Благовесник Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Činjenica da je svemir promenljiv (bez obzira da li se sastojao od par planeta i sunca, ili mnogo zvezda i galaksija, čak ogromnog broja kosmosa) njegova promenljivost i nestalnsot pokazuje da je nekontigentna "istina", i da podrazumeva postojanje Istine izvan sebe tj. postojanje transcedentne istine koja je kontigentna. Ta istina je Istina u pravom smislu te reči, nepromenljiva je, i stoga ne postoji ni vreme za Nju, od večnosti Jeste... Sve to se za ovaj svet ne može reći. Postoje promene, nestalnost, urzočno-posledična veza, dogadjaji se nižu, vezani su jedan za drugi, ograničen je vreeemenom i brojem dogadjaja! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Činjenica da je svemir promenljiv (bez obzira da li se sastojao od par planeta i sunca, ili mnogo zvezda i galaksija, čak ogromnog broja kosmosa) njegova promenljivost i nestalnsot pokazuje da je nekontigentna "istina", i da podrazumeva postojanje Istine izvan sebe tj. postojanje transcedentne istine koja je kontigentna. i litar mleka ostavljen na suncu je takodje promenljiv... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 ako uzimaš vreme kao nešto apsolutno, što, i prema samoj nauci, nije Tako ga je uzeo Velja kada je postavio argument... ako ga posmatramo "prema nauci", tek onda argument gubi svaki smisao... meni je ateizam, ne kao puka nezainteresovanost sa religiju (čemu i nema svrhe davati ime, pojam), već ateizam kao negiranje, nelogičan, jer kao što ti ja ne mogu sada ponuditi nikakav dokaz, ne možeš ni ti Naveo si dva značenja ateizma, od kojih se ni jedan ne odnosi na mene... ne negiram postojanje, već sumnjam u postojanje Boga... te nemam potrebe da dokazujem, samo komentarišem vaše dokaze/argumente koji mi nisu ubedljivi... ali nisam nezainteresovan, zašto bih bio nezainteresovan za jednu tako interesantnu i važnu temu, bez obzira na to da li imam "lični ulog" u njoj? Činjenica da je svemir promenljiv (bez obzira da li se sastojao od par planeta i sunca, ili mnogo zvezda i galaksija, čak ogromnog broja kosmosa) njegova promenljivost i nestalnsot pokazuje da je nekontigentna "istina", i da podrazumeva postojanje Istine izvan sebe tj. postojanje transcedentne istine koja je kontigentna. Ta istina je Istina u pravom smislu te reči, nepromenljiva je, i stoga ne postoji ni vreme za Nju, od večnosti Jeste... Sve to se za ovaj svet ne može reći. Postoje promene, nestalnost, urzočno-posledična veza, dogadjaji se nižu, vezani su jedan za drugi, ograničen je vreeemenom i brojem dogadjaja! Činjenica je da ne možeš nešto definisati u postojanje. Okolnost da ti možeš da zamisliš neki entitet i da mu pripišeš određene atribute, ne govori nam ništa o postojanju takvog entiteta... naročito kada su ti atributi kontradiktorni kao što je "nepromenjiva svest". А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Postoji jedno pogrešno shvatanje, da kao verni ljudi samo veruju,a da kao ateisti ne veruju,da se oni samo drže naučnih istina. Istina je da ateisti samo veruju da Bog ne postoji, samo veruju da je teorija evolicije tačna. Postoji više dokaza da Bog postoji nego da ne. Što Hitch jednom reče: Zvučiš kao neko ko nikada nije čuo ni jedan argument druge strane. Postoje vernici koji veru ne shvataju ideološki, već sve ispituju kao naućnici i Bog im se otkriva. Takvi vernici znaju više od ateista. Videli smo sinoć uživo. Otkrovenje je dijametralno suprotno naučnom metodu. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Zanimljivi su ovi što traže dokaze o ne postojanju Boga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Isihast Ukrttko. Ove teme smo prošli jedno 100 puta na forumu (btw uglavnom su bile zaključane od strane Aleksandra), ali potraži ih i pročitaj. Uglavnom i prota je sam juče rekao da se bog ne traži naukom i da ga nauka niada neće naći. Jedini ko može da ga pronađe je čovek sam u sebi, a izato se zove vera, zato što se veruje, a ne zato što se zna. Kada bi postojali dokazi sama vera ne bi imala smisla. I usput veoma je glupo tražiti od nekoga da iznese dokaze o ne postojanju nečega ukoliko ti tvrdiš da postoji. Onaj koji bi trebao da dokazuje tvrdnju je isti onaj koji kaže da nešto postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука