Vockica Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Evo stigosmo i do demona. Od ratnih trauma do demona tanka je linija. Moze da bude i opsednutost, ne znamo to, djavo ne moze toliko da kontrolise coveka bez Bozijeg doputenja. Znaci covek je imao slobodnu volju, dozvolio je sebi da oslabi da ga povuce zlo, ne moze tu da se krivi djavo, ako djavo iskusava, a valjda covek moze da odoli iskusenju. Coveku kvrcnulo preko noci. Pa, da li je preko noci? Kazu ljudi bio je miran, pa takvi su najopasniji, sto spolja izgledaju mirno, a iznutra kuvaju. I da kazemo da su mu se zamerili ti ljudi, onda sta mu se zamerila ta beba. Znaci ni to nije u pitanju. Pomracio mu se um, nije on to cinio svesno. Ratne traume? Mogu da budi i traume iz detnjstva, u psihologiji se vecina abnormalnosti time objasnjava. Urodjeno-steceno, o tome su se pisale podebele knjige. Jednostavno tako je kako je. Sta sad mi tu mozemo, osim da nagadjamo. Meni je zao tih ljudi, pa i njega, Bog nek mu dusu prosti, preziveo ili ne, tezak greh je pocinio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 12:39, Краљ Мајмуна рече А шта да каже ? И коме ? Па већини је помућен ум, руке везане а душа разапета. Знате и сами, где и како живите. Pa i upravu si, sto bi rekao Alpex Tvix teologija nema bas neko jako objasnjenje za sve ovo, osim kratke propovednicke utehe o eshatologiji i nekakvoj slobodi!? Цитат On 9. 4. 2013. at 15:01, Vockica рече Meni je zao tih ljudi, pa i njega, Bog nek mu dusu prosti, preziveo ili ne, tezak greh je pocinio. Ako prezivi, posle zemaljske kazne koja je maksimalno 40 godina, on ima vremena i mogucnosti da se pokaje i da mu se oprosti ovaj zlocin! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 14:27, Палама рече Ау колико само лупате и нагађате да тако кажем. Као што сте чули, човек је био миран, добар комшија, није био агресиван, иако је изгубио посао није се жалио толико и није му то био проблем јер је имао доста имања, био је као најбогатији у селу. Постоји могућност да није имао пострауматске последице због рата деведесетих. Ово бих ја назвао запоседање демона, не видим друго објашњење. Човек је свих 13 упуцао у главу. Зашто баш све у главу, а не у груди бар неке од њих? И зашто 13? Убио је 6 жена и 6 мушкараца и једну бебу. Како то да није убио рецимо 8 жена и 4 мушкарца? То је чисто ђаволско дело. Можда вам делује смешно, али све те бројке које баш припадају ђаволу, 6 и 13 ми говори о томе. Могуће да се та породица посебно он бавила окултним радњама, за све постоји могућност. И сазнаћемо шта се десило када се он опорави и каже шта је било, а опоравиће јер ће га Бог спасити како би се сазнала истина. Само он може рећи зашто их је све убио и нико више. До тад га не осуђујте док не видимо шта је било, боље да се молимо за њега. Није тринаест, већ ЧЕТРНАЕСТ тако да ти теорија пада у воду. И био је испод просека у материјалном смислу. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Цитат @Neverovatni VladaNe znam da li znate za monaha koji se ubio.. Pričešćivao se, molio Bogu, ali... Znam za slucaj onog starog svestenika koji se bacio sa Brankovog mosta i tako skoncao. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 14:35, GeniusAtWork рече fmqmtx I ti pričaš nekome da lupa. Zato što iz jedne kuće jedan član porodice je bio na poslu, a u drugoj je dečko spavao na spratu, ubica nije znao da je tu pa je preživeo. A ubijao bi i dalje da se nije pojavila policija, pošao je upravo prema sledećoj kući kad su se oni pojavili. Убијање није било насумично и редно, јер је заобишао две куће које су биле ближе него неке у које је стигао. Истрага ће показати да је са разлогом убијао ту где је убијао. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 13:14, Рилски рече Topla voda..a.. Pa nije dozvoljeno izdavanje dozvola psihicima .. aman covece .. Ti ocito ne poznajes pojmove bolest , psihicki labilan , zdrav, granicna licnost i tome slicno.. asamo si se za to uvatio .. Хахахахахахаха...је л` тако треба? Ти знаш шта су троскоци, надам се.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Bojim se da si izašo iz bonusa ... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 14:35, GeniusAtWork рече fmqmtx I ti pričaš nekome da lupa. Zato što iz jedne kuće jedan član porodice je bio na poslu, a u drugoj je dečko spavao na spratu, ubica nije znao da je tu pa je preživeo. A ubijao bi i dalje da se nije pojavila policija, pošao je upravo prema sledećoj kući kad su se oni pojavili. Ма свеједно, видећемо шта ће рећи када се опорави. Ипак мислим да је ђаво, и ја сам у праву и шта ме брига за ваше мишљење greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Можда јесте ђаво, али није тринаесторо и нису сви у главу, као што си рекао... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Протојереј Георгије Флоровски ТАМА НОЋИ "Зло је међу нама". Постојање зла је парадокс и мистерија. Постојање зла као парадокс ...Зло је у човеку гордост, безосећајност, слепило ума и тешкоћа у срцу. Човек се затвара у себе, изолује се и одваја од свих. Зло има много облика и хаотично је. Постоје и неки контрастни облици у злу: агресија "воља за моћи", садизам и солипсистички облик: равнодушност и хладно срце. Зло се раслојава унутар себе, то је неслога и дисхармонија, inordinatio. Зло је двосмислено, поколебљиво и променљиво. Оно нема чврст карактер. Седиште зла у човеку је у дубини срца, и није само у делима. Природа је сама по себи затрована и више није чиста. Динамична је или функционална настраност која није утврђена у метафизичкој трансформацији. Постојање зла је паразитско постојање, јер зло егзистира због добра, ех ratione boni . Састав првог и палог света су исти, али се разликује принцип организације. Иако динамична, изопаченост је непреобраћена. Он који је својевољно сишао у понор зла није устао сам. Његове енергије су биле исцрпљене. Без сумње, чак и у демонским дубинама, творевина остаје дело Божије и Божије црте са ње се никада не могу избрисати. Слика Божија, помрачена безверјем греха је ипак остала нетакнута и због тога је чак и у бездану онтолошко божанско у нама, због Милости Божије. То је истина иако има оних који тврдоглаво одбијају Крст, који су неспособни да приме Животворне дарове Божије Љубави. Метафизички идентитет није уништен ни међу демонима. Демони су још анђели по природи, како каже Св. Григорије Ниски, а анђеоско достојанство није потпуно уништено у њима. Можда ипак можемо да кажемо да је слика Божија у човеку сигурно парализована и неделотворна после одвајања од Једног Који ће увек остати у тој слици. То није довољно да се опет уздигнемо ка Богу, већ је неопходна жива заједница са Њим који је оживео мртвог човека заробљеног у греху и злу. Парадокс зла је у расцепљеној људској егзистенцији и пуноћи космичког састава... Парадокс је у брзом дељењу живота, раздвајању од Бога. То је као да постоје две душе у једној особи. Добро и зло су чудно измешани, али синтеза није могућа. "Природно" добро је превише слабо да се супротстави злу. Зло постоји само кроз добро. Људска заједница је заиста учинила уступак, ако није изгубљена, Милост Божија сама може да савлада сваки људски ћорсокак. Формална анализа зла још није довољна. Постојање зла је стварно на религиозном плану. И само кроз духовни напор, можемо разумети овај парадокс и савладати овај скандал, и продрети у мистерију Добра и зла. http://www.verujem.org/teologija/florovski.html Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 16:24, Палама рече Ма свеједно, видећемо шта ће рећи када се опорави. Ипак мислим да је ђаво, и ја сам у праву и шта ме брига за ваше мишљење greengrin Vidjecemo sta kaze djavo kad se ubica oporavi. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Sutra je Dan žalosti zbog masakraIZVOR: TANJUG Beograd -- Vlada Srbije proglasila je sredu 10. april za Dan Žalosti posle tragičnog događaja u mestu Velika Ivanča, kada je ubijeno 13 osoba, navedeno je u saopštenju. Vlada Srbije je povodom teške nesreće u mestu Velika Ivanča izrazila i veliko žaljenje, saosećanje i podršku porodicama ubijenih. Trinaest ljudi ubijeno je rano jutros u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, a zločin je najverovatnije izvršio 60.godišnji Ljubiša B. koji je iz vatrenog oružja usmrtio šest žena, šest muškaraca i jednog dvogodišnjeg dečaka. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=09&nav_category=12&nav_id=703462 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 16:44, Палама рече http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/376528/Stravicno-Svi-ubijeni-na-spavanju-hicem-u-glavu Не знам где си ти прочитао или чуо, али стално чујем да има 12 жртава и једна беба и да су сви до једног и беба упуцани у главу. Поставља се питање зашто баш сви у главу и зашто 13. Рекосте како је неке обишао и није их видео. Ако ћемо са религијске стране, не бира ђаво ''кога ће да убије'', сем што ђаво не убија него Бог, него Бог је тај од кога све зависи. Не знамо зашто, Његова ствар. Ја нисам ни читао ни чуо, за разлику од вас. Знам да је убијено 14 и нису сви упуцани у главу. Ово што медији врте као мантру је оно што је Мацура још јутрос изјавила. Наслов овог линка је глупост, јер НИСУ СВИ убијени на спавању. Један човек је отворио кад му је убица звонио на врата и онда га је убио пуцњем у груди. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 On 9. 4. 2013. at 8:12, Дејан Бићанић рече Ima li neko normalan u ovoj zemlji... Nema, jer onaj ko je normalan biva proglasen za nenormalnog Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Mozemo da nagadjamo koliko ocemo o ovom masakru ,ali ovo je stvarno tragedija jos sam u shock-u... Gospode,pomozi i utesi... joj... http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука