Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 3. 2013. at 20:09, Срђан Шијакињић рече

Ти си човек за кога никад нисам сигуран да л је озбиљан или тролује. :D

Volim da budem misteriozan :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 421
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 11. 3. 2013. at 20:20, petar m рече

Ovo je nepravoslavno ucenje. Za Pravoslavnu Crkvu, brak je vecna sveza ljubavi koja pocinje ovde, a nastavlja se u Carstvu nebeskom. Nema nikakvog "prekida" braka nakon smrti. Zato je Crkva i bila protiv toga da se udovice/udovci ponovo udaju/zene nakon smrti bracnog druga. Dok, sa druge strane, ovo sto ti citiras jeste ucenje RKC, gde je brak prosto zemaljska institucija bez ikakvog eshatoloskog karaktera.

I to onda znaci da ce supruznici i u Carstvu nebeskom da se vole kao i na zemlji i da ispunjavaju bracne duznosti.

Подели на овим сајтовима

On 11. 3. 2013. at 20:19, grigorije22 рече

Bices ti samo neces vise da funkcionises po telesnim vec duhovnim principima. Novo nebo i nova zemlja znaci da ce i radosti da budu nove.

Ово је флоскула за коју ни сам не знаш какво јој је значење. Апсурд. Бићу ја али нећу бити ја. Ја нећу никакве нове радости. Хоћу Бога и своје ближње.Ништа ми више не треба, али ни ништа мање.

Подели на овим сајтовима

On 11. 3. 2013. at 20:23, grigorije22 рече

I to onda znaci da ce supruznici i u Carstvu nebeskom da se vole kao i na zemlji i da ispunjavaju bracne duznosti.

Nemam pojma u kakvom ce obliku taj brak biti. Bilo kako bilo, nisi u pravu da se bracne sveze raskidaju nakon smrti.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да Божији суд неће имати везе са било каквом јуридиком већ управо са онтологијом. Преживеће они који су волели и били вољени. Они, које је неко њихов, као личност, унео у Литургију и љубав са Богом.

Подели на овим сајтовима

On 11. 3. 2013. at 20:24, Александар Милојков рече

Ово је флоскула за коју ни сам не знаш какво јој је значење. Апсурд. Бићу ја али нећу бити ја. Ја нећу никакве нове радости. Хоћу Бога и своје ближње.Ништа ми више не треба, али ни ништа мање.

Ono sto oko ne vide i u srcu coveku ne dodje, ako neces nove radosti onda se odreknes Boga i krenes putem pakla. A ako hoces nove radosti u kombinaciji

sa bliznjima e onda moras mnogo da se potrudis da utices da bliznji zive hriscanski, pa molitve proskomidija, milostinja itd ima dosta sredstava da se njihovo stanje promeni di Strasnog suda.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...