Jump to content

Донирање органа?

Ваш став о пребацивању органа  

26 члановâ је гласало

1. 1. Пребацивање органа је за Вас:

• Сјајно достигнуће и све већа благодат у светлој будућности
      15
    • Могућност која се убрзано развија и којој треба приступити са опрезом
      7
    • Не, хвала. Одбијам да учествујем у том општем ђорању - не желим туђе органе и не желим да други узимају моје
      4
    • Замењивање органа је киборгизација људи и још један одлучан корак ка претварању наше цивилизације у Матрикс
      0

Препоручена порука

On 17. 3. 2013. at 18:58, WUDU72 рече

Са становишта Правослаља, како се гледа на донирање органа!?

On 17. 3. 2013. at 18:58, WUDU72 рече

Са становишта Правослаља, како се гледа на донирање органа!?

Zanimljivo. bas sam danas razmisljala da pokrenem ovu temu 

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
  • Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja sam donor organa. Prijavio sam se zato sto je moj posao nosio veliku kolicinu rizika, jos na to da se doda da sam voleo da vozim motor. Tako da me je to svrstavalo u grupu ljudi koji svakodnevno rizikuju svoj zivot. Tako da, zasto moje zlo ne bi bilo nekom na dobro. U razgovorima sa doktorima koji rade transplatacije saznao sam da se organi mogu uzeti samo od coveka koji je doziveo mozdanu smrt a nikako od preminulog coveka i da zato karticu uvek nosim na vidnom mestu u dokumentima. Kad sam ja zavestao moje organe dosta ljudi je na to gledalo kao na nesto ruzno i ogavno, medjutim sve vise ljudi se odlucuje za taj korak po principu sta ako nekom mom zatreba transplatacija a nema ko da mu da jer ljudi razmisljaju negativno o tome, u smislu otece me neko sa ulice i uzece mi srce ili jetru i prodati na crnom trzistu. Sto se sam transplatacije tice doktor mora da zna od koga je uzet organ za transplatacju, na to ih obavezuje zakletva koju su polozili. E sad ima i onih doktora koji bas i nedrze mnogo do lekarske etike ali oni po meni nisu ljudi vec zveri tako da o njima i ne vredi polemisati. Osudjivati transplataciju na osnovu njih je isto kao i osudjivati celokupno covecanstvo za zlodela koja su uradili pojedinci, kao da osudimo sve nemce za dela koja su uradili nacisti ili sve ruse za dela koja je uradio Staljin. Uvek ce biti dobrih ljudi kojima je potrebna transplatacija i losih ljudi koji ce na transplatacijama zaradjivati velike novce.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Poloziti zivot za bliznjega svoga, u Jevandjeljiva je opisano kao cin najvece ljubavi.

Kad polozimo zivot, za drugoga da moze da zivi, onda je to zavestanje svih organa, kompletnog tijela. 

Donirati organ je onda samo djelic tog velikog cina ljubavi, ali u svakom cinu veliki cin, dobro djelo.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Не видим зашто не бих подржао.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:14, Justin Waters рече
Kad polozimo zivot, za drugoga da moze da zivi, onda je to zavestanje svih organa, kompletnog tijela. 

Мислим да је "полагање живота за другога" мало рогобатан назив јер се не ради конкретно о томе, већ о располагању органима након наше смрти.

Положити живот за другог ми више звучи као свесно жртвовање што у случају завештања органа не стоји. 

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:17, R.Žiskar рече

Мислим да је "полагање живота за другога" мало рогобатан назив јер се не ради конкретно о томе, већ о располагању органима након наше смрти.

Положити живот за другог ми више звучи као свесно жртвовање што у случају завештања органа не стоји. 

Ne kontam te, kako zavjestanje ili donacija organa nije svjestan cin?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:14, R.Žiskar рече

Izvinjavam se sto sam duplirala temu, starno nisam videla, a jako me je zanimalo.. Treba li sad da obrisem ovu? Ne znam kako to ovde funkcionise.

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:21, Mirjana11 рече

Izvinjavam se sto sam duplirala temu, starno nisam videla, a jako me je zanimalo.. Treba li sad da obrisem ovu? Ne znam kako to ovde funkcionise.

Ма јок, има задужених за то. Могу да споје, да се уобличи једна тема.

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:23, R.Žiskar рече

Јесте свестан чин, али није жртвовање.

Човек је већ мртав и органи му не требају тако да није жртвовање зарад другог.

Подели на овим сајтовима

Нисам против али ми увек када размишљам о томе буде слика доктора који из мене ваде "асортиман" па ми мало непријатно...

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2014. at 12:43, Ђуро Станивук рече

Нисам против али ми увек када размишљам о томе буде слика доктора који из мене ваде "асортиман" па ми мало непријатно...

Не брини, нећеш ништа да осетиш.

Само ћеш мало да заспиш...

Ја сам донор од 2005. године и више пута сам био у ситуацији да, после ове информације, доктори буду мало љубазнији. Можда су ми сипали неку дрогу у хероин, ко зна? ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...