustvenu odbojnost prema slobodnim zenama? Sve se utkuju koja ce vise da se razgaci i tako postane i popularnija i drustveno prihvatljivija. Problem nije sto to rade one koje su dobro , jako dobro drustveno prihvacene i na taj fazon su namlatili dosta para, vec je problem sto ih imitiraju one koje su im susta suprotnost finansijski. Pa im posle djavio kriv kada ih niko nece. Pamet u glavu na vreme ... posle je kasno. A i za bestidnost kao i za sve vlada zakon ponude i traznje. Bestidnost se trazi za neke stvari ali ne za sve. Treba znati odvojiti vreme i mesto i za bestidnost kao i za smernost iliti pristojno ponasanje. Ovo vazi i za muskarce, samo kod muskaraca bestidnost bi bila nesto drugo, Lopovluk na primer. Pa da cujemo dame , da li bi zasnivale porodicu i izlazile u grad sa nekim ko je videvsi na filmu da to rade, krenuo da obija kokosinjce i krade jaja ... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Да се вратимо на моје питање с почетка: ...Зашто је толико пажње посвећено жени на овај начин? Да ли су жене тако проблематичан род? Зашто је то тако? DankaM је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Jednom sam procitala neki tekst na Prijatelju Bozijem(inace ne pratim ih vise toliko, jer su zilotski orjentisani) o zenskoj bestidnosti i u tom tekstu se naglasava ona cuvena Isusova recenica da ko pogleda zenu sa zeljom cini greh u srcu svom. I naravno, svaka zena koja svojim oskudnim oblacenjem izaziva poglede cini isti toliki greh, jer navodi drugog na greh. Delujemi malo ostro, ali ima istine u tome. Mada po meni, bestidnost je danas vise posledica visedecenijske mode(pocev od seksualne revolucije), pa do degradacije patrijahalnog vaspitanja, a to se odnosi na to da zena psuje, pije,pusi, istice obline i dominira suvise u odnosu sa muskarcem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Nekad mi se čini da se žene tretiraju kao da one nemaju želju (da pogledaju neko muško, da ga požele...) kad se tako priča i misli. Neke žene iz crkve su mi žalile kako neki muškarci dolaze u uskim pantalonama (sve se ocrtava i spreda i odpozadi), malo više raskopčanih košulja, neki jači aftershave... "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Neke žene iz crkve su mi žalile kako neki muškarci dolaze u uskim pantalonama (sve se ocrtava i spreda i odpozadi), malo više raskopčanih košulja, neki jači aftershave... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Да се вратимо на моје питање с почетка: ...Зашто је толико пажње посвећено жени на овај начин? Да ли су жене тако проблематичан род? Зашто је то тако? Zene nisu problematican rod... A zasto se njima vise paznje poklanja je pitanje na koje sam obrazlozio odgovor pre par stranica i jos uvek mislim isto. Nisu problem zene nego slabi muskarci kojima je bilo lakse da optuze zene za bestidnost nego da iskontrolisu svoje nagone. Silence and DankaM је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука