Срђан Ранђеловић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Прилозима верника-муслимана из Луксембурга, Немачке, Шведске, САД, Аустралије и других делова света, у селу Делимеђе на Пештеру, општина Тутин, подигнута је џамија са исламским центром чија су два два минарета висока по 77,5 метара, највиша на Балкану и Европи, а међу највишима и у свету. Поређења ради, највиши минарет у западној Европи је минарет Фитја џамије у Стокхолму висок “само” 32 метра, минарет новосаграђене џамије Срце Чеченије у Грозном висок је 62 метра, а минарет Кутуб-џамије у Њу Делхију 72,5 метара. Примат Делимеђа у свету угрожава само џамија краља Хасана Другог У Казабланки (Мароко) чији је минарет висок 210 метара. Амбиције да “победи” Мароко има Иран јер је у Техерану започета џамија чији ће минарет бити висок 230 метара. Минарет у Делимеђу пројектовао је и руководио радовима архитекта Миралем Крушко из Маглаја, искусни грађевинар који је радио по Хрватској. Са 230 изграђених минарета, овај данас 76-годишњак, власник грађевинске фирме из околине Зенице, светски је рекордер. Мада је у изградњу џамије у Делимеђу уложено више од милион евра, она још није комплетно завршена јер је планирано да буде велики исламски центар а низом пратећих садржаја, али се у њој одржавају молитве. Село Делимеђе има 88 домаћинстава и око 300 становника, мештани су углавном сиромашни и живе од сточарства. Око овог села је још десетине других села која такође имају своје џамије. Џамију у Делимеђу тешко је напунити јер се број Пештераца стално смањује због сеоба и одласка у иностранство. Како су нам рекли житељи Делимеђа, неки од најиздашнијих донатора никада нису крочили у ово село, а некима који су били носиоци идеје о градњи огромне џамије деца, рођена у Европи, никада нису дошла да се помоле Богу у велелепној џамији, нити да бар виде како изгледа. Ипак, житељи Делимеђа верују да ће на Пештеру бити више младог света и верника и да ће доћи дани кад ће се џамија напунити. http://srbin.info/2013/04/srbija-izgradjen-najveci-minaret-u-evropi/ Јаков., Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Kako li se hodža penje gore ? Liftom ? Anette, Срђан Ранђеловић, bgpj and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Април 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Мислим да се више не пењу Постави се разглас RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Da se ja pitam,ja bih proterao autobus ovuda...... Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Kako li se hodža penje gore ? Liftom ? možda ima zvučnike a on peva odozdo na mikrofon ili puti ma kompu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 al' će da u selu svetli od gromova za vreme letnjih oluja. ja sam jednom prolazio pešterom i kada sam morao da stanem autom, jer je kiša ne lila, nego kao da si ispod vodopada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Kakve igle winter Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Pogledajte historijski projekat Islamskog centra u Dugoj Poljani http://sandzakpress.net/pogledajte-historijski-projekat-islamskog-kulturnog-centra-u-dugoj-poljani http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 е мајко моја, замисли да си у комшилуку, а 5 је ујутру... Не бих волео, никако. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Prelepo. Ovo je dobro i za Srbiju i za pravoslavlje u Srbiji, uopšteno Šteta što je samo ta džamija u slabo naseljenoj sredini. Idealno bi bilo u Pazaru. Nisam musliman, ali se ponosim najvećom džamijom u regionu, koja je u Srbiji. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Ne valja piti caj od maka Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Не би било лоше ни у БГ, има БГ доста муслимана. А баш би се лепо уклопило, таман да мало оплемени рецимо НБГ. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Kako li se hodža penje gore ? Liftom ? Koristi leteci cilim .... Ignjatije, DYNABLASTER and feeble је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 Naravno i u Beogradu treba bar još jedna džamija. Barjakli džamija, ne pokriva potrebe muslimana iz Beograda. Možda ne ovako grandiozna džamija, ali što da ne. I u Zagrebu ima velika džamija. Broj muslimana u Beogradu je preko 20.000, a ako rimokatolici kojih je 16.000 imaju nekoliko crkvi, (mislim 5) svakako da bi i za muslimane trebala bar još jedna džamija. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 8, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 dupli Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука