Jump to content

Не тражи пречице

Оцени ову тему

Препоручена порука

U modernom svetu se na sva zvona promoviše životna filozofija "brzometnih rešenja".

Svet je opsednut traganjem za prečicama, u nerazumnoj nadi da se dobri rezultati mogu postići preskakanjem prirodnog procesa rasta i razvoja, da bi se uštedelo vreme i napori. Međutim, pre ili kasnije čovek shvati da prečice ne postoje. Zakon setve i žetve je neumoljiv.

Bez dubokog integriteta i fundamentalne snage karaktera životni izazovi isteraće na površinu prave motive, a neuspeh u međuljudskim odnosima i na svakom drugom planu zauzeće mesto kratkotrajnog uspeha. "Mi smo ono što uvek iznova činimo. Izvrsnost, stoga nije čin, već navika."

Mnogi ljudi naginju mišljenju da se uspehom u jednoj oblasti života može nadoknaditi neuspeh u drugom. Ali, da li zaista može? Možda i može u pojedinim oblastima, za jedno određeno vreme. Međutim, može li profesionalni uspeh predstavljati kompenzaciju za raskid braka, upropašteno zdravlje ili slabosti vašeg karaktera? Istinska uspešnost zahteva uravnotežen život.

Stiven Kavi

34680-Cer05.JPG

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...раније сам их повремено користила и на тај начин покушавала да што пре дођем до циља....и схватила сам да не може тако....све има своју цену....све што вреди , изискује труд, напор, време...''све што је брзо, то је и кусо''....сада, са неким својим животним искуством а пре свега вером, не журим, не форсирам неке ствари, не нервирам се толико....хвала Господу што ми је отворио очи....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Када је труд на нашој страни одсутан тада и Божија помоћ престаје. (Св. Јован Златоусти)

Љуби РАД. Телесни рад пружа срцу чистоту. (Преп. Антоније Велики)

Ма шта радио, ради то са стрпљењем и Бог ће ти помоћи свим делима твојим и у свему ма шта се догодило са тобом. (Преп. Антоније Велики)

Многобрижност је болест палог човека који покушава да искључиво сам одреди и оформи своју судбину па зато непрестано планира и жури, лево-десно, да то оствари... Избегавај БРИГУ. Ради свој посао ревносно, посвети Богу цео свој труд и предај се Његовом руководству. Неумерен РАД замагљује ум, хлади срце, а то удаљује од Бога, извора сваког добра. (Св. Теофан Затворник)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Имам једну теорију ;)

Када радимо без журбе, поготову када мислимо да имамо мало времена за делање (кратак рок итд...) ако се одлучимо да не журимо и безбрижно прионемо корак по корак послу, време као да се продужи, и углавном постигнемо и више и боље него да смо журили

Журба троши време, и пречице троше време

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Пречицом прече, наоколо брже.Брзоплетост не вреди нити користи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

10600380_826106170753018_478713455251110

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...