RYLAH Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 @ Александар Радовановић Покушајте на Customer Support, Александре https://www.paypal.com/us/webapps/helpcenter/helphub/home/ Ако је нешто у Србији, онда не знам. Хвала, свуд сам тражио како мејл да им пустим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Креирање датотеке плаћања 1. Изаберете како желите да генеришете фајл плаћања. Можете користити програм за текст обраду, неку базу података или унакрсне табеле програма као што су Microsoft и Excel. 2. Организујете податке које примате. Претпоставимо да желите да користите Microsoft или Excel да организујете своје податке. Сваки ред у фајлу треба да садржи све податке примаоца, подељених у пет колона. Унесите од леве ка десној е-мејл адресу, износ и тип валуте. Прве три колоне су обавезне. Четврта и пета колона је по слободном избору и можете их користити за интерно праћење или да додате напомене примаоцу. Организовање у Excel:1. Е- маил адеса, број телефона или ИД клијент вашег примаоца2. Износ који шаљете примаоцу3. Валута скраћеница од три слова.4. Слободан избор, нпр. ваш ид, идентификације итд5. Сободан избор, лична порука Примерја@ebay.co.uk 10.00 USD ID002 Хвала3. Генерисање фајлаМожете генерисати укупну датотеку фајл (исплата) у Excel тако што ћете фајл да сачувате као (.txt) или (.csv). Ако користите неки други софтверски програм, проверите да ли програм подржава таб-одређени формат. Имајте на уму да морате направити засебне фајлове (датотеке) за уплате у различитим валутама. Како да потврдите примљене уплате Послаће вам е-поруку када завршите потпуну уплату. Тада можете да се пријавите на свој PayPal налог и прегледате детаље сваке трансакције. Постоје два начина да котролишете статус плаћања: Општи преглед - једнократана) Пријавите се на свој PayPal рачун и погледате најновије активности б) Кликните на Детаљи поред вашег укупне уплатеНа следећој страници можете преузети било TXT - или CSV - фајл кликом на линк испод информација о укупним уплатама. Фајл садржи списак свих уплата, укључујући актуелни статус. Приказ појединачних уплата по датумуПријавите се на свој PayPal налог и изаберите Довнлоад историју испод Историјат на врху странице.Изаберите датум и тип датотеке, а затим изаберите Прикажи појединачне укупне уплате. Тада ћете видети све укупне уплате и њихов статус. Оне уплате које су одбијене од стране примаоца не појављују се у овом извештају. Како да откажете уплатуМожете отказати или анулирати оне уплате које имају неостварен статус и оне истичу аутоматски после 30 дана, и PayPal ставља новац на ваш рачун. Претрага е-маил адресаПријавите се на свој PayPal налог и изаберите Напредна претрага испод ИсторијатаУнесите е-маил адресу примаоца, у Тражи и изаберите е-маил падајући мени.Подесите период (датум) а затим кликните на Пошаљи.Сада би требало да видите адресу примаоца. Изаберите Поништи и пратите упутства. Примаоц ми је рекао да није примио уплату. Шта би то могло бити?Ево неких могућих објашњења:Погрешна е-маил адреса. Проверите емаил адресу примаоца. Да ли сте унели исправну е-маил адресу? Ако е-маил адреса није тачна, можете отказати неостварену уплату и послати уплату поново. Примаоц има непотврђену адресуПримаоц не може да прими уплату на непотврђену е-маил адресу.Замолите примаоца да потврди своју емаил адресу код PayPal. Када је то урађено, требало би да уплата буде приказана на PayPal-рачун у року од неколико минута. Примаоц није добио емаил о уплатиПонекад је емаил од PayPal-a преусмерен на спам фолдер примаоца. Ако је ово случај, примаоц се може једноставно пријавити на PayPal да види уплату. Контролишите такође емаил адресу још једном у датотеци за укупну уплату. Могу се појавити штампарске грешке или проблеми са форматирањем. Овако отпремите датотеку плаћањаСакупите информације примаоца. Једино што је потребно је емаил адреса, износ и валута.Такође можете да пошаљете укупну уплату са бројем телефона или PayPal корисничким ИД. (Можете погледати ПДФ ). Проверите свој налог. Уверите се да имате довољно новца на свом PayPal раучуну да покријете укупне трошкове. Можете да користите новац само са свог PayPal износа за укупна плаћања.Напомена! Ваш износ мора да буде у истој валути као и ваше укупно плаћање. Направите своју датотеку плаћања. PayPal прихвата само две врсте датотека : табулаторсепарат (.txt) или раздвојена зарезом вредност (.csv). Горе је објашњено како да креирате датотеку плаћања.Пре него што кликнете на Уплоад, изаберите како вашег примаоца идентификовати у фајлу. Свака исплата датотека (фајла) може да садржи само један тип примаоца (е-мајл, адреса, број телефона или PayPal кориснички ИД). Пошаљите укупну уплату (износ). Када сте отпремили датотеку плаћања, PayPal скенира могуће грешке и пропушта вас кроз накнаду и укупне трошкове. Затим кликнете на дугме Пошаљи, онда ће почети обрада трансакција. Након што пошаљете фајлPayPal третира све уплате у датотеци и шаље Вам емаил када заврше. Онда можете да се пријавите на свој PayPal рачун и добијете информације о свакој трансакцији. Само погледајте испод укупног плаћања под "Моје наведене активности".Накнада за сваку уплату, која се шаље примаоцу,Домаћа и Међународна, до максималног износа који зависи од валуте. Како примаоц добија свој новац?PayPal шаље емаил сваком примаоцу. Примаоц може тражити потврду да се пријавите на PayPal рачун. Ако ваш примаоц не одобри уплату у року од 30 дана, PayPal убацује новац на ваш PayPal рачун. Колико новца можете пренети?Нема плафона за укупан износ једне укупне уплате. Појединачна плаћања неће моћи да се прекораче. Можете ли пребацити новац у различите валуте?Да, али морате да креирате одвојене фајлове плаћања за сваку валуту.Ако одлучите да пошаљете једну валуту у различите земље, ваши примаоци имају могућност да конвертују новац у валути по избору. Које земље могу да приме новац?Са PayPal можете пребацити новац (плаћати) и примати уплате из целог света.Идите на PayPal за више информација о томе где је све могуће . Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Ако вам све не помогне надам се да ће вам бар нешто помоћи. RYLAH and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 :- Време да исправим неке грешкице је истекло Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Заборавила сам, овде имате упутство како да пошаљете податке преко АПИ (API) преко PayPalа АПИ. Можете видети све информације на ПДФ : https://www.paypalobjects.com/webstatic/en_US/developer/docs/pdf/pp_masspayment_guide.pdf Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Ja sam u italiji cekao dok mi nije stigao mesecni izvestaj za kreditnu karticu na kucnu adresu nekoliko nedelja, da bih imao taj verifikacioni kod i da bih mogao da Paypal nalog vezem za kreditnu karticu. Do tada nisam niti sta placao sa Paypalom niti sta drugo. I posle toga nije bilo nikakvih provera ili cega slicnog. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Koju karticu da koristim. Da li sa Alpha Banka VISA electrone? Rekli mi u banci na tu, da ne vadim dzabe posebnu jer cu placati odrzavanje. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 @Velja uzmi u ERSTE banci "poklon karticu", kosta 150 dinara i uplati nesto novca na racun. mesecno nemas nikakve troskove. posle prve registracije zoveas kol centar i oni ti kazu kod za prvu probnu transakciju. kartica je inace cudo jer na nju ladno prolaze i uplate iz inostranstva (dakle mozes i da primas pare), na moje pitanje koko je to moguce ni sami nisu znali da mi kazu. najvaznije je da radi u oba pravca i da je jeftina (nema troskova). punis je u dinarima, kada i koliko ti zatreba za internet placanja, mada mozes da je koristis i na POS terminalima (kupovina u radnjama). DYNABLASTER and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 btw, ovo primanje novca je svojevremeno bio veliki problem kod nas, ne znam kako je sada. morao si da ides i da potpisujes neke izjave o poreklu novca koji primas. sto jednostavno kad moze i komplikovano, taj fazon. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 btw, ovo primanje novca je svojevremeno bio veliki problem kod nas, ne znam kako je sada. morao si da ides i da potpisujes neke izjave o poreklu novca koji primas. sto jednostavno kad moze i komplikovano, taj fazon. tako je i sada banka traži izjavu o poreklu novca, jer i ona sama mora da pravda priliv narodnoj banci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Koju karticu da koristim. Da li sa Alpha Banka VISA electrone? Rekli mi u banci na tu, da ne vadim dzabe posebnu jer cu placati odrzavanje. za internet ti preporučujem zaseban račun i karticu, radi sigurnosti, dakle ne onaj na koji primaš platu ili štediš pare pitaj u drugim bankama, ne bi trebalo da plaćaš održavanje za takav račun Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 za internet ti preporučujem zaseban račun i karticu, radi sigurnosti, dakle ne onaj na koji primaš platu ili štediš pare pitaj u drugim bankama, ne bi trebalo da plaćaš održavanje za takav račun Znači, odem u ERSTE banku u Beogradu i trazim da mi otvore karticu, platim im 150 dindzi i to je to. Ne plaćam im nikakvo održavanje računa i slične gliuposti? Inače ovi u Alpha Banci (bivša Yu Banka) su totalni aut, pre par dana mi rekli da sačekam da dobiju dopis kako i šta da rade po tom pitanju, te sam danas bio da ih pitam i rekli mi ono. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Znači, odem u ERSTE banku u Beogradu i trazim da mi otvore karticu, platim im 150 dindzi i to je to. Ne plaćam im nikakvo održavanje računa i slične gliuposti? Inače ovi u Alpha Banci (bivša Yu Banka) su totalni aut, pre par dana mi rekli da sačekam da dobiju dopis kako i šta da rade po tom pitanju, te sam danas bio da ih pitam i rekli mi ono. pa sad ne mogu ništa definitivno da ti kažem, ja kad sam uzeo internet vizu nisam platio ništa koliko se sećam, niti plaćam održavanje deviznog računa (na koji je vezana ta viza) isto tako možeš da otvoriš i dinarski račun koji ti služi samo da ti stoje pare (nije tekući), neki to zovu transakcioni, neki štedni račun (ali ne kao oročena štednja), što sam ja morao skoro da uradim i takođe niti sam platio otvaranje niti plaćam održavanje za takav račun održavanje jedino plaćam za tekući račun na koji primam platu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 25, 2013 Пријави Подели Написано Април 25, 2013 Znači, odem u ERSTE banku u Beogradu i trazim da mi otvore karticu, platim im 150 dindzi i to je to. Ne plaćam im nikakvo održavanje računa i slične gliuposti? Inače ovi u Alpha Banci (bivša Yu Banka) su totalni aut, pre par dana mi rekli da sačekam da dobiju dopis kako i šta da rade po tom pitanju, te sam danas bio da ih pitam i rekli mi ono. upravo tako. udjes, izvadis 150 din i L.K., izadjes i ides kuci. nema troskova nema nista tamtevamte. kad hoces nesto da kupis na netu odes uplatis XXX dinara koliko to iznosi i onda platis na netu. nema provizija nema troskova itd... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Да, и мени су рекли да нема трошкова, ни одржавања, и питао сам се у чему је цака. А цака је у томе да ти узимају проценат од сваке трансакције. Од 2006е имам Интернет картицу у Војвођанској банци. Раније је било 100дин годишње, сада је 500дин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука