Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

znam to nego ipak mi je malo cudno ne zameri ;)

Pa kad mi Sloveni nismo noblesni narod ko recimo Francuzi, u njih he ro Fransoa, to je mnogo noblesnije. A u nas Franjo, Franja, Franta. Sve nekako seljački. Moglo bi Franc al ne zvuči ni to ništa mnogo noblesnije, jedva smo ih se riješili i skinuli ih s grbače da nas ne jašu više Švabe i Germani kojekvi pa opet Franc, taman posla. Franc, Fric, OMG!

0228_hot

Подели на овим сајтовима

FATALNA AMELIJA: Zbog nje se papa zamonašio! Udaj se za mene, ili ću se zamonašiti, rekao je Bergoljo kada je imao samo 13 godinaamelija-1363291373-282715.jpg

Svetski mediji, dan posle proglašenja novog pape Franje, istražuju svaki delić njegovog života. Sem toga što je poznato da je izuzetno skroman kao i da je sveštenik siromašnih, otkrivena je Amelija! Reč je o ženi, fatalnoj za tadašnjeg Horhe Marija Bergolja...

Argentinski mediji pronašli su Ameliju. Nju je, naime, Horhe zaprosio, ali ona je odbila. Posle velikog razočaranja on je postao sveštenik.

"Udaj se za mene, ili ću se zamonašiti", rekao je Bergoljo. Tada je, navodno, imao samo 13 godina. On je, međutim, otišao u crkvu sa 33 godine.

Amelija negira da je odbila Horhea.

- Našu ljubav prekinuo je moj otac. Jednom prilikom otac je pročitao pismo koje mi je Horhe poslao. Istukao me je tada jer mi nije dozvoljavao da se družim sa dečacima - rekla je Amelija. U pomenutom pismo sadašnji papa nacrtao je "njihovu" zajedničku kuću koju će kupiti Ameliji "kada se venčaju"...

Ipak, ona kaže da je duhom i dalje sa Horheom.

- I danas smo srodne duše jer oboje volimo siromašne. Nažalost, roditelji su uspeli da nas rastave i od tada ga nisam videla - priznaje Amelija.

Kurir

Подели на овим сајтовима

Израчунај вредност имена на свим језицима, па узми просек.

Један "мирољубиви" је изгледа решио мистерију :

Papa franjo je po redu 266 papa

Ovaj redni broj sadrzi dve 6ice

Objava da je papa izabran to jest

Beli dim iz dimmjaka je pusten u 

19.06 ( i ovde imamo jednu 6icu)

Miroljube dali je ovo slucajnost ??? 

Ili Je ovo jasna poruka !!! "

Подели на овим сајтовима

310299_134698450042788_1905738625_n.jpg

PRVI FRANJIN ODLAZAK NA POSAO  :smile: 
Poljska isusovačka stranca se šali sa svojim subratom, novim Papom. Prijevod teksta simpatične karikature glasi:
"Dan prvi: Franjo ide na posao. Sve je kao i obično."
Pratite i dalje http://www.facebook.com/papafranjo.h

Подели на овим сајтовима

Зајроне читао сам у медијумима неки западни листови пишу да је нови папа Фрациско повезан уско са владавином војне хунте у Аргентини.

Колико је ово тачно ?

Подели на овим сајтовима

Зајроне читао сам у медијумима неки западни листови пишу да је нови папа Фрациско повезан уско са владавином војне хунте у Аргентини.

Колико је ово тачно ?

izvini za upadicu danas sam u nekim novinama procitala da je to malo nezgodna tema za papu posto je na to osetljiv.

valjda je onaj informer pisao.

Подели на овим сајтовима

izvini za upadicu danas sam u nekim novinama procitala da je to malo nezgodna tema za papu posto je na to osetljiv.

valjda je onaj informer pisao.

Не није информер, тај лик преписује од мене. Него Л.А. штампа и углавном американске новине.

Наводе то све као факте, чињенице и слично. Дакле у смислу да је активно учествовао у подржавању војне хунте , а зна се која су злодела они починили свом народу.

Подели на овим сајтовима

moguce je da je ovaj papa poslednji tj. "crni papa" iz onog prorocanstva, jer nigde u prorocanstvu se ne kaze da se misli na boju kozhe, ustvari mozda se i mislilo na boju kozhe ali su, kolko god smesno zvucalo, cipele u pitanju, prekinuo je tradiciju nosenja crvenih cipelica i po prvi put u istoriji papa se pojavio u crnim cipelama...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Carigradski i vaseljenski patrijarh Vartolomej prisustvovaće 19. marta ustoličenju novog pape Franje u bazilici Svetog Petra u Vatikanu.To će biti prvi put od podele crkve 1054. godine da će jedan vaseljenski patrijarh prisustvovati toj ceremoniji, prenosi Verska informativna agencija (VIA).

U pratnji patrijarha Vartolomeja biće mitropolit pergamski Jovan Ziziulas, jedan od najvećih pravoslavnih teologa koji je predsedavajući pravoslavne strane u teološkom dijalogu dveju crkava.

U ime Moskovske patrijaršije, u Rim će otići "drugi čovek" mitropolit volokolamski Ilarion Alfejev, zadužen za spoljne poslove. U Vatikanu je saopšteno da ce ustoličenju prisustvovati predstavnici 180 država.

U ime američke vlade na ceremoniju će doći potpredsednik Džo Bajden, a dolazak je najavila i predsednica Argentine Kristina Kirhner.

Ustoličenju će prisustvovati i predsednice Brazila i Meksika Dilma Rusef i Enrika Pena Nieto. Iz Evrope, na ceremoniju će doći nemačka kancelarka Angela Merkel, britanski prestolonaslednik princ Čarls, španska kraljica Sofija i prestolonaslednik Felipe, belgijski kralj Albert Drugi i kraljica Paola i francuski predsednik Fransoa Oland.

Intronizacija pape je samo formalan i ceremonijalan čin, koji nema crkvenopravno značenje. Bivši papa Benedikt Šesnaesti neće prisustvovati ustoličenju svog
naslednika .

preuzeto sa..

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/372497/Posle-hiljadu-godina-Patrijarh-na-ustolicenju-pape

--------------

Mislim da bi bio red pošto svi koji nešto iole znače u svetu, kako ovom društveno-političkom, tako i u onom društveno-crkvenom, šalju neke predstavnike, da i ŽRU pošalje nekog nadležnog. Pošto ne verujem da će o.Ivan dobiti blagoslov, može on da halali nekom od admina ili modova da ide. Ja ću biti svakako tamo, ali u privatnom arandžmanu i po pozivu Sv.Stolice. Ako ima ko hoće da ide, mogli bi da se dogovorimo, zbog putovanja i smeštaja.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Samo da ne uplase ovog novog. Vec cujem savetnike:

Vidi doci ce ti neki u crnim rasama. Neosisani i neobrijani. Kad se sagnu da ti poljube ruku, ne plasi se, ne ujedaju. Slobodno ih pomiluj po glavi a evo imamo i par vasarskih prstena pa im daj po jedan. Ma ko decica su. Radovace se neizmerno.... :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...