Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Ne, ovo hoce da ti kaze da mlatis gluposti ... То што неки чланак на неком интерент сајту нешто пише то ти је знак да млатим глупости? Изем ти критеријум Kao што рекох зато што учиш економију и право из новина, зато их тако добро и знаш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Korisnici stambenih kredita u Hrvatskoj danas su žrtve devizne klauzule koja nije smjela biti uvedena. To je izravni napad na monetarni suverenitet naše države, jer je uveden tuđi novac,,, http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/devizna-klauzula-napad-na-monetarni-suverenitet-381415 Одговорност Одговорност је кључни елемент демократских структура. Еуросистем има право да води у евро зони монетарну политику која је као таква опремљена монетарним суверенитетом (udstyret med monetær suverænitet). http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/facts/orga/html/or_008.da.html Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Одговорност Одговорност је кључни елемент демократских структура. Еуросистем има право да води у евро зони монетарну политику која је као таква опремљена монетарним суверенитетом (udstyret med monetær suverænitet). http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/facts/orga/html/or_008.da.html О супер, сад и политичари идеолози користе термин, мора да је легитиман научно-еконосмки термин. Легитимно исто ко "историјско право" и сличне измишљотине.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Korisnici stambenih kredita u Hrvatskoj danas su žrtve devizne klauzule koja nije smjela biti uvedena. To je izravni napad na monetarni suverenitet naše države, jer je uveden tuđi novac,,, http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/devizna-klauzula-napad-na-monetarni-suverenitet-381415 Ипак је тета Википедија истинитији извор од Европске централне банке: Monetary sovereignty is the power of the state to exercise exclusive legal control over its currency, broadly defined, by exercise of the following powers:[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Monetary_sovereignty Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Ипак је тета Википедија истинитији извор од Европске централне банке: Monetary sovereignty is the power of the state to exercise exclusive legal control over its currency, broadly defined, by exercise of the following powers:[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Monetary_sovereignty А што се ти не обратиш мени директно? Него тако као индиректно? Шлихтариш се бароону шлихтариш... већ си заборавила како те је јахао на теми о тв претплати. пази референце: References[edit] Jump up^ "The Legal Aspect of Money" by F.A. Mann, 5th edition, Oxford, 1992, pp. 460-78 Jump up^ Cohen, Benjamin J. (2000). The Geography of Money. Cornell University Press. pp. 47ff. ISBN 978-0801485138. Цела два аутора имају да кажу нешто о монетарном суверенитету.... од хиљаде и хиљаде аутора... цела два ејјј па то мора да је легитиман термин који има општу примену и прихваћеност у свету економије и права... И то и један и други цитат из популарних књига а не из стручне литературе... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Пошто мени ниси одговорио које су то тачке закона (вероватно измишљене) већ чисто јадно покварено обраћаш се другом у вези разговора који смо ми водили, што је опет рекла-казала, више нећу обраћати пажњу на то да си на овом форуму. Моја и твоја комуникација звршена је за вјек вјекова, искључиво због начина на који си то урадио, оно што би се рекло "иза леђа". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Покажи ти мени општи економски или правни уџбеник који показује тај појам, па да га прочитам. А не неке тамо новине. То ти учиш економију из новина зато је тако добро и знаш. Trgovinsko pravo 2012, Mirko Vasiljevic, str 360... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Пошто мени ниси одговорио које су то тачке закона (вероватно измишљене) већ чисто јадно покварено обраћаш се другом у вези разговора који смо ми водили, што је опет рекла-казала, више нећу обраћати пажњу на то да си на овом форуму. Моја и твоја комуникација звршена је за вјек вјекова, искључиво због начина на који си то урадио, оно што би се рекло "иза леђа". Па што онда ниси доследна своје речи? Што се мешаш у моје дискусије са другима? мало ми што морам двојици латентних фашиста да одговарам, сад морам и теби? не смета мени то што ћеш ти мени да кажеш да нисм у праву смета ми што то радиш на к**вински и шлихтарски начин. Ако си рекла да нећеш да ми се обраћаш, држи се те речи, буди човек, немој бити буба. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Одговорност Одговорност је кључни елемент демократских структура. Еуросистем има право да води у евро зони монетарну политику која је као таква опремљена монетарним суверенитетом (udstyret med monetær suverænitet). http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/facts/orga/html/or_008.da.html Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Trgovinsko pravo 2012, Mirko Vasiljevic... Има термин "монетарни суверенитет" ? Ајд баш ћу да видим, живо ме занима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Цела два аутора имају да кажу нешто о монетарном суверенитету.... од хиљаде и хиљаде аутора... цела два ејјј па то мора да је легитиман термин који има општу примену и прихваћеност у свету економије и права... kakav monetarni suverenoitet sada odjednom Milosavljevicu? pazi pisu knjige budale a ti znas da je monetarni suverenite ...hahahahaha.... ... hahahahah .. Mislim javi tim ljudima da se ne muce bez potrebe i barataju nekim terminom koji je hahahahahahahah.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 kakav monetarni suverenoitet sada odjednom Milosavljevicu? pazi pisu knjige budale a ti znas da je monetarni suverenite ...hahahahaha.... ... hahahahah .. Mislim javi tim ljudima da se ne muce bez potrebe i barataju nekim terminom koji je hahahahahahahah.... Па пишу, имаш у правима и економији гомилу термина које измислили неки генијалци, који нису прихваћени у заједници. Ово ми делује као један од тих. Углавном из идеолошких разлога, кад оће без научне основе да продају неку идеологију. Ето твој Шешељ например измислио термин "историјско право", користи се једино у идеолошке сврхе... нигде у свету није ништа прихваћено у контексту "историјског права" нити ико уважава тај термин, али га Др.Војислав Шешељ измислио. ДА би продао необразованим будалама своју идеологију "велике србије" ... и убедио их да ми имамо неко експлицитно право на ту територију. Што не мења чињеницу да је измишљотина, ти га можеш окачити на википедију и цитирати шешеља. Али је и даље глупост. Каписко ми амиго? Слабије то, поштујеш ти ауторитете, не умеш мислиш својом главом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Има термин "монетарни суверенитет" ? Ајд баш ћу да видим, живо ме занима. Str 360, kod vrsta kredita . Inace monetarni suverenitet jako bitna stvar za - drzavni suverenitet xD Hint- presudni razlog za Americku Revoluciju xDD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 Str 360, kod vrsta kredita . Inace monetarni suverenitet jako bitna stvar za - drzavni suverenitet xD Hint- presudni razlog za Americku Revoluciju xDD МОнетарни суверенитет је нелогичан термин. Суверенитет је суверенитет, не постоји монетарни, територијални. Суверенитет је да држва уређује све на тој територију, она је носиоц власти независна споља неограничена изнутра. То је њено право д контролише све законе и активности. Самим тим, монетарни суверенитет је непотребан и глуп термин. Како контролише саобраћај тако контролише и паре. Ниси чуо рецимо за "саобраћајни суверенитет" Не постоји неки посебан суверенитет за паре а посебна за саобраћај па да измишљамо монетарни и саобраћајни суверенитет. Дакле држава свакако има право да уређује своје монетарне односе, али то је суверенитет сам по себи, а не монетарни суверенитет. Термин вероватно користе у политичке сврхе да продају причу како је суверенитет државе "уништен" уколико стави широке монетарне слободе. Е мени ја мало проблем овде сад да уђем у дискусију око тога с бароном, кордуном и тањом јер они мало не знају шта је суверенитет па с њима морам да се препуцавам, али с неким ко зна шта значи термин, могу да дискутујем. ПА чак и да не будем у праву, али тако што ми неко логично и аргументовано објасни. А не тако што ми копира чланке са википедије који имају целе две референце и текстове из новина...у новинама пише и да су срби скинули албанску заставу на утакмици па није тако. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 19, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2014 МОнетарни суверенитет је нелогичан термин. Суверенитет је суверенитет, не постоји монетарни, територијални. Суверенитет је да држва уређује све на тој територију, она је носиоц власти независна споља неограничена изнутра. То је њено право д контролише све законе и активности. Самим тим, монетарни суверенитет је непотребан и глуп термин. Како контролише саобраћај тако контролише и паре. Ниси чуо рецимо за "саобраћајни суверенитет" Не постоји неки посебан суверенитет за паре а посебна за саобраћај па да измишљамо монетарни и саобраћајни суверенитет. Дакле држава свакако има право да уређује своје монетарне односе, али то је суверенитет сам по себи, а не монетарни суверенитет. Термин вероватно користе у политичке сврхе да продају причу како је суверенитет државе "уништен" уколико стави широке монетарне слободе. Naravno da je monetarni suverenitet bitan, da nije ne bi sve drzave imale svoju monetu vec bi koristile onu koja pase PayPalu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука