Александар Милојков Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Па то је и о Симеон мислио када је алудирао на нека предавања свога епископа на Богословском Факултету. Исто тако је он мислио, може се рећи и оправдано, да велики број јерархије заступа којекакве јереси на пр. екуменизам, признавање постојања Цркава (контрадикторно једној Цркви из Символа), јерес учења смртности душе итд. Њему се исто тако чинило ”ОЧИТО" да су они непослушни Светим Оцима Весељенских Сабора и учењима Цркве Христове… Кроз тему смо управо показали колико је то мишљење оца Симеона неосновано. Показали смо управо трагикомедију - несмирено незнање желећи да "раскринка јерес" на крају само исповеда јерес. Онај који је говорио о "непослушању Оцима" сам се раскринкао у свом непослушању своме епископу, сејући тако смутњу и раздор у Телу Христовом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 :good2: :good2: :good2: Сада си ми показао.. какав си ти аматер Ајде и ти мало одмори од форума. Одавно си заслужио одмор. Банован на 20 дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Otac Simeon služi liturgijju po straom i to je trn u oku mnogima pa i episkopu braničevskom Ignjatiju. Tacno. Ima nas jos koji smo na strani pravde i istine. Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Tacno. Ima nas jos koji smo na strani pravde i istine. Јел можеш да напишеш које правде и које истине ? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Tacno. Ima nas jos koji smo na strani pravde i istine. мислим да је и ово случај за админа Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Јел можеш да напишеш које правде и које истине ? Mislila je na istinu "There can be only one". Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Mislila je na istinu "There can be only one". Ма то је ок , само би волела да нам објасни шта то значи није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Tacno. Ima nas jos koji smo na strani pravde i istine. Ево ради добре атмосфере и жеље за дијалогом: Пре једно 2 године слушао сам В. Димитријевића на једном предавању (а и писало је у једном његовом тексту на сајту БЗВ о Литургији), где је говорио о писаним сведочанствима са ових простора из 13-14 века како је ПОЧЕЛА да се догађа по црквама чудна пракса-служење Литургије са ЗАТВОРЕНИМ Дверима. И да је била не мала буна у народу због "НОВЕ ПРАКСЕ". Моје питање је просто, и волео бих и прост одговор: шта је јеретичко у служењу Литургије са отвореним Дверима, ако се користе исти служебници ? Заиста бих волео да знам шта тачно сматрате јеретичким? w.a.mozart, Mironosica and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Управо у томе и јесте поента…Подсећате ме на јевреје са каменицама у рукама - али они испустише те каменице када Господ узе писати по прашини, докле вама је срце окорело... Мега - ултра - über трагикомично... Ето, пријатељу, колико си ти савременији и већи чак и од самог Господа: Он је, наиме, писао по прашини, а ти прашиш по тастатури и трпаш се на интернет... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Видите, пост улази полако у финиш, приближавамо се празнику, искушења су веома јака. Није чудно што непријатељ напада, чудно је што браћа не трпе нападе смиравајући се, ојачавајући молитвеност, него имају (патолошку ч'чкољску) жељу за самопромоцијом под фирмом Истине која је само једна, док подгревају непостојеће распре које нису у стању нити да разумеју, нити да дају допринос решењу било на који начин... Драга браћо, сви се боримо против истог непријатеља. Није добро гневити се, није добро изазивати гнев. Молите се, молимо се сви - да дочекамо рођење Богомладенца. Немојте намерно радити оно што никоме није на корист, па ни вама самима... Ево, од пре недељу дана ничим изазвани ликови се јављају и поново покрећу стотину пута прежвакане и сажвакане теме. И то баш сада, кад смо такорећи надомак тријумфа - краја поста и празника Рождества Христовог! Мислите да је случајно? Мислим да не... Стварно не разумем... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Koliko shvatam problem je da li su dveri otvorene ili zatvorene i da je stav Crkve da može i ovako i onako. Pa onda može bit da nekima nedostaje mistika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 dveri otvorene ili zatvorene Pa onda može bit da nekima nedostaje mistika Аферим! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Аферим! I progovoriše apostoli svim jezicima sveta Милан Ракић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Volim_Sina_Bozjeg, on 02 Jan 2014 - 14:38, said: Pa onda može bit da nekima nedostaje mistika Па не треба ваљда-ако мени падне шећер-да све око себе терам да једу тулумбе и тврдим да је само то добро за све око мене ? Има оних који су дијабетичари... Тако и размишљање о Литургији да је једино исправно онако како сам ја научио или навикао је гордост пар екселанс. Без познавања Литургике, историјског развоја Литургије, било које канонске или догматске препреке -такву службу проглашавати јеретичким је неразумност невиђена... Дејан and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Мислим Јанчило да је Марко (Волим Сина Божијег-имао сам задовољство и част да упознам човека), у претходном коментару био изузетно саркастичан... Перса and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука