Jump to content

Како ће расти деца коју су васпитавали хомосексуалци?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije bitno da li mrze,oni vole svoju decu i brinu se o njima...cak ce u toj brizi da ih uce da se cuvaju strasnih crnaca recimo.

Pogresio si pojentu,Neo nacisti su mi prvi pali na pamet,ja zelim da pokazem da samo ako ce neko da se brine o detetu ne znaci da rade dobar posao i da ce to okruzenje i obrazovanje biti dobro za dete

Подели на овим сајтовима

Ako bi da pričaš o polnoj "izopačenosti" i izmenjenoj ulozi i percepciji seksualnosti u društvu, bio bih ti rado sagovornik, ali je homoseksualnost u toj priči poslednja stvar koje bih se dohvatio (daleko pre npr. sve eksplicitnijih scena seksa u filmovima, pitanja seksa iz ljubavi itd.).  A razlog što se homoseksualnost ne smatra bolešću je zdrav razum i osnovno poznavanje medicine, a ne jer se "uklapa u naopake vrednosti" itd.

I uopšte, da je ta socijalna komponenta od ikakve relevantnosti u medicini i dijagnostici je jednostavno nebulozna.  Kada te pregledaju na koksaki virus, radiće se svakakvi testovi, uzimaće se anamneza, brisevi, ništa što ima veze sa "društvenim vrednostima i svetonazorima".  :)   I generalno posmatrano, ta enciklopedija iz koje si prekucao nije nikakva (ne)zvanična medicinska Biblija (niti nešto tako postoji), a koliko vidim, i sa razlogom.

Сведочиш само једно: причање напамет. Зато нећу да коментаришем твоје утиске. Ипак, још једном ти говорим: текст је из МЕДИЦИНСКЕ ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ - представља ЗВАНИЧНУ МЕДИЦИНУ, не тако давно. Није са сајта Двери или Образа.

Подели на овим сајтовима

Нарочито је ово научно. Као створено да се сви ”непријатељи” друштва, народа, државе и партије сместе у луднице.

Мало сам ових дана чешљао о историјату појмова здравље/болест. Увек је тај друштвени факор или светоназор једне епохе био укључен у дефиницију. Ако пажљиво прочиташ и актуелну дефиницију СЗО, наћићеш тај фактор, исказан данашњом, актуелном терминологијом. И то је управо оно што је мени у овој причи јако интересантно.

Подели на овим сајтовима

Нарочито је ово научно. :D Као створено да се сви ”непријатељи” друштва, народа, државе и партије сместе у луднице.

Pa naravno, i sam znaš koliko su sovjetske komunjare potrpale neistomišljenika u ludnice jer "odstupaju od društvenih vrednosti i svetonazora". 

Подели на овим сајтовима

Мало сам ових дана чешљао о историјату појмова здравље/болест. Увек је тај друштвени факор или светоназор једне епохе био укључен у дефиницију. Ако пажљиво прочиташ и актуелну дефиницију СЗО, наћићеш тај фактор, исказан данашњом, актуелном терминологијом. И то је управо оно што је мени у овој причи јако интересантно.

Zanimljivo, vidiš, ja sam baš isto čitao i nikako nisam naišao na to.

Pričalo se doduše dosta o promenama u tkivu, mikroorganizmima, citologiji i tako nekim zanemarljivim sitnicama...

:)

Подели на овим сајтовима

Ако је то тачно, онда је потпуно погрешно, потпуно ненаучно и потенцијално веома, веома опасно. Просто и једноставно. А да је интересантно, јесте, није да није.

Подели на овим сајтовима

Pa naravno, i sam znaš koliko su sovjetske komunjare potrpale neistomišljenika u ludnice jer "odstupaju od društvenih vrednosti i svetonazora".

Нисам знао да је Ларусо совјетска комуњара, извини. Али, нема везе. Нека буде и да јесте. Видиш, ово што си сада написао управо доказује оно што сам напоменуо око појма здравље/болест. Трпање у затвор? Зар га данас нема, ако одудараш од важећих дефиниција? Нпр., ако данас, супротно важећој дефиницији, кажеш а је хомосексуалац болесник, одговараћеш. Управо, јер одступаш од званичних норматива. Управо се ради о овоме чему се ти спрдаш, у вези Совјета.

Подели на овим сајтовима

Ако је то тачно, онда је потпуно погрешно, потпуно ненаучно и потенцијално веома, веома опасно. Просто и једноставно. А да је интересантно, јесте, није да није.

Управо се о томе и реди, до тих података сам дошао кроз истраживање литературе. Појам здравље/болест, веровали или не, не тиче се само медицине као егзактне науке. Појам обухвата нешто много шире, од онога на шта се медицина редуковано своди. Најпростије речено, то је један филозофско-медицински појам (здравље/болест). Да ли је опасно? Не знам. Може да буде, сигурно. Али је тако.

Подели на овим сајтовима

Трпање у затвор? Зар га данас нема, ако одудараш од важећих дефиниција? Нпр., ако данас, супротно важећој дефиницији, кажеш а је хомосексуалац болесник, одговараћеш. Управо, јер одступаш од званичних норматива. Управо се ради о овоме чему се ти спрдаш, у вези Совјета.

Kad kažeš nekom da je "bolesnik", ne misliš to medicinski, nego u uvredljivom smislu.  Npr. ako bi Ivica rekao tebi da si bolesnik, to znači da te vređa, zlonamerno "gađa" izrazom, a ne da misli da imaš prehladu.  :)

Sad da li je čak i to za kazne ili zatvor je druga priča...  Ne verujem da ideš u zatvor ako imaš drugačije mišljenje o nekom medicinskom (ne)poremećaju.

Подели на овим сајтовима

Погледајмо дефиницију здравља СЗО:

"Здравље је стање потпуног физичког, менталног и социјалног благостања, а не само одсуство болести и неспособности."

Шта је овде научно (тиче се медицине)? Само ово "физичко" и "ментално". Како ће наука утврдити шта је то "благостање"? Не излази ли то питање изван домена науке, природословља? Поготово ово "социјално". Управо се оно мења и представља сплет друштвених односа, феномене у друштву, владајуће (већинске) светоназоре из којих проистиче и етика неког друштва (а она, етика, даје одговоре на питање шта је добро, а шта је зло, односно шта је нормално а шта је ненормално).

Подели на овим сајтовима

Поготово ово "социјално". Управо се оно мења и представља сплет друштвених односа, феномене у друштву, владајуће (већинске) светоназоре из којих проистиче и етика неког друштва (а она, етика, даје одговоре на питање шта је добро, а шта је зло, односно шта је нормално а шта је ненормално).

Управо тако. Данас је Александар нормалан човек и представник ”већинског светоназора” који одређује шта је болесно, а шта није. А сутра ће Александар да буде болестан јер верује. Наравно, Александру је нормално када је он већина која треба да одреди ко је здрав, док му ово друго сигурно не би било нормално.

Подели на овим сајтовима

Поготово ово "социјално". Управо се оно мења и представља сплет друштвених односа, феномене у друштву, владајуће (већинске) светоназоре из којих проистиче и етика неког друштва (а она, етика, даје одговоре на питање шта је добро, а шта је зло, односно шта је нормално а шта је ненормално).

Pa naravno, ako si gej u Srbiji, vrlo je verovatno da će na tebe fizički nasrnuti, izbaciti te iz kuće, da ćeš biti u socijalno lošoj situaciji (niko neće da se druži sa tobom), nesrećan...  to je sve sem "stanja potpunog blagostanja".

Ali ko li je tu u suštini "nenormalan", meni nije jasno.

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Данас је Александар нормалан човек и представник ”већинског светоназора” који одређује шта је болесно, а шта није. А сутра ће Александар да буде болестан јер верује. Наравно, Александру је нормално када је он већина која треба да одреди ко је здрав, док му ово друго сигурно не би било нормално.

Не могу ја да одредим ко је здрав, ни у ком смислу. Ја могу, како сам рекао, да се не слажем са тренутним светоназором који је имплементиран у појам здравља. И то је све. Морам да поштујем "званичност", да је, у неку руку, толеришем. Са друге стране, нећу престати да мислим и да говорим оно што мислим. Али, сигурно нећу бити толико безобразан и рећи некоме: ти си болестан, јер ја тако мислим. Што би рекао Платон, праведно је да свако ради свој посао. Мој посао није да успостављам дијагнозе. Али јесте моје право да размишљам и критикујем друштво и стварност којима и сам припадам. Мислим да то не би требало да буде проблем, ако нисмо "талибани".

Подели на овим сајтовима

Pa naravno, ako si gej u Srbiji, vrlo je verovatno da će na tebe fizički nasrnuti, izbaciti te iz kuće, da ćeš biti u socijalno lošoj situaciji (niko neće da se druži sa tobom), nesrećan...  to je sve sem "stanja potpunog blagostanja".

Ali ko li je tu u suštini "nenormalan", meni nije jasno.

Ево, ја хоћу да се дружим са њима. Ако имаш некога кога нико не прихвата нек ми се јави. Ако хоће, радо ћу му бити пријатељ. Чак и онда, ако се деси да и званично буде проглашен за болесника.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...