Aquilius Cratus Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Gde u PIsmu nalazis ovu tvrdnju? Gde u pismu pise bilo sta o razlici sutine i licnosti svetrotrojicnog Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 zašto baš maloljetnicima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Ајде посвађајте се и потуците међусобно. Бзвз... Niko ne zeli da tuce ali postoji jedna losa navika da kad se pojavi nesto kao tema iz RKC sto je nama strano onda se javljaju dva ekstrema, jedni koji hoce odmah to da prihvate a drugi odmah bacaju drvlje i kamenje. Ali da stvar bude gora radit se veoma cesto ne o nekim dogmatim ili stvarima vezanim za sustinu Crkve nego o nekim obicajima kao sto je ovaj. horatio and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Patrijarh je mudar, smiren i duhovan i zna da se ne moze uporedjivati sa Gospodom jer bi to bilo ogromno visokoumlje i cisto licemerje. Hvala Bogu sto ovakve stvari ni jednom nasem Episkopu ne padaju na pamet. Koliko sam shvatio da svi treba da se "poredite" i težite Hristu. Da pratite njegov put. Da pokuštae biti što sličniji njemu. Ako je on kao Božiji sin prao nekome noge, zašto ste vi ili bilo ko bolji pa da to ne možete da uradite, ako je on nešto radi i nešto rekao koliko shvatam svi to treba da pratite i drudite se da budete on koliko je to moguće za običnog čoveka. A ovom Papi za sada ide dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Зар се не може ово схватити не као поређење са Христом, већ као показивање пута којим Црква треба да иде? Као подсећање на суштинску једнакост која се тако лако губи из вида... Razumem brate sta zelis reci. Ne trazi Gospod da mi jedni drugima bukvalno peremo noge. Da je tako ta bi se praksa odrzala do danas. Sam cin ima svoje duhovno znacenje i zato i kazem da za razliku od ovog novog pape, nas Patrijarh odlicno razume sta je simbolika ovog Gospodnjeg cina. Ovo sto papa Franja cini je sopstveno uzdizanje i izjednacavanje sa Hristom. Sebe smatra Njegovim pomazanikom i zato u svom visokoumlju cini ono sto je i Gospod cinio. Nista vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 cini ono sto je i Gospod cinio. Nista vise. Opet pitam zar ne bi trebali svi da radite ili barem da se trudite da radite kao što je Gospod činio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Ovo sto papa Franja cini je sopstveno uzdizanje i izjednacavanje sa Hristom. Јел` бре, мајке ти, колико ти оно беше имаш година? 13? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 I koliko shvatam simbolika ovog čina je pokazati onome kome pereš noge da si jednak sa njim, da nisi bolji od njega. I onda kao Papa poručiš, deci koja su na margini društva to. Moraš priznati da bi ti podiglo moral DankaM and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Hristos nije bicevao samog sebe nego su ga bicevali drugi. Petrovic nije pokrenuo dilemu da li raditi sve sto rade i rimokatolici narocito neki ekstremi nego da li raditi sve sto je radio Hristos jer nekih stvari nimso dostojni. Razumes? Ako stoji ovo njegovo da nismo dostojni prati drugima noge onda zar je episkop dostojan sluziti liturgiju?! Samo sam reagovao na pocetni post, pokretaca ove teme. Procitaj ga i videces zasto. Nisam ni jednom trenutku rekao da nimo dostojni da jedni drugima peremo noge, nego da ne treba. Drugacije se ljubav moze iskazati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Opet pitam zar ne bi trebali svi da radite ili barem da se trudite da radite kao što je Gospod činio? Vidi. Ako se papa sutra, ili jos bolje , danas popne na krst i ostane da visi na njemu sa klinovima u rukama, onda cu prihvatiti da sve radi kao Hristos. Gospod nam je rekao: Naucite se od mene jer sam ja krotak i smiren srcem... Mt 11, 29. A krotko i smireno srce ne zahteva kamere i medije kad dobro cini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Vidi. Ako se papa sutra, ili jos bolje , danas popne na krst i ostane da visi na njemu sa klinovima u rukama, onda cu prihvatiti da sve radi kao Hristos. Gospod nam je rekao: Naucite se od mene jer sam ja krotak i smiren srcem... Mt 11, 29. A krotko i smireno srce ne zahteva kamere i medije kad dobro cini. Da li primećuješ razliku između ove dve rečenice? 1. Treba da radite šta je i on radio 2. Treba da radite sebi ono što su mu Rumljani radili. Nema ni malo razlike? Isto pitanje Јел` бре, мајке ти, колико ти оно беше имаш година? 13? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Vidi. Ako se papa sutra, ili jos bolje , danas popne na krst i ostane da visi na njemu sa klinovima u rukama, onda cu prihvatiti da sve radi kao Hristos. Хах то си чуо синоћ на ЖРУ дивану (предавању) од проте Голијана па сада ту просипаш бисере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Хах то си чуо синоћ на ЖРУ дивану (предавању) од проте Голијана па сада ту просипаш бисере. Predavanje jos nisam cuo jer sam imao goste. Ostavio sam za sutra, tj danas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 A je li shvatate da se Isus nije popeo da krst nego su ga popeli. Nije se sam zakucava nego su ga zakucali. Ja sam rekao da treba da se trudite da radite ono što je Hristos radio i da mislite onako kako je Hristos mislio. Da se trudite pa koliko uspete, niko ne očekuje od čoveka da da bude kao Gospod, ali se može truditi da bude što bliži. barem moje mišljenje, e sad ima ovde teologa neka me isprave ako grešim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 ja licno mislim da ovaj cin pape je nesto novo za mene u pozitivnom smislu.ne znam da li je u istoriiji RKC bilo ijednog pape koji je ucinio ovako nesto kao papa Franjo.Ako je i imalo slucajeva nisam informisana dobro http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука