RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ja se ne sećam da si bilo kada ovo pitao... dobio bi odgovor jer je prilično jednostavan, a uostalom napisan je na gotovo svim temama o kojima se govorilo o TE, a odgovor je da TE ne postulira da su se vrste razvijale "pukim slučajem" jer imaš slučajni deo (genetske promene) i deo koji nije slučajan (prirodna selekcija, a u širem smislu tu su i zakoni fizike i hemije). NIKO ne određuje kako će sredina da utiče na jedinku i baš zato se u područjima sa mnogo kriminala ne pojavljuju ljudi sa natprirodnim moćima. Kada bi NEKO (inteligentan i moćan) uticao onda bi se možda takvi ljudi pojavili. Pošto ne utiče neko nego nešto (opstanak jedinki putem prirodne selekcija koja nije vođena inteligentnim entitetom), jedinke se ne prilagođavaju tako lako i brzo. Zapravo, najčešće se ne prilagođavaju već izumiru, kao ogroman broj (preko 99,99%) vrsti koje su nekada živele na Zemlji pa izumrle. И даље није одговор на оно што сам питао. Шта је то што атоме сваки пут споји онако како их споји? Шта је то што ставља сваки пут исту информацију у ДНК, али је евентуално само незнатно измени? Уколико бисмо се ослањали на случај, владао би асполутни хаос, а не влада. Дакле, пре природне селекције, пре еволуције, ако не постоји нешто што све држи на окупу, и то тако да се сваки пут реплицира на тачно одређен начин и са предвидивим резултатима, шта је то? Ако је то последица пуког случаја (а случај је увек када не постоји тачно одређен план), онда треба да ревидирамо сам појам случаја или да преиспитамо законе вероватноће, јер се на базичном нивоу не поклапа са стварношћу. Ако нема интелигенције у прилагођавању јединки, опет се поставља још једно питање: шта је то природна селекција? Ако је процес, какве су му законитости, или каква му је учесталост? Ако се јавља хаотично и без икаквих правила или законитости, онда није процес, то јест, да сузимо, не може се ни дефинисати као нешто постојеће, као постојећи процес, него збир пуких случајности, што даље отвара још читав низ питања, а која су углавном у вези са оним постом који си цитирао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 И даље није одговор на оно што сам питао. Шта је то што атоме сваки пут споји онако како их споји? Шта је то што ставља сваки пут исту информацију у ДНК, али је евентуално само незнатно измени? Odgovorio sam ti: prirodni zakoni. Ако је то последица пуког случаја (а случај је увек када не постоји тачно одређен план), онда треба да ревидирамо сам појам случаја или да преиспитамо законе вероватноће, јер се на базичном нивоу не поклапа са стварношћу. Haotično i slučajno nije isto što i "nevođeno inteligentnim entitetom". Nije slučajno što krokodil sa oštrijim zubima ima veće šanse da preživi iako nije neko inteligentan planirao da krokodil preživi. Ако нема интелигенције у прилагођавању јединки, опет се поставља још једно питање: шта је то природна селекција? Ако је процес, какве су му законитости, или каква му је учесталост? Ако се јавља хаотично и без икаквих правила или законитости, онда није процес, то јест, да сузимо, не може се ни дефинисати као нешто постојеће, као постојећи процес, него збир пуких случајности, што даље отвара још читав низ питања, а која су углавном у вези са оним постом који си цитирао. Prirodna selekcija je proces. Zakonitosti su da šanse za preživljavanje jedinki nisu unapred iste već zavise od DNK jedinke, odnosno od toga koliko je jedinka prilagođena sredini u kojoj živi, tj. neke jedinke imaju veće šanse za preživljavanje od drugih. U skladu sa tim, dalje se u najvećoj meri prenose geni onih jediniki koje su boje prilagođene i samim tim se menja genetski pul populacije. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Odgovorio sam ti: prirodni zakoni. Који? Који то природни закони сваки пут све атоме споје на тај начин да се добије беба са свим органима на правом месту, или да информација у ДНК остане иста или се само мало измени? Haotično i slučajno nije isto što i "nevođeno inteligentnim entitetom". Nije slučajno što krokodil sa oštrijim zubima ima veće šanse da preživi iako nije neko inteligentan planirao da krokodil preživi. Добро, ко је онда планирао? Ако није исто што и "невођено интелигентним ентитетом", ко или шта је онда тај интелигентни ентитет? И на који се то начин мења информација у ДНК тако да се неке ствари код крокодила само мало измене, довољно да се каже измена има, али недовољно да се роди крокодил са ногом на глави? Не знам да ли разумеш оно што ме буни код целе те ствари у вези са информацијама. Написао сам и малопре, није чак ни фрка (мени) да знам да су све животињске врсте настајале једна од друге, али и даље немам одговор на ту поставку у којој све зависи од случаја. Prirodna selekcija je proces. Zakonitosti su da šanse za preživljavanje jedinki nisu unapred iste već zavise od DNK jedinke, odnosno od toga koliko je jedinka prilagođena sredini u kojoj živi, tj. neke jedinke imaju veće šanse za preživljavanje od drugih. U skladu sa tim, dalje se u najvećoj meri prenose geni onih jediniki koje su boje prilagođene i samim tim se menja genetski pul populacije. Ако је процес, има ли законитости? Или се сва законитост тог процеса своди на то да је све препуштено случајној мутацији? Јер, ако јесте, и ти си сам поменуо информацију у ДНК. Одакле информација у ДНК? А ако узмемо да се цео процес одвијао онако како наука тврди да се одвијао, одакле адаптибилност живом свету, и одакле даља константа у адаптибилности? Јер сама вероватноћа не иде баш у прилог томе да ће јединка, поред толико других јединки да другачијим информацијама, свом потомству да пренесе баш тај један део ДНК, ту једну нано информацију, и да ће та нано информација да постане доминантна, уместо да буде угушена. Вероватноћа за то (а ако причамо о случајностима, морамо узети у обзир и вероватноћу) јесте космичка. Посебно ако имамо у виду да је и код те нулте јединке једна информација морала буде измењена, од читавог ДНК низа, на тај начин да се промени само и искључиво та једна карактеристика, а да све остало, сваки атом дакле, остане где је до тада био код предака те животиње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Који? Који то природни закони сваки пут све атоме споје на тај начин да се добије беба са свим органима на правом месту, или да информација у ДНК остане иста или се само мало измени? Previše pitaš za jednu ovakvu diskusiju... da ti sad nabrajam sve zakone koji utiču na tako nešto... zbog čega bih to radio? Добро, ко је онда планирао? Ако није исто што и "невођено интелигентним ентитетом", ко или шта је онда тај интелигентни ентитет? Niko... nema ga... mada si slobodan da veruješ u njega... ali ne postoji ništa što ga čini nužnim... ne nalazi se ni u jednoj jednačini kojom opisujemo univerzum... a te jednačine sasvim dobro funkcionišu i bez njega... И на који се то начин мења информација у ДНК тако да се неке ствари код крокодила само мало измене, довољно да се каже измена има, али недовољно да се роди крокодил са ногом на глави? Informacije u DNK se menjaju na razne načine, od mutacija do frejm-šiftova... a menjaju se u raznim pravcima, s tim da u većem broju slučajeva uzrokuju da jedinka ne preživi ni stadijume embriona i fetusa. Не знам да ли разумеш оно што ме буни код целе те ствари у вези са информацијама. Написао сам и малопре, није чак ни фрка (мени) да знам да су све животињске врсте настајале једна од друге, али и даље немам одговор на ту поставку у којој све зависи од случаја. Izgleda da ne razumem. Ако је процес, има ли законитости? Или се сва законитост тог процеса своди на то да је све препуштено случајној мутацији? Upravo sam ti naveo zakonitosti i objasnio da nije prepušteno slučajnoj mutaciji. Јер, ако јесте, и ти си сам поменуо информацију у ДНК. Одакле информација у ДНК? Ne razumem pitanje. А ако узмемо да се цео процес одвијао онако како наука тврди да се одвијао, одакле адаптибилност живом свету, и одакле даља константа у адаптибилности? Јер сама вероватноћа не иде баш у прилог томе да ће јединка, поред толико других јединки да другачијим информацијама, свом потомству да пренесе баш тај један део ДНК, ту једну нано информацију, и да ће та нано информација да постане доминантна, уместо да буде угушена. Вероватноћа за то (а ако причамо о случајностима, морамо узети у обзир и вероватноћу) јесте космичка. Посебно ако имамо у виду да је и код те нулте јединке једна информација морала буде измењена, од читавог ДНК низа, на тај начин да се промени само и искључиво та једна карактеристика, а да све остало, сваки атом дакле, остане где је до тада био код предака те животиње. Ne, verovatnoća ide upravo u prilog tome da će se preneti najbolje prilagođen DNK, na osnovu prethodno pomenute zakonitosti. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Биће да се опет нисмо разумели. Нема ни везе, нема потребе да давим километарским постовима, одавно ме та тема не интересује толико да бих губио превише времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Биће да се опет нисмо разумели. Нема ни везе, нема потребе да давим километарским постовима, одавно ме та тема не интересује толико да бих губио превише времена. 138999 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 greengrin А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ništa od navedenog ne negira to da je predak slepog miša, koji je mogao da hvata visoke frekvencije, mogao da uhvati odjek svog zvuka kako se odbija od druge predmete i da bi čak i prilično nesavršen takav sistem davao prednost jedinkama, i to jedinkama koje imaju savršeniji sistem i bolje izračunavaju daljinu od objekta, kretanje i veličinu objekta. Otkud informacija o razvijanju sistema za izracunavanje daljine kada po teoriji informacija moze nastati samo u umu?El vi evolucionisti negirate teoriju informacije? Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=cH9BNIg_sIs imas i ozblijnu muziku u pozadini...posto je evolucija toliko neozbiljna... greengrin Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Svako ko ima vremena neka pogleda video koji sam postavio gde predavanje drzi profesor informacionih nauka i tehnologija sa nemackog univeziteta ..posto se evolucionisti ocigledno plase da gledaju....narocito ovi atestirani..... Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Informacije u DNK se menjaju na razne načine, od mutacija do frejm-šiftova... a menjaju se u raznim pravcima, s tim da u većem broju slučajeva uzrokuju da jedinka ne preživi ni stadijume embriona i fetusa. Benefical mutation.... greengrin Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Otkud informacija o razvijanju sistema za izracunavanje daljine kada po teoriji informacija moze nastati samo u umu?El vi evolucionisti negirate teoriju informacije? Jel si ti to pomešao X sa "informacija o X"? Nisam baš siguran šta pitaš... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Evo sve primedbe na TE. Sa objasnjenjima zasto nisu prihvacene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Jel si ti to pomešao X sa "informacija o X"? Nisam baš siguran šta pitaš... Pricam o informacijama koje se nalaze u DNK a koje sadrze instrukcije da izgradi svaki zivi organizam....nemo da mi se pravis tosha.... trening Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука