Candy Butcher Написано Март 30, 2013 Пријави Подели Написано Март 30, 2013 Na Bogoslovskom fakultetu, kod Amfilohija smo iz Uvoda u bogoslovlje imali u literaturi Zenona Kosidovskog "Biblijske Legende", moja tema je na tragu tih pisanja, i nikakve veze nema sa "Nacionalnom Geografijom" .Malo pre su bile gluposti, sada protestantske fiks ideje, puno etiketiranja, vređanja, a predpostavljam da ti i neznaš šta su protestantske ideje, jer da imalo nešta znaš ne bi bio isključiv. Ovo za nacionalnu gografiju koliko mi se čini da sam napomenuo LIČI, jer takve (ponavljam) gluposti uglavnom vidim na tom kanalu. Nema veze, da ti objašnjavam zašto sam pomenuo da protestanti imaju fiks ideje mrsko mi da pišem... Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 30, 2013 Пријави Подели Написано Март 30, 2013 Zašto ne bi imao pupak? Nego ako je bio stvoren po slici Božijoj da li je imao polni organ, ili mu je dodat kasnije kada je stvorena Eva? 0409_feel -po liku Božijem- podrazumeva slobodu a ne sa ili bez spolovila DankaM је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 30, 2013 Пријави Подели Написано Март 30, 2013 -po liku Božijem- podrazumeva slobodu a ne sa ili bez spolovila Da li bog ima polni organ i ako ima koji muški ženski ili oba? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ne kazem pitanje jeste, s jedne strane, zanimljivo. Elem, posto to ne mozemo labaratorijskim putem da utvrdimo, jer nemamo nikakav bioloski uzorak, mozemo samo da spekulisemo. Sto moze da odvede i u jeres. Mozemo samo da spekulisemo i lupetamo. I ajd da ja prva pocnem, posto se genom dobija od oba roditelja,, pitanje muskog Y hromozoma(koji se dobija samo od oca) je malo konfuzno, ako Boga ne zamisljamo kao bice od krvi i mesa. Svih 23 hromozoma od oba roditelja se kombinuje sa majcinim mitohondrijskim dnk. Sad moramo malo da odemo i u misticnu dimenziju, jer posto je Bog svemoguc onda je moguce da je prilikom stvaranja genoma uneo Josifove hromozome u izgradnju dnk. Sto onda se jos vise poklapa sa Hristovim poreklom iz Davidovog potomstva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Vrlo interesantno pitanje. Hristos posto je bio musko, on je morao imati XY hromozom. Odakle poreklo ovog Y, jedino sto moze da bude je da je na Blagovesti stvoren novi Adam, ali bukvalno, tj stvoren je novi spermij i oplodjena je Marijina jajna celija. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Mislim da Isus prevazilazi principe nasladjivanja. Znamo valjda da je on BOGOČOVEK. Moja logika:1 genetska garnitura hromozoma od majke,znači čovek,a druga od Boga Oca,znači Bog. Ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek. Genetika,bla,bla,bla..........Nije Isus obočan čovek,on je Bogočovek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Mislim da Isus prevazilazi principe nasladjivanja. Znamo valjda da je on BOGOČOVEK. Moja logika:1 genetska garnitura hromozoma od majke,znači čovek,a druga od Boga Oca,znači Bog. Ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek. Genetika,bla,bla,bla..........Nije Isus obočan čovek,on je Bogočovek. Ako je on bio potpuni covjek kako ga definise dogmatika, onda je morao imati kompletnu genetsku garnituru kao i svaki drugi covjek. Genetska garnitura od Boga ne znaci nista, Bog nema genetske garniture, Bog je Duh, osim toga Bozanska i ljudska priroda su neslivene po halkidonskom dogmatu, s toga nije moglo doci da je Hristos bio hibrid Boga i covjeka. On je bio i potpuni Bog, i potpuni covjek. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Vrlo interesantno pitanje. Hristos posto je bio musko, on je morao imati XY hromozom. Odakle poreklo ovog Y, jedino sto moze da bude je da je na Blagovesti stvoren novi Adam, ali bukvalno, tj stvoren je novi spermij i oplodjena je Marijina jajna celija. Hristos jeste simbolicno nov Adam, ali pitanje je da li je stvoren pod neki novim bioloskim uslovima, coveku nepoznatim, od Duha Svetoga. Jer da je u pitanju bukvalno nesto novo u bioloskoj strukturi, onda bi se on kao covek sigurno dosta razlikovao od drugih ljudi, imao bi neke abnormalnosti. Pazi DNK nosi sve podatke i od oca i od majke, sto po pitanju bolesti, pa cak i psihicke nasledne osobine. Smatram da je Hristov dnk bio normalan, kao i kod svakog coveka, sustina je kod Hristove duhovne prirode, koja je neopipljiva i misticna, i ona je bozanska u Hrista, a njegova ljudska priroda je bila kao i kod svakog coveka, Sto se tice Y hromozoma, to napisah u predhodnom postu. Ali zanimljiva je i teorija o novom spermu, ne znam, poludecu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 -po liku Božijem- podrazumeva slobodu a ne sa ili bez spolovila -po liku Božijem- podrazumeva slobodu a ne sa ili bez spolovila -po liku Božijem- podrazumeva slobodu a ne sa ili bez spolovilaI samo deo celine onoga sto On zapravo i jeste. Trebalo bi da se radujemo! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Hristos jeste simbolicno nov Adam, ali pitanje je da li je stvoren pod neki novim bioloskim uslovima, coveku nepoznatim, od Duha Svetoga. Jer da je u pitanju bukvalno nesto novo u bioloskoj strukturi, onda bi se on kao covek sigurno dosta razlikovao od drugih ljudi, imao bi neke abnormalnosti. Pazi DNK nosi sve podatke i od oca i od majke, sto po pitanju bolesti, pa cak i psihicke nasledne osobine. Smatram da je Hristov dnk bio normalan, kao i kod svakog coveka, sustina je kod Hristove duhovne prirode, koja je neopipljiva i misticna, i ona je bozanska u Hrista, a njegova ljudska priroda je bila kao i kod svakog coveka, Sto se tice Y hromozoma, to napisah u predhodnom postu. Ali zanimljiva je i teorija o novom spermu, ne znam, poludecu. Па не нисам ни ја рекао да је имао ишта ново у људској природи, па да би то било нешто абнормално, нека друга врста хуманоида. Тај нови спермиј био је потпуно људски. Какву је днк информацију носио, ето само Бог зна. Vockica је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ako je on bio potpuni covjek kako ga definise dogmatika, onda je morao imati kompletnu genetsku garnituru kao i svaki drugi covjek. Genetska garnitura od Boga ne znaci nista, Bog nema genetske garniture, Bog je Duh, osim toga Bozanska i ljudska priroda su neslivene po halkidonskom dogmatu, s toga nije moglo doci da je Hristos bio hibrid Boga i covjeka. On je bio i potpuni Bog, i potpuni covjek. Da te dopunim bio je i jeste jedini savrseni covek palom coveku ne moze da padne na pamet da vidi tu savrsenu genetsku garnituru a kamoli jos da je i objasnjava. Sve smo saznali od Hrista! Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Da te dopunim bio je i jeste jedini savrseni covek palom coveku ne moze da padne na pamet da vidi tu savrsenu genetsku garnituru a kamoli jos da je i objasnjava. Sve smo saznali od Hrista! Ok, nema Hrista vazneo se ne mozemo da vidimo njegov DNK, a zasto mislis da ne moze da se raspravlja o njegovoj generskoj strukturi? Ne raspravlja se sad ovdje u okviru molekularne biologije sta znam, vec prosto o tome da li je imao musku DNK, XY hromozom. Uostalom kada bi se pojavio Hristos pre vaskrsenja, i kad bi dao da mu se testira dnk, ne bi bilo nikakvih problema i nejasnoca oko analize. Mozda bi se otkrile neke nove stvari, ako je njegova ljudska priroda formirana novostorenim spermijem. Ali da bi to bilo maglovito ne jasno ne bi tako bilo. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ako je on bio potpuni covjek kako ga definise dogmatika, onda je morao imati kompletnu genetsku garnituru kao i svaki drugi covjek. Naravno da je morao da ima kompletnu genetsku garnituru,imao je telo,to je sigurno. Ne znam šta kaže dogmatika,ali genetika u ovom slučaju nema ništa da kaže. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Srecom pa stvoreno ne moze da kritikuje Tvorca. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Naravno da je morao da ima kompletnu genetsku garnituru,imao je telo,to je sigurno. Ne znam šta kaže dogmatika,ali genetika u ovom slučaju nema ništa da kaže. Pa da, zato mi i spekulisemo. Napisala sam na prvoj strani vec o tome da je ova tema suvisna, ali sam se predomislila, malo sam razmisljala i moze da se dodje do zanimljivih zakljucaka. Mislim ovde niko ne govori o vaznosti ove teme za duhovni zivot ili zivot uopste. Cak je tema potpuno irelevantna u tom pogledu. Zacetnik ove teme je naveo da je ona mozda korisna u dijalogu sa ateistima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука