Aquilius Cratus Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 @Meda & Moderacija Daj prebacite ovu temu u vicevi ili humor ovo je sada vec vise nego smesno. Jos ce ispasti na kraju da ima kanon da se mirjani treba da rade po manastirima. Stvarsno smesno. Ја нисам рекла да треба да се ради ! Ја сам рекла да је лео помоћи нашој браћи и сестрама ! Али то не може свако ... Наиме, у питању је љубав ! Ko su moja braca i sestre pita Gospod. Ako neko pokosi travu, popravi ogradu, namesti antenu, popravi elektro instalaciju polupokretnom komsiji to nije iz ljubavi? Ta dila nisu iz liturgije? Stvarno nemoj da pricas kojesta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 @Meda & Moderacija Daj prebacite ovu temu u vicevi ili humor ovo je sada vec vise nego smesno. Jos ce ispasti na kraju da ima kanon da se mirjani treba da rade po manastirima. Stvarsno smesno. Ја нисам рекла да треба да се ради ! Ја сам рекла да је лео помоћи нашој браћи и сестрама ! Али то не може свако ... Наиме, у питању је љубав ! Ko su moja braca i sestre pita Gospod. Ako neko pokosi travu, popravi ogradu, namesti antenu, popravi elektro instalaciju polupokretnom komsiji to nije iz ljubavi? Ta dila nisu iz liturgije? Stvarno nemoj da pricas kojesta. Опет понављам ... Навела сам само неке од послова ! Уколико Ти мислиш да то нису дела љубави према ближњем !? ОК То је Твоје лично мишљење ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 @Meda & Moderacija Daj prebacite ovu temu u vicevi ili humor ovo je sada vec vise nego smesno. Jos ce ispasti na kraju da ima kanon da se mirjani treba da rade po manastirima. Stvarsno smesno. Ја нисам рекла да треба да се ради ! Ја сам рекла да је лео помоћи нашој браћи и сестрама ! Али то не може свако ... Наиме, у питању је љубав ! Ko su moja braca i sestre pita Gospod. Ako neko pokosi travu, popravi ogradu, namesti antenu, popravi elektro instalaciju polupokretnom komsiji to nije iz ljubavi? Ta dila nisu iz liturgije? Stvarno nemoj da pricas kojesta. Опет понављам ... Навела сам само неке од послова ! Уколико Ти мислиш да то нису дела љубави према ближњем !? ОК То је Твоје лично мишљење ! Jesu. Ali uopste ne mora biti manastir u pitanju u tome je poenta. Moze biti i komsija a moze i komsija i manastir kakao ko zeli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 @Meda & Moderacija Daj prebacite ovu temu u vicevi ili humor ovo je sada vec vise nego smesno. Jos ce ispasti na kraju da ima kanon da se mirjani treba da rade po manastirima. Stvarsno smesno. Ја нисам рекла да треба да се ради ! Ја сам рекла да је лео помоћи нашој браћи и сестрама ! Али то не може свако ... Наиме, у питању је љубав ! Ko su moja braca i sestre pita Gospod. Ako neko pokosi travu, popravi ogradu, namesti antenu, popravi elektro instalaciju polupokretnom komsiji to nije iz ljubavi? Ta dila nisu iz liturgije? Stvarno nemoj da pricas kojesta. Опет понављам ... Навела сам само неке од послова ! Уколико Ти мислиш да то нису дела љубави према ближњем !? ОК То је Твоје лично мишљење ! Jesu. Ali uopste ne mora biti manastir u pitanju u tome je poenta. Moze biti i komsija a moze i komsija i manastir kakao ko zeli. Па, добро ... Помажи комшији ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Upravo. Sefora, problem je što ti ističeš manastir, obilazak istog i pomaganje tamo kao jedinu ljubav i pomoć bližnjem (pa se onda praviš da nisi to i to rekla). A zapravo izgleda sve gledaš kroz svoje sestre i pomoć njima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Upravo. Sefora, problem je što ti ističeš manastir, obilazak istog i pomaganje tamo kao jedinu ljubav i pomoć bližnjem (pa se onda praviš da nisi to i to rekla). A zapravo izgleda sve gledaš kroz svoje sestre i pomoć njima. Све је могуће ! Можда и грешим ! Можда не треба да одлазимо с времена на време у манастир. Опростите ми што сам Вас узнемирила ! А сада да се вратимо на тему ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 А сада да се вратимо на тему ! Да ли човек може да стекне благодат Духа Светога разговарајући читав дан о овоме или ономе ? Да ли такав човек зна шта је то живот у Духу Светоме ? Да ли је такав човек нормалан ? Da, takvi ljudi su normalni. Ovo je 21.vekPogledaj koliko si ti provela veceras sati na kompjuteru.... A osudjujes druge 4lg1k751spamte-bilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 А сада да се вратимо на тему ! Да ли човек може да стекне благодат Духа Светога разговарајући читав дан о овоме или ономе ? Да ли такав човек зна шта је то живот у Духу Светоме ? Да ли је такав човек нормалан ? Da, takvi ljudi su normalni. Ovo je 21.vekPogledaj koliko si ti provela veceras sati na kompjuteru.... A osudjujes druge 4lg1k751spamte-bilo Опрости ми ! Пуно Те поздрављам и желим Ти живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! И још Те молим да споменеш и мене грешну у Твојим светим молитвама ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 А сада да се вратимо на тему ! Да ли човек може да стекне благодат Духа Светога разговарајући читав дан о овоме или ономе ? Да ли такав човек зна шта је то живот у Духу Светоме ? Да ли је такав човек нормалан ? Da, takvi ljudi su normalni. Ovo je 21.vekPogledaj koliko si ti provela veceras sati na kompjuteru.... A osudjujes druge 4lg1k751spamte-bilo Опрости ми ! Пуно Те поздрављам и желим Ти живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! И још Те молим да споменеш и мене грешну у Твојим светим молитвама ! Да те не потсећам, али овде смо грешни ми који не чинимо што и ти, него помажемо даљњима, па моли ти за нас! hvala по други пут! Клапа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 А сада да се вратимо на тему ! Да ли човек може да стекне благодат Духа Светога разговарајући читав дан о овоме или ономе ? Да ли такав човек зна шта је то живот у Духу Светоме ? Да ли је такав човек нормалан ? Da, takvi ljudi su normalni. Ovo je 21.vekPogledaj koliko si ti provela veceras sati na kompjuteru.... A osudjujes druge 4lg1k751spamte-bilo Опрости ми ! Пуно Те поздрављам и желим Ти живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! И још Те молим да споменеш и мене грешну у Твојим светим молитвама ! Да те не потсећам, али овде смо грешни ми који не чинимо што и ти, него помажемо даљњима, па моли ти за нас! hvala по други пут! Клапа! Пуно Те поздрављам и желим Ти живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! Чувај се ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Дакле Сефоро, донекле остаје нејасно због чега сте саму себе демантовали оволико дугим останком за рачунаром, до овако ситних сати. Наиме, (да употребим ваш изгледа омиљени реченички увод) ја сам остао завршавајући неке послове и летимично прегледавши ову тему видим да сте и даље овде? Иначе, људи у одговорима нису реаговали само на Ваше питање из ове теме, него и на Ваше друге постове и теме, као и утисак једног врло ригидног (и право речено монашког) приступа вери. Кажете: удати сте за свештеника (отуд ваљда и надимак Мојсејеве супруге Сефоре? Осим, уколико Вам то заиста и није право име?) - па ипак, за духовни савет о савршенству у молитви, обратили сте се сестри монахињи? А зашто не Вашем супругу? Зар он као свештенослужитељ зна мање од сестре из манастира? Друго: поставио сам Вам, тамо негде још на првој страни, неколико питања која сте Ви, из мени непознатих разлога, прогласили за тврдње. Кажете да имате троје деце и да и њих водите у манастир, који доживљавате као ДУХОВНУ БАЊУ? Да ли и Ваша деца учествују у тим Вашим радним сесијама - ако се не варам, рекосте, сваког викенда? Зар је могуће да ни један викенд не проводите са својим супругом? Зар нису двоје једно тело? Извините ако Вам се чиним индискретним, али, мени би моја супруга и деца недостајали и не видим НИКАКВО оправдање за толико честе одласке у манастир? Осим ако читаву своју стварност нисте подредили осећају да Вама лично буде лепо - а сви други су ту само као пратећи оркестар? Као што рекох на почетку - многе сте осудили а љубав сте за сада исповедили једино према Богу и самој себи. А оно што сте раније написали да је и један човек црква - зашто је онда Христос рекао "где је двоје или троје у име моје и ја сам с њима" (парафразирао сам да у ово доба не трагам за цитатом)? А тек она тема на којој сте потенцирали пакао и казну? Заиста, Сефоро, клоните се монашке литературе, када већ иживите у свету и имате породицу и посветите се њима - кажем Вам то најдобронамерније, са становишта мужа и оца. Желим Вам свако добро од Господа. crvenilo Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Дакле Сефоро, донекле остаје нејасно због чега сте саму себе демантовали оволико дугим останком за рачунаром, до овако ситних сати. Наиме, (да употребим ваш изгледа омиљени реченички увод) ја сам остао завршавајући неке послове и летимично прегледавши ову тему видим да сте и даље овде? Иначе, људи у одговорима нису реаговали само на Ваше питање из ове теме, него и на Ваше друге постове и теме, као и утисак једног врло ригидног (и право речено монашког) приступа вери. Кажете: удати сте за свештеника (отуд ваљда и надимак Мојсејеве супруге Сефоре? Осим, уколико Вам то заиста и није право име?) - па ипак, за духовни савет о савршенству у молитви, обратили сте се сестри монахињи? А зашто не Вашем супругу? Зар он као свештенослужитељ зна мање од сестре из манастира? Друго: поставио сам Вам, тамо негде још на првој страни, неколико питања која сте Ви, из мени непознатих разлога, прогласили за тврдње. Кажете да имате троје деце и да и њих водите у манастир, који доживљавате као ДУХОВНУ БАЊУ? Да ли и Ваша деца учествују у тим Вашим радним сесијама - ако се не варам, рекосте, сваког викенда? Зар је могуће да ни један викенд не проводите са својим супругом? Зар нису двоје једно тело? Извините ако Вам се чиним индискретним, али, мени би моја супруга и деца недостајали и не видим НИКАКВО оправдање за толико честе одласке у манастир? Осим ако читаву своју стварност нисте подредили осећају да Вама лично буде лепо - а сви други су ту само као пратећи оркестар? Као што рекох на почетку - многе сте осудили а љубав сте за сада исповедили једино према Богу и самој себи. А оно што сте раније написали да је и један човек црква - зашто је онда Христос рекао "где је двоје или троје у име моје и ја сам с њима" (парафразирао сам да у ово доба не трагам за цитатом)? А тек она тема на којој сте потенцирали пакао и казну? Заиста, Сефоро, клоните се монашке литературе, када већ иживите у свету и имате породицу и посветите се њима - кажем Вам то најдобронамерније, са становишта мужа и оца. Желим Вам свако добро од Господа. 8086.gif Заборавила сам да Вам кажем. Парохијска Црква у којој служи мој супруг се налази у манастиру. Тако да све Ваше приче о манастирима, монаштву, парохијским Црквама су ... И мени, и мом супругу, заиста смешне. Толико смо се смејали читајући Ваше текстове smej.gif У конаку ( манастиру ) тренутно живи четири монаха. Један монах је из Лондона, други са Новог Зеланда, трећи из Амстердама, четврти је из Русије. А тек она тема на којој сте потенцирали пакао и казну? Заиста, Сефоро, клоните се монашке литературе, када већ иживите у свету и имате породицу и посветите се њима - кажем Вам то најдобронамерније, са становишта мужа и оца. Ја мислим да сам у тој теми унела текст Владике Николаја Велимировића. Па зар је Владика био само монах !? Зар он није био Владика ? Молим Вас, мало поштовања ! Ја сам у тој теми хтела да напишем сваку реченицу из Светог Писма у којој се спомиње Ад. Наиме Господ када нам је причао о њему употребио је следеће изразе :пакао, огањ неугасиви, вечни огањ, огњено језеро, бездан, извор трулежи, огањ који прождире, огњена пећ, вечни пламен. Надам се да не мислите да је и Господ наш Исус Христ био римокатолик ! Наиме, ово нема никакве везе са монашком литературом. То су речи Божије ! И тако ... Ја нисам имала намеру да Вас поплашим ! Ви сте све у Вашем уму погрешно протумачили и почели да ми причате о римокатоличком приступу Богу, итд. Наиме, негде сте читали о томе и сада ... Сваки пут када неко спомене пакао ви пискарате о томе ! Мислите да ја нисам читала о томе. Наиме, уколико човек погреши не треба да мисли да ће га Бог казнити, итд ... Шта би било да сам написала сваку реченицу из Светог Писма где се спомиње демон, зли дух и итд ... О чему би сте тада писали ? Уколико сам негде написала да је човек Црква... Наиме, тело је Црква Духа Светога. То нам је открио наш Господ, Исус Христ ! Читајте мало више Свето Писмо ! Молим Вас да не злоупотрбљавате Вашу слободу ! Могу да Вас замислим. Седите кући, и сваки пут када прочитате моју поруку Ви нешто објашњавате својој жени ... На пример ... Прочитате реч '' пакао '' и ви истог момента почињете да причате својој жени о римокатоличком приступу Богу, итд. Након тога почињете са пискарањем на овом форуму. И тако сваки дан. Данас сам ја у питању, сутра ће бити неко други, итд. . Наиме, управо у овој теми ја Вама желим да кажем да прекинете са пискарањем по овом форуму, да волите своју жену, да се шетате са њом, да се дружите са Вашим кумовима, ... Седите у кола, идите на излете, идите у неки манастир из 12 века, погледајте иконе у тој Цркви, погледајте Цркву, итд ... Зар то није лепо ? Возикате се по творевини Божијој, уживате у природи, у уметности, ... Уместо да причате Вашој жени о томе како Ви проповедате Јеванђеље на интернету и приближавате људе Богу, Ви уживајте са Вашом женом ! Уживајте у животу ! И тако ... Читајте Свето Писмо ! Извините ако Вам се чиним индискретним, али, мени би моја супруга и деца недостајали и не видим НИКАКВО оправдање за толико честе одласке у манастир? Осим ако читаву своју стварност нисте подредили осећају да Вама лично буде лепо - а сви други су ту само као пратећи оркестар? А што се тиче одлазака у манастир !? За то је потребно да имате благослов Ваше жене, Вашег духовника и благослов игумана манастира. Наиме, постоји и правило да не смете да останете дуже од два дана уколико игуман не одлучи другачије. Сваки манастир има посебне собе за госте. Рецимо, манастир у који ја одлазим има осам соба за госте. И тако ... Када сам споменула манастир Ви сте одмах почели да пишете о ... То није добро ! Наиме, одакле Вама право да Ви мени причате како смо ја и моје ћерке у прелести зато што одлазимо у манастир да би се одмориле, опустиле, уживале у природи, уживале у нама драгим људима, па и радиле по потреби. Кажете: удати сте за свештеника (отуд ваљда и надимак Мојсејеве супруге Сефоре? Осим, уколико Вам то заиста и није право име?) - па ипак, за духовни савет о савршенству у молитви, обратили сте се сестри монахињи? А зашто не Вашем супругу? Зар он као свештенослужитељ зна мање од сестре из манастира? Тада сам била девојка ! 0110_hahaha smej.gif О савршенству у молитви !? То први пут чујем ! smej.gif Кажете да имате троје деце и да и њих водите у манастир, који доживљавате као ДУХОВНУ БАЊУ? Да ли и Ваша деца учествују у тим Вашим радним сесијама - ако се не варам, рекосте, сваког викенда? Зар је могуће да ни један викенд не проводите са својим супругом? Зар нису двоје једно тело? Мало претерујете ! Ја одем сваког петка да видим своје сетре и вратим се у суботу. Шта Вам је ту чудно ? И још Вас молим за мало поштовања ! Доста ми је Ваших некултурних коментара. Наиме, да сте културан човек никада тако не бисте разговарали. Или је у питању недостатак љубави !? И тако ... Свашта сам видела и чула на овом свету, али ... Размислите мало о свему ! Пуно Вас поздрављамо и желимо Вам живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира. Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 И тако ... А сада ... Каже ... Добро јутро ! 0110_hahaha Дакле Сефоро, донекле остаје нејасно због чега сте саму себе демантовали оволико дугим останком за рачунаром, до овако ситних сати. Наиме, (да употребим ваш изгледа омиљени реченички увод) ја сам остао завршавајући неке послове и летимично прегледавши ову тему видим да сте и даље овде? Иначе, људи у одговорима нису реаговали само на Ваше питање из ове теме, него и на Ваше друге постове и теме, као и утисак једног врло ригидног (и право речено монашког) приступа вери. Кажете: удати сте за свештеника (отуд ваљда и надимак Мојсејеве супруге Сефоре? Осим, уколико Вам то заиста и није право име?) - па ипак, за духовни савет о савршенству у молитви, обратили сте се сестри монахињи? А зашто не Вашем супругу? Зар он као свештенослужитељ зна мање од сестре из манастира? Друго: поставио сам Вам, тамо негде још на првој страни, неколико питања која сте Ви, из мени непознатих разлога, прогласили за тврдње. Кажете да имате троје деце и да и њих водите у манастир, који доживљавате као ДУХОВНУ БАЊУ? Да ли и Ваша деца учествују у тим Вашим радним сесијама - ако се не варам, рекосте, сваког викенда? Зар је могуће да ни један викенд не проводите са својим супругом? Зар нису двоје једно тело? Извините ако Вам се чиним индискретним, али, мени би моја супруга и деца недостајали и не видим НИКАКВО оправдање за толико честе одласке у манастир? Осим ако читаву своју стварност нисте подредили осећају да Вама лично буде лепо - а сви други су ту само као пратећи оркестар? Као што рекох на почетку - многе сте осудили а љубав сте за сада исповедили једино према Богу и самој себи. А оно што сте раније написали да је и један човек црква - зашто је онда Христос рекао "где је двоје или троје у име моје и ја сам с њима" (парафразирао сам да у ово доба не трагам за цитатом)? А тек она тема на којој сте потенцирали пакао и казну? Заиста, Сефоро, клоните се монашке литературе, када већ иживите у свету и имате породицу и посветите се њима - кажем Вам то најдобронамерније, са становишта мужа и оца. Желим Вам свако добро од Господа. 8086.gif Заборавила сам да Вам кажем. Парохијска Црква у којој служи мој супруг се налази у манастиру. Тако да све Ваше приче о манастирима, монаштву, парохијским Црквама су ... И мени, и мом супругу, заиста смешне. Толико смо се смејали читајући Ваше текстове smej.gif У конаку ( манастиру ) тренутно живи четири монаха. Један монах је из Лондона, други са Новог Зеланда, трећи из Амстердама, четврти је из Русије. А тек она тема на којој сте потенцирали пакао и казну? Заиста, Сефоро, клоните се монашке литературе, када већ иживите у свету и имате породицу и посветите се њима - кажем Вам то најдобронамерније, са становишта мужа и оца. Ја мислим да сам у тој теми унела текст Владике Николаја Велимировића. Па зар је Владика био само монах !? Зар он није био Владика ? Молим Вас, мало поштовања ! Ја сам у тој теми хтела да напишем сваку реченицу из Светог Писма у којој се спомиње Ад. Наиме Господ када нам је причао о њему употребио је следеће изразе :пакао, огањ неугасиви, вечни огањ, огњено језеро, бездан, извор трулежи, огањ који прождире, огњена пећ, вечни пламен. Надам се да не мислите да је и Господ наш Исус Христ био римокатолик ! Наиме, ово нема никакве везе са монашком литературом. То су речи Божије ! И тако ... Ја нисам имала намеру да Вас поплашим ! Ви сте све у Вашем уму погрешно протумачили и почели да ми причате о римокатоличком приступу Богу, итд. Наиме, негде сте читали о томе и сада ... Сваки пут када неко спомене пакао ви пискарате о томе ! Мислите да ја нисам читала о томе. Наиме, уколико човек погреши не треба да мисли да ће га Бог казнити, итд ... Шта би било да сам написала сваку реченицу из Светог Писма где се спомиње демон, зли дух и итд ... О чему би сте тада писали ? Уколико сам негде написала да је човек Црква... Наиме, тело је Црква Духа Светога. То нам је открио наш Господ, Исус Христ ! Читајте мало више Свето Писмо ! Молим Вас да не злоупотрбљавате Вашу слободу ! Могу да Вас замислим. Седите кући, и сваки пут када прочитате моју поруку Ви нешто објашњавате својој жени ... На пример ... Прочитате реч '' пакао '' и ви истог момента почињете да причате својој жени о римокатоличком приступу Богу, итд. Након тога почињете са пискарањем на овом форуму. И тако сваки дан. Данас сам ја у питању, сутра ће бити неко други, итд. . Наиме, управо у овој теми ја Вама желим да кажем да прекинете са пискарањем по овом форуму, да волите своју жену, да се шетате са њом, да се дружите са Вашим кумовима, ... Седите у кола, идите на излете, идите у неки манастир из 12 века, погледајте иконе у тој Цркви, погледајте Цркву, итд ... Зар то није лепо ? Возикате се по творевини Божијој, уживате у природи, у уметности, ... Уместо да причате Вашој жени о томе како Ви проповедате Јеванђеље на интернету и приближавате људе Богу, Ви уживајте са Вашом женом ! Уживајте у животу ! И тако ... Читајте Свето Писмо ! Извините ако Вам се чиним индискретним, али, мени би моја супруга и деца недостајали и не видим НИКАКВО оправдање за толико честе одласке у манастир? Осим ако читаву своју стварност нисте подредили осећају да Вама лично буде лепо - а сви други су ту само као пратећи оркестар? А што се тиче одлазака у манастир !? За то је потребно да имате благослов Ваше жене, Вашег духовника и благослов игумана манастира. Наиме, постоји и правило да не смете да останете дуже од два дана уколико игуман не одлучи другачије. Сваки манастир има посебне собе за госте. Рецимо, манастир у који ја одлазим има осам соба за госте. И тако ... Када сам споменула манастир Ви сте одмах почели да пишете о ... То није добро ! Наиме, одакле Вама право да Ви мени причате како смо ја и моје ћерке у прелести зато што одлазимо у манастир да би се одмориле, опустиле, уживале у природи, уживале у нама драгим људима, па и радиле по потреби. Кажете: удати сте за свештеника (отуд ваљда и надимак Мојсејеве супруге Сефоре? Осим, уколико Вам то заиста и није право име?) - па ипак, за духовни савет о савршенству у молитви, обратили сте се сестри монахињи? А зашто не Вашем супругу? Зар он као свештенослужитељ зна мање од сестре из манастира? Тада сам била девојка ! smej.gif smej.gif О савршенству у молитви !? То први пут чујем ! 8086.gif Кажете да имате троје деце и да и њих водите у манастир, који доживљавате као ДУХОВНУ БАЊУ? Да ли и Ваша деца учествују у тим Вашим радним сесијама - ако се не варам, рекосте, сваког викенда? Зар је могуће да ни један викенд не проводите са својим супругом? Зар нису двоје једно тело? Мало претерујете ! Ја одем сваког петка да видим своје сетре и вратим се у суботу. Шта Вам је ту чудно ? И још Вас молим за мало поштовања ! Доста ми је Ваших некултурних коментара. Наиме, да сте културан човек никада тако не бисте разговарали. Или је у питању недостатак љубави !? И тако ... Свашта сам видела и чула на овом свету, али ... Размислите мало о свему ! Mnogi misle da se pravoslavna duhovnost i pravoslavno iskustvo deli na duhovnost i iskustvo monaško i nemonaško. Tako da kada danas savremeni čovek, savremeni hrišćanin uzme lestvicu svetog Jovana Lestvičnika u svoje ruke i spise nekih drugih asketskih pisaca u ovakvom jednom kontekstu često nam se čini da je onda to štivo ili knjiga koja je pisana za monahe, za neke hermetičke zatvorene duhovne kubure, za nekakve duhovne divove. I da sadržaj u tim spisima uglavnom ne mogu da budu mnogo od koristi niti da se primene na čoveka savremenog koji živi danas u svetu a pogotovo zbog toga što je sam čovek današnji pobožan u hedonizam i materijalizam i opterećen tehnološkim napretkom a onda sve nekako sagledava kroz to pa čak i sam duhovni život Владика Порфирије Većina ljudi, ili se uopšte ne usuđuje da siđe u mračno podzemlje svoje svesti u kojoj ih čeka, kao u bajkama, na svakom koraku po neko iscereno lice sopstvene prošlosti, individualne ili one familijarne, nacionalne i kolektivne – sada već mnogo bolje znamo zašto se većina ljudi ne odvažuje na ovakav korak, pa ostaje doživotno na stupnju narcističkog samoprecenjivanja, odnosno nepoznavanja sebe. Владета Јеротић Пуно Вас поздрављамо и желимо Вам живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира. Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Наиме (делује ми да волиш ову реч веома), твоја прича ми је нешто много бушна и даље. Ем си попадија, ем имаш фирму с рачунарима, ем имаш шиваће машине и жене које шију мантије, ем идеш на излете с пријатељима, ем имаш троје деце и идеш сваког викенда у манастир, имаш времена да проводиш једном месечно целу недељу да останеш тамо, ем ти мужу свештенику то не смета, а ни сестрама монахињама и на све то имаш и времена да се с нама на форуму прегањаш целу ноћ и цео дан (и нама пребацујеш како смо превише за компом), парохијска црква одједном у манастиру... Шта у овој слици није у реду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 И наиме, манастири нису места за одмор, и хвала Богу, немају сви манастири собе за госте. И ако је твоја прича о сестрама тачна (у шта сумњам), стално посећивање у манастиру (од стране родбине) није нормално понашање, нити пракса коју би игуман дозволио... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука