Jump to content

Одлука Србије о Косову и ЕУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

nego me majka dovela sa pet godina.

Боље аустријско него мађарско  greengrin  

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

Подели на овим сајтовима

И што је најбитније са државама које су економском успону за разлику од ЕУ и САД-а  које разједа еконосмска криза.

Jel mozes da mi das ekonomske podatke SVIH tih drzava i u vidu njih dokaze da su u ekonomskom usponu za razliku od EU i SAD?

I podatke o toj krizi koja ih razjeda.

Posto si toliko siguran u tu krizu i njihov ekonomski uspon, pa cisto da mi dokazes, malo ... podacima... (:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

p.s. 

JA SAM OVDE CUO SVE I SVASTA ALI NIGDE KAKO JE GLASIO TAJ PONUDJENI SPORAZUM! ZASTO NIKO NE STAVI TO PRED NAS GRADJANE DA MI VIDIMO STA NAM ONI UZIMAJU, A STA DAJU, STA NUDE, A STA TRAZE?!

Подели на овим сајтовима

Mislim da puno ljudi žešće drame oko ovog. Neće da se desi ništa spektakularno - izgubićemo još godinu dana za početak pregovora i to je to. Izgubili smo 12 godina, šta je za nas još jedna 4chsmu1  Neće da nam uvode sankcije, ukidaju bezvizni režim i neće da počne novi rat. Uostalom, i naši i Priština i EU i SAD izjavljuju da će se nastaviti pregovori.

Подели на овим сајтовима

Mislim da puno ljudi žešće drame oko ovog. Neće da se desi ništa spektakularno - izgubićemo još godinu dana za početak pregovora i to je to. Izgubili smo 12 godina, šta je za nas još jedna 4chsmu1  Neće da nam uvode sankcije, ukidaju bezvizni režim i neće da počne novi rat. Uostalom, i naši i Priština i EU i SAD izjavljuju da će se nastaviti pregovori.

Upravo samo mene zanima kako to oni svi pricaju sve i svasta samo niko sta je pisalo u sporazumu. Sto se mene tiche u tom sporazumu moglo je da pise da ce Taci da preseli parlament pristine u beograd ili da ce dacic da postane vice premijer kosova... ja stvarno ne mogu da nagadjam i sanjam sta je tu pisalo... a od nasih politicara jako je neodgovorno da ne kazu sta i kako.

Подели на овим сајтовима

Jel mozes da mi das ekonomske podatke SVIH tih drzava i u vidu njih dokaze da su u ekonomskom usponu za razliku od EU i SAD? I podatke o toj krizi koja ih razjeda.   Posto si toliko siguran u tu krizu i njihov ekonomski uspon, pa cisto da mi dokazes, malo ... podacima... (:

Можеш ли ти да ми даш податке о томе да их криза не разједа и да те државе нису у успону ?

Сваки дан слушамо о економској кризи и презадужености у ЕУ и САД-у како преко медија тако и од људи који тамо живе. Такође знамо да Русија напредује, да је Кина постала друга економија света и да је све више богатија. Нема потребе да јурим податке по нету јер нити знам енглески нити је то потребно. Знам да се у Србији лоше живи и без података из државе.

Подели на овим сајтовима

Upravo samo mene zanima kako to oni svi pricaju sve i svasta samo niko sta je pisalo u sporazumu. Sto se mene tiche u tom sporazumu moglo je da pise da ce Taci da preseli parlament pristine u beograd ili da ce dacic da postane vice premijer kosova... ja stvarno ne mogu da nagadjam i sanjam sta je tu pisalo... a od nasih politicara jako je neodgovorno da ne kazu sta i kako.

To bih i ja voleo da vidim. Fantomski ugovor/dogovor oko koga podigoše ovoliku frku, a koji niko ne zna kako izgleda  :)

Подели на овим сајтовима

"Žalim zbog odluke srpske Vlade"

IZVOR: B92

Brisel -- Žalim zbog odluke srpske Vlade da odbaci predloge i pozivam ih da načine poslednji napor kako bi se postigao sporazum, poručila je Ketrin Ešton.

4081529255161a3ea5379f549049492_368x246.

Ketrin Ešton (Foto: Beta/AP, arhiva)

"Tokom prethodnih šest meseci sastala sam se sa premijerom Dačićem i premijerom Tačijem osam puta, a nekad su razgovori trajali i više od 13 sati. Na početku smo postavili sebi jasan vremenski okvir kako bi dijalog ostao fokusiran i kako bi se uzela u obzir namera Evropske komisije da Srbija i Kosovo krenu napred do leta", saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

"Odajem priznanje dvojici premijera i njihovim timovima zbog njihovog velikog truda. Nakon nekoliko rundi diskusija, uverena sam da su svi elementi za sporazum oko severnog dela Kosova na stolu. Neophodno je da ovo bude dogovor između dve strane, nije fer da ga Evropska unija nameće. Žalim zbog odluke srpske Vlade da odbaci predloge i pozivam ih da načine poslednji napor kako bi se postigao sporazum, u korist njihovog naroda", navodi se u saopštenju. 

"Verujem u svetlu budućnost Srbije i Kosova i znam, bez obzira na to koliko je proces bio težak, da je on otvorio mogućnost za narod - naročito na severu Kosova - da ima bolji život", kaže Eštonova. 

"Nadam se da Kosovo i Srbija neće propustiti priliku da prošlost ostave iza sebe i krenu unapred u budućnost. Nadam se da ću voditi diskusije u okviru EU u narednim danima podržavajući stvarni korak unapred i Srbije i Kosova ka njihovoj evropskoj budućnosti", zaključila je visoka predstavnica EU.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=08&nav_category=640&nav_id=703115

Подели на овим сајтовима

Brisel -- Žalim zbog odluke srpske Vlade da odbaci predloge i pozivam ih da načine poslednji napor kako bi se postigao sporazum, poručila je Ketrin Ešton.

Жалим што смо изгубили деценију и по покушавајући да вам удовољимо на све начине а ви нам вратили одузимањем дела територије због које сте нас предходно бомбардовали. Што то не рекосте одма него 13 година касније. Мада смо ми клерофашисти од почетка наслућивали, а од 2008 године сигурно знали, да ће признање Косова бити услов за пријем у ЕУ. Какaв Милошевић, какав Младић, какве реформе, какве трице и кучине.

Него гђо Кети, шта је следеће на реду ? Војводина или Санџак.? Ајде кажи нам лепо да не лупамо главу. Угрожени су од срБске агресији и Бошњаци и Војвођани, а богами и Власи. Кога ћете првог заштити од срБског насиља и дати им независност ?

И да. Жао ми је што сам као клинац веровао у вашу демонкратију и праведност. Због тога ме и данас зезају. Него тешим се Кети јер сам био клинац. Више ме брину ови одрасли што верују у твоје бајке после свега што се десило.

Подели на овим сајтовима

Можеш ли ти да ми даш податке о томе да их криза не разједа и да те државе нису у успону ?

Сваки дан слушамо о економској кризи и презадужености у ЕУ и САД-у како преко медија тако и од људи који тамо живе. Такође знамо да Русија напредује, да је Кина постала друга економија света и да је све више богатија. Нема потребе да јурим податке по нету јер нити знам енглески нити је то потребно. Знам да се у Србији лоше живи и без података из државе.

Mogu. Jedino za kinu ne mogu jer ona napreduje. 

Evo ti lista drzava po GDP (mera ekonomske snage drzave)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

pa dalje 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage

Prihod po domacinstvu:

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Ranking_of_Household_Income

Pa vidi gde ti je rusija... i gde je VECINA onih drzava koje si nabrojao. Izuzev kine, ona dosita ekonomski jacha.

Prosecan covek i u rusiji i u kini ima mnogo slabiju platu nego u ovim zemljama koje ti nazivas "cvetom ekonomskog razvoja" 

Trenutno rusija ima malo veci gdp rast, ali nista znacajno to ti je ta kriza... sto se ekonomija u americi trenutno usporenije razvija nego inache. 

Sto se tiche toga sta je za Srbiju ekonomski zdravije, svakako je vise zdravija EU nego Russija ili Kina.

Zasto? Zato sto Eu hoce da kupuje od nas i ima interes da kupuje od nas, drugim recima da nam pravi profit.

Rusija i Kina taj interes nemaju oni uglavnom imaju interes da nam prodaju (da im pravimo profit). A to je ono glavno sto nas treba da interesuje kada je ekonomsko okretanje u pitanju.

Rusija ima jako malo investicija u Srbiju, jako mnogo uvoza, jako malo kupuje iz Srbije.  Za razliku od eu.

Pa ti meni kazi, od koga ces da se obogatis, od onga sto ti prodaje ili od onoga sto kupuje od tebe. 

Подели на овим сајтовима

Nije to neki dug koji se jednom pozajmi pa nemaju da ga vrate pa je zato isti, vec se stalno pozamljuju novi, za nove projekte koji se naravno vrate. Novac se okrece praktichno, a posto raste ekonomija, raste i kolicina novca u okretanju. 

Аман бре Милосављевићу. Човече, јер је јавни дуг САДа од  $14.77 билиона (јун 2011) долара то твоје "Novac se okrece praktichno, a posto raste ekonomija, raste i kolicina novca u okretanju". Јер је то снага или слабост ? Када ће и ко ће то да врати?. И коме смо сви ми толико дужни ? Коме то све државе дугују те силне трилионе милијардe долара ?  Ко има толики новац да зајми свима а сви смо дужни. ? Ајде паметан си човек па нам одговори.

Подели на овим сајтовима

Аман бре Милосављевићу. Човече, јер је јавни дуг САДа од  $14.77 билиона (јун 2011) долара то твоје "Novac se okrece praktichno, a posto raste ekonomija, raste i kolicina novca u okretanju". Јер је то снага или слабост ? Када ће и ко ће то да врати?. И коме смо сви ми толико дужни ? Коме то све државе дугују те силне трилионе милијардe долара ?  Ко има толики новац да зајми свима а сви смо дужни. ? Ајде паметан си човек па нам одговори.

Malo je komplikovano da bih ti ja obasjnio a i nisam dovoljno kadar iz ekonomije da to objasnim. Pokusacu da ti nadjem nek itekstic na srpskom pa da ti dam da procitas, malo je komplikovano to pitanje "Kome" i malo je tesko objasniti da te cifre uopste nisu toliko strasne koliko ti deluju. 

Ali taj dug drzave NIKAKO ne znaci da je ekonomija ili privreda slaba.

Snaga privrede ukljucje mnoge faktore.

p.s. na pitanje kome kako koja drzava. Uglavnom drzave medjusobno jedna drugoj, drugim bankama itd...od koga se pozajme. Eto recimo konkretno Srbija malo duguje Rusiji malo Kini malo MMFu itd..

Pazi ti mozes da dugujes koliko oces, ukoliko si sposoban da stvoris vise od toga sa tim parama koje pozajmis pod kamatu.

Ti pozajmis recimo 100 dinara, kamata ti bude 20 %, trebas da vratis 120 dinara a zaradis 160 dinara. Ti si u plusu 160 dinara. Sutra se pozajmis 160 i tako u krug. Zato uglavnom ti dugovi rastu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...