Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Сећам се када сам био у кругу зилотствујућих. То је било време попут времена Кнелета и Гишке. Увукла се нека еуфорија као код навијача. Као да никада нисмо удисали ваздух, никада доживели слободу. Такви смо били подложни невероватним манипулацијама. Веровали смо свему за наше порекло, нашу улогу Богом дану. antics and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Видим да вама господине Дејане Бићанићу познавање српског није баш јача страна. Знаци навода нису коришћени са таквом намером каквом ви приписасте мојој маленкости - то се да видети из контекста мојег одговора. На жалост, уместо да користите своје звање ”САЈТ АДМИНИСТРАТОРА" у неке узвишеније сврхе, бавите се аргументацијама (као и велики број ваших истомишљеника) које не приличе једном интелектуалцу (ако то уопште и јесте). То се да видети вашим ситничарењем и нелогичној, злонамерној сегментацији пост-ова служећи се свим нечасним средствима да би се дискредитовали ваши неистомишљеници. Такав начин полемике не води ничему, те према томе немам намеру да се више препирем, барем не на такав начин, са армијом сајбер псевдо-теолога који се чак стиде да пишу својим писмом. Да, назвао сам вас псевдо-теолози не користећи знаке навода, јер баш то хтедох да кажем, и усудих се јер RES IPSA LOQUITUR U nepoznatim ljudim reflektujemo sami sebe. ako se nešto stavi pod navodnike, jasno je kakva je poruka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Доментиан Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Није проблем ако неко није вичан теологији, попут оца Симеона. Проблем је када као такав нема смирења и послушања према свом епископу па да себи за право да изађе, заводи и буни народ против свог епископа и против других учитеља Цркве. А отац Симеон је управо то радио. И у том раду исповедио, ни мање ни више, него Савелијеву јерес. Тиме је Господ посрамио његово несмирење. Као прво, да разјасним: У своме опажању нисам мислио на оца Симеона када сам алудирао на људе којима теологије није баш најјача страна, већ на неколицину који су пробали да стану у његову одбрану. А што се вас поштовани Александре Милојков тиче, ваше хришћанство и ”шлиф” сте показали етикетирајући јеромонаха оца Симеона разним дерогаторним епитетима дајући му онаматопејске присвојности са ”олајавао”, те секташ, јеретик итд. Особито је заанимљиво да позивајући се на (не) смирење оца Симеона, ви осудисте сами себе…Не требате ви мене да вам указујем на вашу контрадикторност - ви то добро чините без ичије помоћи…А што се тиче ваших одговора мојој маленкости, у њима се види исти такав дух као и вашег ко-администратора. Хоћу рећи да не прочитавши оно што написах, ви из мени непознатих разлога узимате мој коментар ван сваког његовог контекста, сегментирајући га (ваљда да ме дискредитујете). Нажалост, изгледа ми, да је логика вама стран појам. Са опужитељима вашег калибра, отац Симеон за сигурно нема разлога за бригу... Mikelanđelo, ПиП, kamila and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Произилази да молећи се другачије него како нас Он учио није само незнање-немарност, већ грех; јер Он је Сам заповедио рекавши ”Ви одбацисте заповест Божију да би одржали ваше обичаје" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 @@Доментиан, Добро, безгрешни, свети човече.... Јефимија Крунић, antics and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 ovo je tragikomično ) antics је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 ovo je tragikomično ) Да, ми њега дискредитујемо а још ни један пост на овој теми није написао о самој теми. Сви његови постови своде се на коментарисање учесника на теми како су овакви, онакви, са наводницима, без наводника... а, иначе ми њега дискредитујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Доментиан Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Да, ми њега дискредитујемо а још ни један пост на овој теми није написао о самој теми. Сви његови постови своде се на коментарисање учесника на теми како су овакви, онакви, са наводницима, без наводника... а, иначе ми њега дискредитујемо. Управо у томе и јесте поента…Подсећате ме на јевреје са каменицама у рукама - али они испустише те каменице када Господ узе писати по прашини, докле вама је срце окорело... Mikelanđelo, Raymond Red Reddington and Predrag S. је реаговао/ла на ово 3 "Произилази да молећи се другачије него како нас Он учио није само незнање-немарност, већ грех; јер Он је Сам заповедио рекавши ”Ви одбацисте заповест Божију да би одржали ваше обичаје" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Управо у томе и јесте поента…Подсећате ме на јевреје са каменицама у рукама - али они испустише те каменице када Господ узе писати по прашини, докле вама је срце окорело... Ово си лепо рекао.. поједини на овом форуму се знају и приватно..па се понашају секташки...као неки хај скул генг.. Доментиан је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Управо у томе и јесте поента…Подсећате ме на јевреје са каменицама у рукама - али они испустише те каменице када Господ узе писати по прашини, докле вама је срце окорело... А зашто тако мислиш? По теби не смемо да критикујемо нешто што је очито за критику? Не смемо да кажемо да је неко исповедио јерес, иако је очито да то јесте савелијанска јерес? Не смемо да кажемо да није добро што је неко непослушан своме епископу, иако је очито да је он непослушан? И ти још ништа ниси написао о томе, већ све време коментаришеш нас овде. Ми те подсећамо на Јевреје са каменицама, али те отац Симеон не подсећа. Иако је он, на правди Бога, оклеветао многе и у том незнавеном клеветању, правећи се мудар, исповедио јерес осуђену од Цркве (савелијанство). w.a.mozart and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 поједини на овом форуму се знају и приватно..па се понашају секташки...као неки хај скул генг.. Опомена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Доментиан Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 А зашто тако мислиш? По теби не смемо да критикујемо нешто што је очито за критику? Не смемо да кажемо да је неко исповедио јерес, иако је очито да то јесте савелијанска јерес? Не смемо да кажемо да није добро што је неко непослушан своме епископу, иако је очито да је он непослушан? И ти још ништа ниси написао о томе, већ све време коментаришеш нас овде. Ми те подсећамо на Јевреје са каменицама, али те отац Симеон не подсећа. Иако је он, на правди Бога, оклеветао многе и у том незнавеном клеветању, правећи се мудар, исповедио јерес осуђену од Цркве (савелијанство). Па то је и о Симеон мислио када је алудирао на нека предавања свога епископа на Богословском Факултету. Исто тако је он мислио, може се рећи и оправдано, да велики број јерархије заступа којекакве јереси на пр. екуменизам, признавање постојања Цркава (контрадикторно једној Цркви из Символа), јерес учења смртности душе итд. Њему се исто тако чинило ”ОЧИТО" да су они непослушни Светим Оцима Весељенских Сабора и учењима Цркве Христове…која је онда разлика између вас надри теолога и оца Симеона по том питању! Узвичник је, јер ми не треба одговор - питање је реторичко…У осталом ”Идите с милим Богом!” што рече еп. Атанасије. Научите се дијалогу, размени мишљења Богопријатним начином, јер овако како радите не води ничему, чак ни скупљању поена код својега епископа који за сигурно, и ако можда дели ваша мишљења неби се сложио са вашом методиком... kamila, Predrag S. and Mikelanđelo је реаговао/ла на ово 3 "Произилази да молећи се другачије него како нас Он учио није само незнање-немарност, већ грех; јер Он је Сам заповедио рекавши ”Ви одбацисте заповест Божију да би одржали ваше обичаје" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Опомена. :good2: :good2: :good2: Сада си ми показао.. какав си ти аматер „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Доментиан Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Ово си лепо рекао.. поједини на овом форуму се знају и приватно..па се понашају секташки...као неки хај скул генг.. Friend, one can see that from afar… Predrag S., Raymond Red Reddington and Mikelanđelo је реаговао/ла на ово 3 "Произилази да молећи се другачије него како нас Он учио није само незнање-немарност, већ грех; јер Он је Сам заповедио рекавши ”Ви одбацисте заповест Божију да би одржали ваше обичаје" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 која је онда разлика између вас надри теолога Ајде мало научи се лепом понашању па онда дођи. Банован на 20 дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 У осталом ”Идите с милим Богом!” што рече еп. Атанасије. Научите се дијалогу, размени мишљења Богопријатним начином, јер овако како радите не води ничему, чак ни скупљању поена код својега епископа који за сигурно, и ако можда дели ваша мишљења неби се сложио са вашом методиком... "Богопријатан начин" по узору на овај твој? Лицемеру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука