Славен Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Jesu. Ali su velicanstvene i prelepe. I meni je cast i zadovoljstvo sto dolazim od duuuuugog niza ljudi i zivotinja koje su bile dovoljno inteligentne i prilagodljive da iznedre mene i druge koji su mi dragi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Jesu. Ali su velicanstvene i prelepe. I meni je cast i zadovoljstvo sto dolazim od duuuuugog niza ljudi i zivotinja koje su bile dovoljno inteligentne i prilagodljive da iznedre mene i druge koji su mi dragi.Si siguran da ljudi koji su po tebi postali od majmuna nisu mogli da poveruju u Boga u odredjenom trenutku kad je covek dosao do danasnjeg nivoa? Mislim i na ljude pre 2013 godina.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Odbaci ideju o destinaciji zivota... zivot nije destinacija, zivot je putovanje... Kad si postao vernik prihvatio si tu dogmu da svi mi imamo istu destinaciju zivota, time malo obezvredjujete sam zivot (te propadljiv svet, te postojanje u grehu...) i svu energiju trosite u mozganju o toj destinaciji a samo zivljenje podredjujete toj ideji... Ne radi se o destinaciji, već o ispunjenju svrhe, ili bolje, o ispunjenju, kompletiranju onoga što jesi. "Trošenje" energije se ne koristi da se "mozga" o destinaciji, već o kako se ostvariti. U ostalom, o ostvarenju u ovom svetu svi razmišljaju i trude se da ga nekako postignu, ali to je prolazno ostvarenje (konsultovati groblja , a ovo ostvarenje o kojem vernici treba da razmišljaju je trajno i potpuno. Te stoga, ako razmišljaš samo o privremenom ostvarenju, mani se čini da je to vrhunski izgubljeno vreme Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Bice i toga... Medicina je vec pragu besmrtnosti a verovatno u buducnosti nece biti neizlecivih bolesti. He, he...možda ali će uvek postojati pijani vozači, divlje zveri, nove boleštine, zemljotresi, komete, a onda tu su i GMO, ozonske rupe, atomske bombe, ratovi...Nekako će Svevišnji naći načina da nas pozove k sebi uz našu svesrdnu međusobnu pomoć Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 O, destinacija itekako postoji... Samo se vama toliko ne svidja da ste morali da izmislite pobedu nad njom da bi se bolje osecali A sto se roba tice, tu se potpuno slazem... Ljudima u nevolji je svaka nada pa makar i lazna zaista preko potrebna i vazna za psihu... Tu nemam primedbi. Vidis po tvojoj logici, ako dodjes u stanje roba, treba da se roknes, da ne gajis lazne nade, jer ti je destinacija ionako nepostojanje. Tvrdis da je izmisljeno? Mozda. Ne znam. Al znam da ne znash ni ti. (: Inache argument "izmisljanja boga zarad koristi" jeden veliki fejl jer ima takodje argument uklanjanja Boga zarad koristi. Vrlo je korisno da verujes da ne postoji Bog jer je onda sve dozvoljeno. Tako da bih da batalimo te argumente sa dve ostrice i optuzujemo jedni druge za izmisljanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 To tvoje telo i materijalne stvari nisu troshne u zemlju propadljive i jako smrtne? Ko kaze da nisu? Samo sto meni to ni najmanje ne stvara nespokoj. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ne radi se o destinaciji, već o ispunjenju svrhe, ili bolje, o ispunjenju, kompletiranju onoga što jesi. "Trošenje" energije se ne koristi da se "mozga" o destinaciji, već o kako se ostvariti. U ostalom, o ostvarenju u ovom svetu svi razmišljaju i trude se da ga nekako postignu, ali to je prolazno ostvarenje (konsultovati groblja , a ovo ostvarenje o kojem vernici treba da razmišljaju je trajno i potpuno. Te stoga, ako razmišljaš samo o privremenom ostvarenju, mani se čini da je to vrhunski izgubljeno vreme Eshaton je sigurno jako dosadno i usamljeno mesto ako tamo ima samo liturgijskih pravoslavaca ostvarenih u Bogu... ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 He, he...možda ali će uvek postojati pijani vozači, divlje zveri, nove boleštine, zemljotresi, komete, a onda tu su i GMO, ozonske rupe, atomske bombe, ratovi...Nekako će Svevišnji naći načina da nas pozove k sebi uz našu svesrdnu međusobnu pomoć jbg, od neceg mora da se rikne B) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Vidis po tvojoj logici, ako dodjes u stanje roba, treba da se roknes, da ne gajis lazne nade, jer ti je destinacija ionako nepostojanje. Tvrdis da je izmisljeno? Mozda. Ne znam. Al znam da ne znash ni ti. (: Inache argument "izmisljanja boga zarad koristi" jeden veliki fejl jer ima takodje argument uklanjanja Boga zarad koristi. Vrlo je korisno da verujes da ne postoji Bog jer je onda sve dozvoljeno. Tako da bih da batalimo te argumente sa dve ostrice i optuzujemo jedni druge za izmisljanje. Sto se roba tice- ne mislim da treba da se ubije. Treba da gaji nadu da moze da bude bolje i da se trudi da pronadje srecu i u tome malom sto ima. A moze i da digne ruke od svega i da se nada da ce posle smrti sve da bude "super"... Uklanjanje Boga radi koristi? Hm... Previse puta sam cuo taj argument da bez Boga nista nije zabranjeno... I iskreno koliko je taj stav bzvz za ateizam toliko mislim i da je cak jeres za pravoslavlje...jer kolko ja znam Bog nista nije ni zabranio? A i da jeste, nesto nisam primetio horde razularenih ateista koji idu ulicama i bez reda siluju, pljackaju, ubijaju... Realno ne poznajem nikog ko je "uklonio" boga zarad koristi i nesto ne verujem da je takav slucaj zabelezen (a i da jeste, opet se radi o verniku tako da tu nema nikakve veze sa ovim sto pricamo) Izmisljanje boga zarad umanjenja nespokoja i lakseg objasnjavanja sveta koji nas okruzuje nije moj argument, to je samo moje misljenje u koje sam intuitivno apsolutno siguran ali realno nemam nikakvih dokaza za to... Moze se reci da sam "odlucio da u to verujem" (drugim recima argumenata mogu da se manem, al svog misljenja ne mogu... Sve i da ocu... A necu Svakako treba lepo razgovarati i razmenjivati i misljenja i argumente... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Si siguran da ljudi koji su po tebi postali od majmuna nisu mogli da poveruju u Boga u odredjenom trenutku kad je covek dosao do danasnjeg nivoa? Mislim i na ljude pre 2013 godina.? На Земљи су пре више хиљада година постојале племенске заједнице. Оне нису ништа знале о природи која их окружује, те су стварали богове од природних појава. Како су упознавали разне физичке законе тако се појам Бога мењао, и добијао људскији облик. Потом су те богове спојили у једног Бога. Међутим, како је човек наставио да упознаје природу и њене законе тако је све мање простора остајало Богу да објашњава као натприродним појавама. Тзв. God of the gaps . Vrlo je korisno da verujes da ne postoji Bog jer je onda sve dozvoljeno. Управо супротно. Није Бог тај који даје моралне законе, већ друштво у социјално-антрополошком смислу. Иначе не би имао табу законе у племенским заједницама које за Бога не знају. Мало социологије и антропологије није на одмет Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 На Земљи су пре више хиљада година постојале племенске заједнице. Оне нису ништа знале о природи која их окружује, те су стварали богове од природних појава. Како су упознавали разне физичке законе тако се појам Бога мењао, и добијао људскији облик. Потом су те богове спојили у једног Бога. Међутим, како је човек наставио да упознаје природу и њене законе тако је све мање простора остајало Богу да објашњава као натприродним појавама. Тзв. God of the gaps . I mic po mic, Bog se iz prirodnih nauka pomerio samo u filozofiju i tu se tolko cvrsto drzi da se vernici ponasaju kao da je samo tu oduvek i bio. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ko kaze da nisu? Samo sto meni to ni najmanje ne stvara nespokoj.Velik si ti vernik ako je tako Ocekujemo te u Carstvu koje pocinje u nama ovde i sad i trajace do kraja vremena:) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ja sam, kao i mnogi, bio na obe strane Kako se to meni čini? ...Prvo, ja lično nisam sreo apsolutnog ateistu. Pod tim mislim - čoveka koji apsolutno ne veruje u život duše posle ovozemaljske smrti. Ako ništa, a ono barem ima određenu svest da će duša nekako preživeti smrt. Pa ne znam baš... ja zaista nikada nisam verovato u to nekakav život duše posle ovozemaljske smrti i čini mi se da precenjuješ broj takvih ateista... mada ima i ateista koji veruju u razne natprirodne stvari... hansbrough је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Управо супротно. Није Бог тај који даје моралне законе, већ друштво у социјално-антрополошком смислу. Иначе не би имао табу законе у племенским заједницама које за Бога не знају. Мало социологије и антропологије није на одмет Социолошко-антрополошки појам друштва је тај да је друштво састављено од индивида уједињених у простору и времену, а појам се не везује само спољним узроцима већ и унутрашњим везма: традиција, језик, циљеви и нтересовања. Друштво контролише своје чланове не само спољним снагама (полиција и војска), већ индивиде прилагођавају своје понашање у складу са својим идејама о друштвеном поретку. Друштво у историјском погледу има и друго значење, може се идентификовати у супротности са низом других централних начела модерног човека и саморазумевања. Нпр друштво се у ренесанси и романтизму (противречност између друштвене заједнице и природе) сматрало телом у форми културе (наука, морал и уметност), да укроти грубу природу. - Иза овог начина размишљања поставља се услов да се човек културно уздигне изнад природе и постане господар природе. Иза овог је други песимистичнији поглед, где су спонтана људска природа и дисциплиновано друштво у сукобу једни са другима. А спонтанитет се заснива на емоцијама и осећањима. То значи да може да се уради нешто инстиктивно - права ствар, без размишљања. Такође се користи израз "у кичмену мождину" (ово друштво не даје) . - Ако се ово не може онда се је људски инвалид или "психопата". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука