Jump to content

1 атеиста, 1 хришћанин - филм "The Sunset Limited"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Два филмска дива: Семјуел Л. Џексон и Томи Ли Џонс у драми "Сансет Лимитид". Детаљно описан дијалог између високо образованог универзитетског професора атеисте (Томи Ли Џонс) и припростог продуховљеног хришћанина (Семјуел Л. Џексон).

Тема је више него актуелна ових дана на форуму и стога предлажем да погледате овај филм, ако већ нисте.

the-sunset-limited_movie-poster-011.jpg

• Волим 1

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Зашто?

Зато што је "верник" направљен у америчком стилу: преобраћени протестант који има одговоре на сва питања и који никада не сумња и нема никакве муке са Богом, као да држи Бога у џепу и има све знање овог света. За мене је то пародија правог верника. У филму сам био на страни атеисте.

Најбољи и најозбиљнији филм свих времена на тему вера vs. атеизам је "Breaking the Waves", од Л. фон Триера.

Подели на овим сајтовима

За мене лично, филм је био право разочарење.

и за мене

Зашто?

било је исто ко на форуму  :laugh:

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Мислите због негативног исхода ? То јесте, али опет је приказана суштина, топла душа и хладан ум.

Е сад ја Браћо нисам теолог и не познајем типове верника. Осим православних и нешто делимично муслимана не знам више ни један.

Мени је било добро искуство одгледати га.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Давно сам ово поставио у филмови-препоруке...

Мени се филм свидео, мада је атеиста ту испао победник, и не бих се сложио да је хришћанин био слаб са аргументима...

Филм је зрео за наставак, да се исправе неке ствари... .smesko.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

ja sam ga pogledao ovde, online sa prevodom...nadam se da link još radi...

http://www.filmovizija.com/the-sunset-limited-2011-video_6eb95c15f.html

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

мада је атеиста ту испао победник

Зашто мислите да је атеиста испао победник? (Пишем у множини јер је неко већ то исто поменуо)

Победник у чему? У логици да човечанство треба да изврши колективно самоубиство јер он не види сврху? 

Подели на овим сајтовима

Зато што је "верник" направљен у америчком стилу: преобраћени протестант који има одговоре на сва питања и који никада не сумња и нема никакве муке са Богом, као да држи Бога у џепу и има све знање овог света. За мене је то пародија правог верника. У филму сам био на страни атеисте.

Најбољи и најозбиљнији филм свих времена на тему вера vs. атеизам је "Breaking the Waves", од Л. фон Триера.

I mene je kraj zaprepastio, pobedi ateista, ali kako da amerikanci naprave drugačiji film? Nije to baš tako, ima film svoju vrednost, možda i baš zato što je pobedio ateista (to nešto govori i o Americi), inače film je ekranizovana predstava.

Meni je film dobar.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...