Juan Valdez Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Када се овакве ствари уопште не буду регистровале, знаћемо да смо постали нормални. DankaM, Лапис Лазули and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Када се овакве ствари уопште не буду регистровале, знаћемо да смо постали нормални. Bojim se da cemo pre znati da napravimo kvantni racunar nego sto ce velika vecina ljudi nauciti da ni ne primeti takve stvari. Млађони and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Srpskim neženjama nije bitna politika, nego potomstvo Samo u poslednjih nekoliko godina srpski mladići sa Peštera doveli su iz Albanije preko 300 devojaka Слава Богу ! Овакав начин размишљања је миленијумима био својствен Србском народу. То је један од главних разлога зашто имамо велики број националних, верских и расних мањина у Србији, за разлику од осталих држава у окружењу. Нека се деца рађају и Бог их благословио ! мирођија, Драшко, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Moj surak je ozenio tajlandjanku pre oko 3-4 godine, i evo je ovde, nista joj ne fali, lepo zive i imaju Sofiju, `fala Bogu. Nego, meni je ova vest izuzetna bas sto u njoj vidim ukor za nas danasnje Srbe po mnogim pitanjima - pocev od zivota na selu kao takvog (mnogi od njega begaju kao od kuge), preko uzasnih predrasuda o drugim ljudima i narodima (ovde narocito o albancima), pa sve do onog sto na prvoj strani ove teme rece @sudija: da smo postali veoma mlaki i pihtijasti i nekako nesposobni da zivimo zivot punim plucima, a bez da se zalimo i kukamo (bre!) non-stop. Prosto sam se uzeleo da oko sebe vidim zreli i pravi optimizam... Пг, LogosAgape, Volim_Sina_Bozjeg and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 pocev od zivota na selu kao takvog (mnogi od njega begaju kao od kuge) Zato što nimalo nije lak... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Zato što nimalo nije lak... ...за нокте, не иде уз сељанке... 4chsmu1 DankaM је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 ...за нокте,не иде уз сељанке... 4chsmu1 upravo lakiram nokte... Zoske, mislim da si postao prozorljiv... Зосима је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Zato što nimalo nije lak... Ne, nije to u pitanju uopste. Vrlo je ocigledno da se seoski zivot - kao uostalom i za vreme komunista, od kojih je to i ostalo - posmatra kao nesto nazadno i prljavo, ponizavajuce, i tako to. A narocito ga ovako danas vide zene. Da se ne lazemo, ipak... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 srpski "nacionalisti" sa demonstracija, stadiona, i tom slichno, albanke pretezno puse... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Гласам за село! Ево ја сам рецимо у некој врсти села Удаљена од центра града 1.5 км, нисам јако далеко од града али опет нисам ни близу , али имам осјећај да бих се ја угушила кад бих живјела у згради некој у граду без свог дворишта и зеленила и мале баштице ( Зосима, имам баштицу али нокти су ми сређени сељанке су се сад осавремениле, не иде се ни у башту без лака на ноктима sHa_sarcasticlol ). Знам да сам мало off topic и извињавам се због тога, али просто морадох исказати своју љубав према селу Драшко, Ignjatije and Зосима је реаговао/ла на ово 3 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Ne, nije to u pitanju uopste. Vrlo je ocigledno da se seoski zivot - kao uostalom i za vreme komunista, od kojih je to i ostalo - posmatra kao nesto nazadno i prljavo, ponizavajuce, i tako to. A narocito ga ovako danas vide zene. Da se ne lazemo, ipak... Nisam baš sigurna u to. Nego ima mnogo da se radi, a nije svako za to. Kad sam bila gost u jednom gazdinstvu, baš velikom, imaju oko pedesetak krava, i mnoooogo ari zemlje, uverila sam se da ti ljudi ne staju. Od 4,5 ujutru, pa do kasno uveče. Lično imam puno poštovanja prema njihovom načinu života. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Гласам за село! Ево ја сам рецимо у некој врсти села Удаљена од центра града 1.5 км, нисам јако далеко од града али опет нисам ни близу , али имам осјећај да бих се ја угушила кад бих живјела у згради некој у граду без свог дворишта и зеленила и мале баштице ( Зосима, имам баштицу али нокти су ми сређени сељанке су се сад осавремениле, не иде се ни у башту без лака на ноктима sHa_sarcasticlol ). Знам да сам мало off topic и извињавам се због тога, али просто морадох исказати своју љубав према селу А је ли живиш од тога што произведеш у башти, њиви и сл.? И ја живим на селу али се не бавим пољопривредом па ми онда није тежак живот на селу. Прави сељаци данас јако тешко живе. А и раније су, чини ми се да постоји реч за сељака - тежак. Иван Недић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 А је ли живиш од тога што произведеш у башти, њиви и сл.? И ја живим на селу али се не бавим пољопривредом па ми онда није тежак живот на селу. Прави сељаци данас јако тешко живе. А и раније су, чини ми се да постоји реч за сељака - тежак И мени је исто као и теби Не бавимо се пољопривредом, немамо животиње осим пар кокошки... Имамо једино башту малу ето чисто да имамо "домаће" поврће... И ове године сам почела узгајати јагоде ( читавих 40 садница ) :10900: "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 А зашто се за село обавезно подразумева ринтачење од јутра до сутра, паорских послова? Зар се не може живети, а радити нешто сасвим друго од пољопривреде и сточарства. Радиш нешто у оближњем граду, или какав приватни послић. А у својо баштици, радиш толико да имаш за себе... Душка је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Прави сељаци ( ратари, тежаци ) стварно јако тешко живе, овдје првенствено што држава не мари за њихове потребе, што је јако жалосно, имамо потенцијал за лијепу домаћу производњу и поврћа, воћа, животиња, али ипак наша држава радије увози шпански краставац 301 него да сељацима да потицај било какве врсте... Пг, Драшко and Иван Недић је реаговао/ла на ово 3 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука