Jump to content

Не могу после литургије кући - Литургијска заједница и агапа

Guest O.Ugrin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO  

143 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      2
    • DA, deset minuta
      10
    • DA, sat i vise
      53
    • Kako kada
      51
    • NE, nikada
      30

Препоручена порука

Црква - у буквалном смислу: зграда, грађевински објекат... Па чак и у оном, пренесеном - заједница људи са Богом (ако добро тумачим)? Којих људи - оних који верују?

Онај ко верује не чини злодела, не лаже и не вара, не краде...

Даље - ценовник у цркви? Плаћати крштења, венчања, опела... Продавати разноразне предмете... То никако не иде са Христовим учењем.

Све ја то разумем - свештеници морају да живе од нечега... али и све се то да уредити на бољи начин, а не овако како се то (бар колико ја гледам) ради код нас...

А то да је Бог свуда - то једноставно осећам, не могу да објасним... Знам да је он творац свега видљивог и невидљивог... ваљда је зато све то део њега... не знам другачије то изрећи... Једноставно осећам.

јелда ниси прочитао Нови Завет?
Подели на овим сајтовима

бити хришћанин је бити учесник, при том храбар.

видиш да те боли што си ван Цркве, кад знаш где ти је добро бити?  ne_shvata

добродошао кући  joooj

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :)

Испада да нисам... барем не Вашим очима...  :(

Прочито си, али ниси тражио помоћ од свештеника за тумачење?Јесам ли управу, брате?

Е од следеће недеље лијепо кренеш у Цркву, упознаш се са свештеником, испричаш му свој проблем и он ће те сигурно избавити на прави пут :drugarstvo:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

бити хришћанин је бити учесник, при том храбар.

видиш да те боли што си ван Цркве, кад знаш где ти је добро бити?  :drugarstvo:

добродошао кући  :(

Хвала! Ово су почетнички кораци, па се надам да ми не замерате...

Помаже Бог брате, да ти и ја од срца пожелим добродошлицу. Не бих се сложила да је исправан начин вјере да се не постављају питања - и у Јеванђељу пише - испитујте духове да ли су од Господа. Упознавање своје вјере и учење о њој цијелог живота, кроз књиге и искуство свакако да вјерне не чини овчицама у смислу да без икаквог размишљања нешто прихватају. Да је то тако ми овдје не би имали разлога да боравимо и разговарамо једни с другима о Богу и Цркви. Зар не?

Ја већ исписах "Браћу Карамазове", али нешто погрешно кликнух и све се изгуби...

Рекох: чинило ми се да људи не испитују да ли су и обреди од Господа, тј. да не постављају много питања, већ их прихватају тако како им се сервирају. Наравно, слажем се са свим што сте рекли и радујем се овом форуму! Хвала вам свима!

link=topic=2995.msg365309#msg365309 date=1298228710]

Ех, ја још не научих како да цитирам који део када треба да одговорим, па ми опростите.

poslao sam ti privatnu poruku o citiranju

Ево, ваљда и ја нешто укапирах - Моцарте, хвала на поруци и поуци!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :)

Испада да нисам... барем не Вашим очима...  :(

Прочито си, али ниси тражио помоћ од свештеника за тумачење?Јесам ли управу, брате?

Е од следеће недеље лијепо кренеш у Цркву, упознаш се са свештеником, испричаш му свој проблем и он ће те сигурно избавити на прави пут :drugarstvo:

Ех, а мени рекли да се Нови завет не тумачи...

Подели на овим сајтовима

link=topic=2995.msg365390#msg365390 date=1298231408]

itekako se tumači inače bi vernici hodali unaokolo i zahtevali od planina da se pomeraju po njihovoj želji  ;)

:bla:  :)  4chsmu1  :drugarstvo:  bleh  :)  :)  ;)  bleh  :(

Е ЛЕГЕНДА СИ СТВАРНО ЗА ПОСТ!

Подели на овим сајтовима

evo jednog posta brata Andreja iz super teme o kvalitetnim postovima na forumu

ovo ja nikako sam ne bih zaključio  :drugarstvo: 4chsmu1 klapklap

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2841.msg351055.html#msg351055

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=2995.msg365426#msg365426 date=1298232447]

evo jednog posta brata Andreja iz super teme o kvalitetnim postovima na forumu

ovo ja nikako sam ne bih zaključio  :drugarstvo: 4chsmu1 klapklap

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2841.msg351055.html#msg351055

Ма брате битно да си ме насмејао ти  klapklap

Подели на овим сајтовима

itekako se tumači inače bi vernici hodali unaokolo i zahtevali od planina da se pomeraju po njihovoj želji  :drugarstvo:

Пази па то не би било лоше, можда би се тако појачала вера.

Подели на овим сајтовима

itekako se tumači inače bi vernici hodali unaokolo i zahtevali od planina da se pomeraju po njihovoj želji  4chsmu1

Е, сад сте ме збунили: Стари - Нови Завет, колико сам (не)упућен - Стари се (а чини ми се да су ми тако рекли) тумачи, а Нови не.

Искрено, колико се сећам (а можда се и не сећам...) у Новом Завету не померају планине... :drugarstvo:

Можда сам ја побркао нешто... не замерите...

Подели на овим сајтовима

itekako se tumači inače bi vernici hodali unaokolo i zahtevali od planina da se pomeraju po njihovoj želji  :bla:

Е, сад сте ме збунили: Стари - Нови Завет, колико сам (не)упућен - Стари се (а чини ми се да су ми тако рекли) тумачи, а Нови не.

Искрено, колико се сећам (а можда се и не сећам...) у Новом Завету не померају планине... 0110_hahaha

ево ти тумачења разних поглавља Новог Завета, све светитељи  4chsmu1

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm#svetopismo

Подели на овим сајтовима

itekako se tumači inače bi vernici hodali unaokolo i zahtevali od planina da se pomeraju po njihovoj želji  4chsmu1

Искрено, колико се сећам (а можда се и не сећам...) у Новом Завету не померају планине... 0110_hahaha

Ko ti je to rekao? Tumaci se i Novi Zavet. Pogledaj samo u crkvenoj prodavnici(ako je opremljenija) koliko ima tumacenja jevandjelja od svetih Otaca.

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Нови Завет се тумачи, не Стари. Нови Завет, или нови савез Бога са човеком је донио пуно откривење. У Новом Завету се Бог открио у потпуности и ми Га тако познајемо као Свету Тројицу. Нови Завет је Јеванђеље целог света, проповед целом свету, Стари Завет је "Јеванђеље" Јеврејског народа и с тога се он и мање тумачи. Стари Завет је сенка, Нови светлост. Више ћеш се занимати око светлости него око сенке. Нови Завет је у потпуности и проутмачен, јеванђеље по јеванђеље посланицу по посланицу од стране светих Отаца и многих других теолога и богослова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...