Anti Palma Crew Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Лепо је говорио мој деда: "Чим је дрвени лењир изашао из школе, отишло нам школство..." Natasa. је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Naša Dečica™ se opet zaigrala... Novi Sad:Osnovci pretukli profesoraIzvor: 021, Blic Novi Sad -- Grupa osnovaca napala je novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je u nedelju oko 20:20h čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice, piše Blic. Prema rečima ovog nastavnika, dečaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike "ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede. Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi naduvao gume na biciklu, za zatim je seo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku, prišla mu je grupa dečaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gde su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša, prenosi portal 021."Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo: 'Ti si pederš, a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju", priča ovaj nastavnik.Prema njegovim rečima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca, i pokušao je da pobegne. Međutim, obesni maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući "Pusti, hoću i ja ga šutnem u glavu". Koliko dugo, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je da leži sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem.Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje. Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali. B92 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Beograd: Nasilje trpi čak 80 odsto nastavnika! PODNOSE PRIJAVE PROTIV RODITELjA BJELOGRLIĆEVA ističe da bi trebalo promeniti zakonske odredbe kako bi i roditelji snosili deo odgovornosti za ponašanje svoje dece. Ona ističe da škole podnose prekršajne prijave protiv roditelja, ali se ništa ne rešava. U većini slučajeva roditelj kaže: "Ja mu ne mogu ništa". Izvor TRAŽE STATUS SLUŽBENOG LICA KAO predloge za rešavanje problema nastavnici su u anketi naveli - uvođenje novčanih kazni za roditelje, status službenog lica za profesore, veće vrednovanje prosvete u društvu, razvijanje tolerancije putem preventivnih radionica, uvođenje specijalnih pedagoga.. Могу они доследно да раде и усмерено, посвећено и лојално, па да не добију признање, односно поштовање, које сматрају да заслужују. Најсмешније у свему је да ће они мање квалификовани успети да им украду ту слику, зато што се види из текста да немају харизуму. Первише агресивно, критички, веома су заокупљени својим потребама и да буду савршени (систематски), и фокусирани на туђе недостатке. Ако наставник улази са осмехом на лицу и каже "здраво", тако може да се види: Ок, ово је сладак наставник. Али ако улази потпуно празног лица, одмах добијем главобољу. Eто, заболела ме глава читајући чланак. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Naša Dečica™ se opet zaigrala... Novi Sad:Osnovci pretukli profesoraIzvor: 021, Blic Novi Sad -- Grupa osnovaca napala je novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je u nedelju oko 20:20h čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice, piše Blic. Nastavnik ugrizao učenika!извор Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Наставник - ученик однос је најважнији фактор у процесу учења, тако да је важно да се стекне увид у оно што ствара позитивне и конструктивне односе. Многи наставници стварају чуда у разреду да задобију ученике да све цвета како људски тако и професионално. Aко је тачно да Nasilje trpi čak 80 odsto nastavnika!...шта рећи, како су сејали, тако сада жању! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 - Maltretiranje od strane učenika je izuzetno izraženo, ali nastavnici o tome retko pričaju, jer im se zamera da su nesposobni - kaže Merica Buj Bjelogrlić, psiholog i direktor OŠ "Olga Petrov". - Uloga škole je obrazovna i vaspitna, ali se zanemaruje uloga roditelja. Postoji nešto što se donosi iz kuće. Deca su prezaštićena od strane roditelja. Oni im pravdaju časove, ne kažnjavaju se kada ne upišu dete na vreme u školu. Roditelji i deca su uvek u pravu. Izvor Овај начин обраћања родитељима је понижавајући. Обраћају се као да су родитељи - мали - али стварно се тако обраћају. Одрасли људи који уче децу. Они не би требали да започињу разговор тако да су деца непријатна у школи и томе слично, да почну са погрдним запажањима, већ са добрим особинама детета. Наравно да ћу да заштитим дете од ове ругобе. Један нормалан наставник/психолог никада неће грдити децу и родитеље, увек ће покушати да види како брзо да помогне детету и родитељу, може да каже: Па, како је данас Петар - шта му је потребно? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Шта ће постићи са кажњавањем родитеља? Родитељи у Србији имају па много дебеле новчанике (примања)?! Позитивни односи између ученика и наставника важни су за вештине ученика - и његово друштвено благостање. Тамо где постоје позитивни односи између ученика и наставника могуће је креирати друштвено у смислу простора за учење у којем се доживљава основна безбедност неопходна да ученици напредују. Кажњавање родитеља (и деце) тешко да може да реши овај тежак задатак. Кривица и казна су две деструктивне енергије. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Шта ће постићи са кажњавањем родитеља? Родитељи у Србији имају па много дебеле новчанике?! Da nisu vaspitali decu ko retarde koja su navikla samo da se trči za njima i da oni uvek budu u pravu ne bi imali problema. Imao sam ja takve drugove, ali najbolje je bilo kada ja nastavnik matematike rekao drugu (koji inače ima takve i roditelje i babu i dedu koji stalno nešto jure za njim): "Reci babi da više ne dolazi u školu, neću da ti dam peticu dok je ne zaslužiš" . Imam i tetku sličnu koja svaki čas ide po školi i svađa se, kad got nego od njene dece ne dobije ocenu koju ono (dete) misli da je zaslužilo. A takvih ima mnogo, nisu krivi ni deca ni profesori, nego roditelji. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Ona ističe da škole podnose prekršajne prijave protiv roditelja, ali se ništa ne rešava. U većini slučajeva roditelj kaže: "Ja mu ne mogu ništa". Postoji socialna služba, lepo oduzmeš dete, pa nek se posle češe po glavi, ako mu ti ne možeš ništa ima ko mu može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Da nisu vaspitali decu ko retarde Па о томе говорим. На пример кроз разговор са родитељем ви му кажете дете вам је ретард а ви још већи. Крај приче. Шта сте постигли? (Пљуни горе те на себе) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Па о томе говорим. На пример кроз разговор са родитељем ви му кажете дете вам је ретард а ви још већи. И крај приче. Шта сте постигли? Ne nego lepo kada ovako dete uradi em što mu to kažete nego treba i da dete izubacite iz škole, a roditelje novčano kaznite. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Ne nego lepo kada ovako dete uradi em što mu to kažete nego treba i da dete izubacite iz škole, a roditelje novčano kaznite. Тражим себи равнога за ову тему, слепца за пут не питам. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Odahviing, покажите сада сликом како се осећате када нечије дете назовете ретардом, а родитељ вам узврати да сте слепац. Јако је битно како се разговор са родитељем започиње, наравно и са дететом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Тражим себи равнога за ову тему... Нема таквих на форуму. zuti car and Anette је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Odahviing, покажите сада сликом како се осећате када нечије дете назовете ретардом, а родитељ вам узврати да сте слепац. Јако је битно како се разговор са родитељем започиње, наравно и са дететом. Ja bih mu rekao, upravu ste i slepac vidi da od deteta pravite nesposobnog retarda koji je navikao da stalno neko trči za njim i sređuje mu sve probleme umesto da bude samostalan. PS. Imao sam takve drugove, kao sve petice ovo ono, dok roditelji junre trče za njim, a kada dođe srednja škola i kada se malo odvoji od roditelja, kada oni prestanu to da rade, onda pljušte kečevi i problemi, da je ovima neko na vreme rekao da će od deteta da naprave debila, verovatno se ništa od ovoga ne bi desilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука