Jump to content

PayPal стигао у Србију

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Може, не знам одакле теби идеја да не може...... 

одем у продавницу у евро-земљи која прима доларе, и без проблема платим у доларима...нико ми не брани..... 

то је само у Србији проблематично због закона из комунистичке оставштине. 

aha, aj mi daj primjer takve evro zemlje, ja mislim da je stvar totalno suprotna, jedino kod nas mozes da odes u prodavnicu pa platis evrima recimo, dok u svabskoj propdavnici neces nikad platiti ni dinarom ni dolarom, cak ne mozes ni evrima da platis ako su novcanice od 500 evra, nece ih niko prima, sto je nevjerovatno ali ziva istina...

imaju i oni mjenjacnice po evropi, sta mislis zbog cega one postoje?

Подели на овим сајтовима

nece ih niko prima, sto je nevjerovatno ali ziva istina...

Уопште не сумњам да је то истина, али какве то везе има са темом? овде причамо о државним законима који регулишу трговину а не о одлукама приватних трговаца. Зато не видим што бежиш у ту тему, да ли у земљама приватни трговци примају страну валуту или не. 

Оно што је проблем код пејпала у Срб јесте закон из комунистичке оставштине који отежава међународну трговину.

Јел си чуо некад за термин "резервна валута" и знаш ли шта је? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Уопште не сумњам да је то истина, али какве то везе има са темом? овде причамо о државним законима који регулишу трговину а не о одлукама приватних трговаца. Зато не видим што бежиш у ту тему, да ли у земљама приватни трговци примају страну валуту или не. 

Оно што је проблем код пејпала у Срб јесте закон из комунистичке оставштине који отежава међународну трговину.

Јел си чуо некад за термин "резервна валута" и знаш ли шта је? 

ne,radi se u tome da je firmama zabranjeno da posluju stranom valutom . jer to rusi suverenitet drzave, alo drzava oporezuje poslovanje, postoje specijalni slucajevi, tj. izuzetci, kao npr. americke vojne baze, u okviru njih , unutar bodljikave zice vaze djelomicno americki zakoni i americka valuta, i nigdje vise u evropi...

inace mi je skroz bez veze da trgovac nema zakonsku obavezu da uvazava novcanice od 500 evra, ne primaju ih ni na benziskim pumpama na auto putu, nego moras u banku ici da ih razbijes, cemu onda stavljaju te novcanice u promet kad ih niko nece, meni je to debilizam na kvadrat, a takvih debilnih uredbi u evropskoj uniji imas mali milion, jadna srbija kad bude skroz uskladila zakonske propise sa njihovima, vec sad smo jadni, a bice jos i crnje....

eto primjer pdv-a obicna pljacka naroda, nista drugo niej u pitanju nego pljackla, postoje peterostruki pdv- porezi, recimo ti zidas kucu, placas komplet pdv i za materijal i za radnike i sve, kad si zavrsio tu kucu prodajes je kupac mora da plati jos jednom pdv na komplet vrednost, za par godina on je proda nekom drugim i taj drugi placa jos jednom komplet pdv, drzava je vec otela 100% vrednosti kuce sebi, odvratno da ne moze biti odvratniej i bezobraznije

Подели на овим сајтовима

ne,radi se u tome da je firmama zabranjeno da posluju stranom valutom . jer to rusi suverenitet drzave, 

Ниђе везе. Не знам уопште одакле ти то...

Нити то има икакве везе са суверенитетом... то је тек тешка глупост.

Тешко је дискутовати са неким ко нема појма о чему прича а тешко је сигуран у себе.... 

Подели на овим сајтовима

Ниђе везе. Не знам уопште одакле ти то...

Нити то има икакве везе са суверенитетом... то је тек тешка глупост.

Тешко је дискутовати са неким ко нема појма о чему прича а тешко је сигуран у себе.... 

daj mi pokazi primjer koji potkrepljuje to o cem ti govoris, ja ne znam za ni jedan a cijelu evropu sam prosao 100 puta

Подели на овим сајтовима

daj mi pokazi primjer koji potkrepljuje to o cem ti govoris, ja ne znam za ni jedan a cijelu evropu sam prosao 100 puta

Како да ти покажем пример да не постоји закон који те спречава да тргујеш у резерврној валути? 

Ајде молим те, реци ми како да ти покажем да то не постоји и радо ћу ти то урадити....

Али ја стврно не знам како то другачије да ураидм него да ти кажем, прочитај све финасијске законе.... и нећеш га наћи. 

Подели на овим сајтовима

Ја се чудим Млађонију да нема толико воље да се се одупре искушењу. Жали Боже силног ајвара који је могао бити упржен за то време. А не теби и твојим другарима. Од вас ме више ништа зачудити не може. Али боље да ништа не тврдим и не потцењујем вам "креативност"...

Подели на овим сајтовима

Ја се чудим Млађонију да нема толико воље да се се одупре искушењу. Жали Боже силног ајвара који је могао бити упржен за то време. А не теби и твојим другарима. Од вас ме више ништа зачудити не може. Али боље да ништа не тврдим и не потцењујем вам "креативност"...

Нема сд посла, нема паприке. Чекам да ово михољско лето мало сазри паприку. :р

Шта фали, ако ове овде издржавам, замисли тек какав ћу адовкат да будем ако завршим факс. :)

Подели на овим сајтовима

Како да ти покажем пример да не постоји закон који те спречава да тргујеш у резерврној валути? 

Ајде молим те, реци ми како да ти покажем да то не постоји и радо ћу ти то урадити....

Али ја стврно не знам како то другачије да ураидм него да ти кажем, прочитај све финасијске законе.... и нећеш га наћи. 

lud sam da citam sve financijske zakone, ja te pitam za primjer, daj mi primjer, mozes ti trgovati stranim valutama, to rade banke i mjenjacnice svaki dan, mozes i kredit vezati za stranu valutu banke to omogucavaju, ali ja ne pricam o tome, ja pricam o normalnom trzistu, ne bankarstvu, daj mi primjer gdje mozes u prodavnici da stavis cjene  u stranoj valuti, ili da budem jos konkretniji daj mi primjer za paypal gdje naplacuje svoje usluge u dolarima u kojoj EU zemlji, ja cu ti dati dokaz da to radi u evrima

Подели на овим сајтовима

lud sam da citam sve financijske zakone, ja te pitam za primjer, daj mi primjer,

па шта оћеш од мене, да ти нађем на интернету чланак где пише "Роштиљ у Швајцарској наплатио човеку хамбургер у доларима"..

lud sam da citam sve financijske zakone, ja te pitam za primjer

.... и после "млађони се прави много паметан и млађони мисли да све зна" не буразеру... млађони прочита нешто на тему па онда прича...

а не прича кафански "ја см чуо" "ја сам видео" итд....

ili da budem jos konkretniji daj mi primjer za paypal gdje naplacuje svoje usluge u dolarima u kojoj EU zemlji, ja cu ti dati dokaz da to radi u evrima

А како да ти дам пример за то, осим да ти кажем - прочитај како тачно пеј пал ради и зашто не може да ради у СРбији..

Много је тешко дискутовати са тобом кад те "мрзи" да читаш и да се упутиш у тему о којој дискутујеш.... 

Подели на овим сајтовима

па шта оћеш од мене, да ти нађем на интернету чланак где пише "Роштиљ у Швајцарској наплатио човеку хамбургер у доларима"..

.... и после "млађони се прави много паметан и млађони мисли да све зна" не буразеру... млађони прочита нешто на тему па онда прича...

а не прича кафански "ја см чуо" "ја сам видео" итд....

vidjeti ti je mnogo jaci argument od procitao ili cuo, ali nije vazno, cak i oci znaju da prevare... nego te stvarno pitam zasto paypal ovdje kod mene naplacuje 1,9% + 0,35 evra po transakciji, sto to ne cini u dolarima? objasni mi, jer ti tvrdis suprotno, mani me financijskih zakona, ti si ih kao procitao

Подели на овим сајтовима

Кад год купујеш преко пејпала, обављаш међународну трговину. Небитно да ли купујеш из италије од италијана.

Каписко? Значи ти даш паре пејпалу који је у америци, он из америке плати паре оном коме их ти шаљеш. 

Ja dajem pare Paypalu, firmi kojia je registrovana u EU a ne onoj u Americi...

Capisco?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...