Midrash Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Neverovatno sam nerazumljiv!!! A možda dobronamernim i nisam. Govorim o tome da marketing donosi trenutnu korist i da može štetiti i Crkvi i papi a ne da je papa sam naredio da se od njegovih dela prave novinarske i forumske debate pune hvalospeva. Možda si ti ipak u pravu padre bolje znaš mene i od mene samog. Nije mi jasno zašto se ne skoncentrišete na to šta moje reči zapravo i bukvalno znače. Sve to isto važi i za pravoslavne episkope bez ikakvog suda i mržnje već samo mišljenje koje mi je iz Pisma proizišlo. E pa sad ja ne umem da primim Bogočoveka drugačije no što Pismo svedoči. (odgovor na tvoj deo pisma) A počeo sam na ovoj temi jednu istinitu priču a ne moje fantamozgarije na temu papskog života. Sad me odbacujete i jedni i drugi možda je to i cilj. Ma, samo sam citirao da se nadovežem. Papa šta god da uradi biće onih koji napadaju i onih koji to gledaju pozitivno. U ostalom, na kraju krajeva, nikad ne znaš šta je čoveku u srcu, ali, s obzirom, da se malo zna o pređašnjem životu ovog pape, ne sumnjam da su ovi njegovi postupci sasvim iskreni - to je radio i kad nije bio poznat. A što se marketinga tiče - znaš kako, ne treba stvari odbacivati, već imati mere. Često govorim da je sv. Pavle, kao što i svi znamo, odbacivao retoriku i ljudsko mudrovanje kao sredstvo za proglašavanje Isusove istine - da, ali odbacivao je ono lažno i naduvano, ali je i te kako koristio retoriku, koja je u to vreme bila nešto između zabavnih programa i marketinga. Pravio sam analizu dve glave 1 Kor, u njoj ima PREKO 120 retoričkih figura i "štoseva". Dakle - on je i te kako koristio marketing, ali pošteno i samo da poboljša predstavljanje, a ne da njime zameni istinu. U ostalom, to je JEZIK današnjeg sveta. Ljudi ne razumeju drugačiju poruku - moraš da govoriš jezikom današnjice da bi te današnjica rezumela. E sad, što Crkva, jedna više a jedna manje, kasni u proseku u toj komunikaciji za jedno 200 godina za svetom, to je već druga priča. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Kome je danas dosadno a ne zna šta bi, može preuzeti najnoviji izvještaj Vatikanske banke pa ga analizirat. IOR Fact Sheet as of November 2013 (EN) http://www.ior.va/Portals/0/Content/Media/Documents/November2013_IOR_Fact%20Sheet_English%20version.pdf Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Padre u ovom brzom svetu tehnike marketinga su ponekad i slogani kao i složenije naduvavanje istine. Ne treba nam javno ,treba nam da nas Bog posvedoči što smo radili tajno u Njegovo Ime. Treba znati da će taj isti marketing Crkvene dobrote da sačeka cunami kad se (ne daj Bože) otkrije još neki pedofiličar zalutao u Hristovu mantiju.(naprimer) No dobro nadam se da me razumete čega se plašim. (naprimer evo ja znam papu on je iskreno poljubio bolesnika) Ma oče čemu pravdanja kad se to naprimer vidi iz avijona ( kad Bog svedoči Bogougodno delo ) Marketing je sredstvo gde čovek dobija platu od ljudi. Naravno i da nije sve onako kako ja mislim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Izvor POTRESNOItalijan koji pati od stravične bolesti: Osetio sam jedinu ljubav od pape Franje! (VIDEO)Autor: S.S. | 19.11.2013 - 10:58:00h | Komentara: 04Vinćo Riva (53) iz Italije boluje od neurofibromatoze, a jedinu ljubav je, kako kaže, osetio kada ga je papa Franjo zagrlio i poljubio. papa franjaDirljivi zagrljaj | Foto: Screenshot "You tube"Neurofibromatoza se u najvećem broju slučajeva javlja kao uzročnik genetskih predispozicija sa autozomno-dominatnim nasleđivanjem. Na Vinćovoj koži ova bolest se ispoljava u vidu tumora na koži, u vidu grudvica, koje nisu kancerogene. Postoje dva tipa ove bolesti, a on ima prvi tip koji utiče na sve ćelije porekla nervne cevi. Lek za neurofibromatozu još uvek ne postoji i svo lečenje je usmereno ka ublažavanju toka bolesti i smanjenje simptoma. Moguće je i lasersko uklanjanje deformacija na koži, a u lečenju učestvuju neurolog, neurohirurg, plastični hirurg, dermatolog, ortoped, oftamolog, otorinolaringolog i pedijatar. Sa neurofibromatozom životni vek je skraćen u proseku za 15 godina u odnosu na zdrave osobe.Ranije ovog meseca fotografija, na kojoj papa Franjo ljubi Vinću na Trgu Svetog Petra u Rimu, obišla je svet.U intervjuu za "Daily Mail" ovaj Italijan otkriva da mu je tokom susreta sa papom srce kucalo tako brzo da je mislio da će umreti."Tokom zagrljaja sa papom sam se osetio kao u raju. On nije čak ni razmišljao da li da me zagrli. Nisam zarazan, ali on to nije znao. I ipak je to uradio. Milovao me je po celom licu, i dok je to radio osetio sam jedinu ljubav. Kada je hteo da priđe bolesnim ljudima, prišao mi je sisavši sa oltara, i prihvatio bez ijedne reči. Osetio sam kako mi srce napušta telo", opisuje Vinćo dirljiv momenat."Bio je potpuno tih, ali nekada možete reći više kada ne kažete ništa. Prvo sam poljubio njegovu ruku a onda me je on milovao po glavi i ranama. Onda me je snažno zagrlio ljubeći mi lice. To je sve trajalo oko jedan minut, ali za mene je bilo kao večnost."Sa njim je bila i njegova ujna katerina Loto (68). Kada su se vraćali kući on je bio toliko uzbuđen i njegovo srce je bilo toliko ubrzano da joj je rekao: " Ovo će me ubiti".Vinćo Riva živi sa sestrom Morenom (43), koja takođe pati od neurofibromatoze, u Vićenci. Imao je dosta operacija srca, grla i očiju i nekada ima problema sa disanjem. On ima i otvorene rane na nogama koje krvare na njegovu odeću i uvek se probudi krvav.Morena ima blaži oblik bolesti, a oboje su neurofibromatozu nasledili od majke koja nije imala simtome sve dok nije dobila decu.Kod Vinća simptomi su počeli da se javljaju nakon petnaeste godine, a bolne "grudvice" su mu prekrile celo telo. Zbog deformacije na stopalu teško hoda, ali na posao ide biciklom. Radi u fabrici keramike.Njegova majka umrla je kada je imala 81 godinu, a njemu su doktori predvideli da će živeti do tridesete.Vinćo nije imao devojku od kada je bio vrlo mlad i tada mu je slomljeno srce. Uprkos tome on obožava da čita ljubavne romane i poznat je po tome da voli da donosi cveće medicinskim sestrama u klinikama u kojima se leči.Riva kaže da bi voleo da upozna ženu koja pati od iste bolesti kako bi sa njom bio u vezi. Takođe, jako ga potresa kada ga se ljudi plaše na ulici i ne daju mu da sedi sa njima u autobusu. http://youtu.be/QOm7qXNWTdY Manolis, Viktor Ljvovic and Млађони је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 eh, gde je sad ona kiša iz Ben Hura... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Sta mislite o novom papi i o njegovim aktivnostima? Ne znam mozda je ova tema bila pre ovde ali evo ja cu je postaviti pa ako je bila pre neka ovo sto napisem administrator prebaci tamo. Novi papa Franjo je po meni iskren covek koji stvarno zeli jedinstvo medju hriscanima. Imao sam prilike da o njemu slusam od nasih episkopa koji su bili sa njime u kontaktu i pre nego sto je postao papa i kazu kakav je bio tada takav je i sada. Covek dubokih hriscanskih principa a i monaskih. Ono sto su o njemu u javnosti pisali tj o njegovoj neposrednosti; po meni nije neka namestena jezuitska gluma vec istinski izraz njegove licnosti.Ponesto se moze odglumiti ali ako je gluma onda se ona ne ponavlja svuda i na svakom mestu.Njegova dostupnost i izbegavanje raskosi a zatim i ono sto govori i kako govori kazuje da je iskren. On najcesce govori bez predhodno napisanog teksta a i kada ima nesto napisano pred sobom onda pravi digresije i upadice koje su potpuno u skladu sa onim sto stalno govori. Ovaj covek je sve samo ne izvestacen i glumac. Meni je licno zanimljiva njegova reforma kurije i njeno ciscenje od losih stvari koju predhodni papa nije mogao da obavi. Vrlo hrabro je to uradio na opste cudjenje mnogih. Sto se tice hriscanskog jedinstva i tu sam cuo neke vrlo ohrabrujuce price. Eto to je moje misljenje o ovom coveku. Voleo bih da cujem vas. Da nezaboravim samo, takav covek kao on nemoze proci bez neprijatelja i zlonamerne propagande tako da zlonamerno preinacavanje njegovih reci i interpretiranje njegovih postupaka ne uvazavam. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ja sam u zasluženoj forumskoj penziji od 9.12.2013. tj. od jučer pa se prijentišem samo na relaksačne i lake teme bez mnogo raspravljanja i međusobnog razjašnjavanja i ograničavam samo na davanje linkova, ali i dalje čitam koliko stignem šta se piše, pa evo jedan zanimljiv link u vezi s temom: The Pope with a Chotki http://www.patheos.com/blogs/deaconsbench/2013/07/the-pope-with-a-chotki/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 A ko bi rekao da je čovek radio kao izbacivač VizantijskoPlavo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Sve što si napisao ja bih volio da je tako.Nije pitanje šta želi Papa Franjo nego šta želi cjelokupni Vatikan.Mi ovih dana imamo na djelu na dvije različite geografske tačne destruktivno djelovanje Rimokatoličke Crkve a to je Ukrajina i Hrvacka. Primjer za Ukrajinu možete naći na : http://modran.com/index.php/forum/svijet/9-ukrajina-izmedu-dvije-vatre#11 A za Hrvacku učešće katoličkog sveštenstva u progonu Ćirilice(čitati Srba). @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Sve što si napisao ja bih volio da je tako.Nije pitanje šta želi Papa Franjo nego šta želi cjelokupni Vatikan.Mi ovih dana imamo na djelu na dvije različite geografske tačne destruktivno djelovanje Rimokatoličke Crkve a to je Ukrajina i Hrvacka. Primjer za Ukrajinu možete naći na : http://modran.com/index.php/forum/svijet/9-ukrajina-izmedu-dvije-vatre#11 A za Hrvacku učešće katoličkog sveštenstva u progonu Ćirilice(čitati Srba). Opet se gađate sličicama, umijete li vi za Boga dragog išta drugo no izvačit nekakve sličurine iz kojekakvih buđelara, podruma i s tavana. Već sam vam postavljao slike onog pravoslavnog mitropolite ruskog koji u zvijezde kuje Hitlera i naciste, pjeva im ode i poziva na borbu i uništenje bezbožnih komunista u Staljingradu. Na forumu je to negdje, tražite sami, ja sam u penziji. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Opet se gađate sličicama, umijete li vi za Boga dragog išta drugo no izvačit nekakve sličurine iz kojekakvih buđelara, podruma i s tavana. Već sam vam postavljao slike onog pravoslavnoh mitropolite ruskog koji u zvijezde kuje Hitlera i naciste, pjeva im ode i poziva na borbu i uništenje bezbožnih komunista u Staljingradu. Na forumu je to megdje, tražite sami, ja sam u penziji. Očito da nisi pročita tekst sa linka.Sličica o kojoj zboriš samo podsjeća na stalnost politike Vatikana a ispod imaš video i tekst kako zbori unijatski sveštenik i poziva na ubistva pripadnika RPC a svi znamo da je proces unijaćenja djelo Vatikana kojeg se on nikada nije odrekao i nije zaustavio a za Hrvacku tu tek nema šta da se kaže. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Očito da nisi pročita tekst sa linka.Sličica o kojoj zboriš samo podsjeća na stalnost politike Vatikana a ispod imaš video i tekst kako zbori unijatski sveštenik i poziva na ubistva pripadnika RPC a svi znamo da je proces unijaćenja djelo Vatikana kojeg se on nikada nije odrekao i nije zaustavio a za Hrvacku tu tek nema šta da se kaže. Za prvo, iz same slike se neda ustanovit šta je ko govorio, samo iz video snimka. Onda pod sliku možeš stavit bilo kakav komentar koji ti padne na pamet, ti si u stanju čut sa slike šta je ko govorio? Za drugo uzmimo da je to istina, moskovljani su tada od 1941. do 1945. bili komunisti i oba su govorili o komunistima, o moskovljanima i o staljingrađanima. I taj unijatski i taj pravoslavni vladika, znači oba su bili na tom isto. Ja čak imam slike od ROA gdje su zajedno ratovali i pravoslavni i grkokatolički Ukrajinci na strani nacista i sveštenika s njima koji su ih pratlili i jednih i drugih. Antikomunistički grkokatolici i pravoslavci Ukrajinci bili su tada saveznici i rame uz rame borili se za istu stvar, za uništenje komunizma. A inače propagandne pamflete ne čitam. Čitam samo istorijsku faktografiju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Za prvo, iz same slike se neda ustanovit šta je ko govorio, samo iz video snimka. Onda pod sliku možeš stavit bilo lalav komentar koji ti padne na pamet, ti si u stanju čut sa slike šta je ko govorio? Za drugo uzmimo da je to istina, moskovljani su bili komunisti i oba su govorili o komunistima, o moskovljanima i o staljingrađanima. I taj unijatski i taj pravoslavni vladika, znači oba su bili na tom isto. Ja čak imam slike od ROA gdje su zajedno ratovali i pravoslavni i grkokatolički Ukrajinci na strani nacista i sveštenika s njima koji su ih pratlili i jednih i drugih. Antikomunistički grkokatolici i pravoslavci Ukrajinci bili su tada saveznici i rame uz rame borili se za istu stvar, uništenje komunizma. A inače propagandne pamflete ne čitam. Čitam samo istorijsku faktografiju. Dobro neka ti bude.Ja samo znam da to nije prvi pokušaj da se dođe u Moskvu i na presto postavi neko ko će promjeniti vjeru cijeloj Rusiji a i šire.Moja preporuka da pogledaš film 1612: Khroniki smutnogo vremeni tu je dio odgovora na temu o kojoj zborimo. Što se tiče Pape Franje njegovo lice mi zrači nekom vedrinom i moguće je da mu je srce čisto ali do "velikog pomirenja" moće doži uz iskreno praštanje i nikako drugačije. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ja samo znam da to nije prvi pokušaj da se dođe u Moskvu i na presto postavi neko ko će promjeniti vjeru cijeloj Rusiji a i šire. Ajaj, što odmah ne reče šta te muči. Znači tebe to muči da se dođe u Moskvu i na presto postavi neko ko će promjeniti vjeru cijeloj Rusiji a i šire? Pa ne mora se zbog takvih stvari ići ravno u Moskvu. To se odavno više tako ne radi, ide to i ovako, na slici vidiš kako, ahahahaha. A u koju vjeru da se, promjeni? U islam, budizam? Ja koliko znam u Moskvi ispovijedaju također hrišćanstvo, ili se možda varam? Stvarno pretjerujete sa tim vašim nabrajanjem, hoće da se ujedinjuju al da potom uopšte to ne izgleda kao ujedinjenje. Ma da, svakako. Ko lukava Horakinja, na jednoj nozi cipela, druga joj bosa, pola obuvena, pola izuvena sve istovremeno. baš ragovarali o tom šta s onim tamo dole, izgleda da će ga maknut iz White House zbog toga što je napravio sa Sirijom una ecclesia unus pontifex (Pontifex Emeritus komentar) da, i jedan baćuška, na njega si zaboravio hahahaha Putin and the pope Romes one, two and three http://www.economist.../putin-and-pope unification of all Slavs under the leadership of Russia and the Vatican http://www.encyclope...an-Slavism.aspx Slike - Fotogalerija Putin Visits Pope 2013: http://www.huffingtonpost.com/2013/11/25/pope-francis-vladimir-putin_n_4338911.html https://www.pouke.org/forum/topic/30750-vratili-se-veri-predaka-ovo-su-srbi-koji-slave-boga-peruna-foto-video/?p=990545 Manolis and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Momci moja tema je ako dobro vidite papa i njegova aktivnost a unijacenje i td. Dakle zanima me sta vi mislite o papi i njegovim delima i izjavama do sada. Primetio sam da ste se u celom ovom pisanju samo mozda sa jednom ili dve recenice dotakli teme o papi. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука