JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 ''Naša ubeđenja se uglavnom formiraju u detinjstvu kada se razvija naš karakter i ličnost. Ona u kasnijem dobu mogu da budu ponovo podstaknuta i da upravljaju našim mislima i ponašanjem, bez obzira što ih mi ne prepoznajemo kao takve. Neka od njih su u prošlosti imala funkciju. Mnoga od njih su postala nepotrebna ili nas čak i ograničavaju. Jedno od njih je i to da treba da budemo nepoverljivi prema nepoznatima. Iz straha za našu bezbednost su nas kao decu učili da su nepoznati ljudi opasni, da ne razgovaramo i ne polazimo sa osobama koje ne poznajemo. Posledica toga je da sada, kad smo odrasli ostajemo podozrivi prema nepoznatim osobama. To ubeđenje nas sprečava da sa lakoćom ostvarujemo nove kontakte i sklapamo nova poznanstva, što je kontraindikovano našoj želji i potrebi da se konektujemo sa ljudima. Jedno od ubeđenja koje mnogi od nas imaju je i da je život težak i pun problema. Ako ste uvereni da je tako, vaše nesvesno će vas podržati u tom ubeđenju i “pomoći vam” u tome da vam život bude težak, odnosno da ga tako doživljavate. Dobra vest je da možemo da kreiramo nova ubeđenja o sebi i svetu oko nas.'' ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 хајде, чекам...... :cheesy2: смем ли у ПП? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 смем ли у ПП? NARAVNO.... Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Mnogo su interesantne teme Jessy.Šteta što nema malo više duhovnih osvrta na teme od strane sveštenika sa foruma...bar je to ono što bih ja voleo da saznam .mislise. Ljubičasta and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Кажу да је вечност пред Богом као садашњи тренутак , да су и почетак и крај ту пред њим, и да он може увек да их мења. Али не заборавимо да смо и ми створени по образу Божјем, и ми имамо Садашњи Тренутак. Па ако мислимо да променимо своја лоша убеђења онда то треба да радимо баш у том садашњем тренутку. Јер Он говори: У време најбоље послушах те, и у дан спасења помогох ти. Ево САД је време најбоље, ево САД је дан спасења! Коринћанима посланица друга, глава 6.2 Ми смо од наших земаљских ауторитета којима смо као деца веровали, добили на ''поклон'' брдо погрешних уверења, и то је сад наша ИСТИНА (Као што видимо ИСТИНА нема везе са искреношћу. Јер човек може да буде искрен и кад говори лаж у коју верује). Али та ИСТИНА је подложна промени и ми то можемо учинити ослањајући се на садашњи тренутак. Погледајмо овако: Може ли о себи да има лепо мишљење онај који чини зло. Ко краде, лаже, отима од слабијих и све у свему чини неморал? Неможе, такав и сам мисли да је бараба. Да би смо исправили убеђење у себи које каже да ме НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО, ми морамо да учинимо нешто што ће рећи нама самима да ми ЗАСЛУЖУЈЕМО. У човеку који чини добро, љубав према биижњима, користан је за друштво у коме живи јавља се осећај да он заслужује да ми се за добро врати добрим. Једини исправан начин за мењање себе и својих лоших убеђења је да чинимо нешто што ће лоша убеђења истерати из првог плана ИСТИНЕ која је у нама. Је Судбина је производ СУДА који извире из наше Истине. Јел тако? На суду се тражи истина? И на крају се добије Правда (Судбина) Није случајно да се Истина на руском каже Правда! А и У св. Писму негде пише: Истина се саплела на путу па правда не може да прође. Као што видимо Од тога какво мишљење имамо о себи зависи и каква ће нам бити Судбина, ми смо сами себи СУДИЈЕ. Закон Атракције на делу. Да би привукао стварно добро у свој живот мораш бити стварно добар. Постоје разне технике које користе закон привлачења али све је то маскирање ИСТИНЕ, кад тад маске спадну. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Šteta što nema malo više duhovnih osvrta na teme likefaceeeeeeee ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 ''Oduprite se izazovu da krivite roditelje, učitelje i porodicu zbog svojih ograničavajućih uverenja. Umesto toga, možete da pogledate na svoj život, identifikujete uverenja koja imate i napravite izbor da li ćete da ih zadržite, jednostavno odbacite ili transformišete. Paradoksalna je činjenica da se (skoro) svakog dana tuširamo i redovno respremamo kuću, ali da nikada ne odvojimo vreme za raspremanje haosa od smetajućih misli koje se vrzmaju po našoj glavi. Dakle, sada je pravo vreme za veliko spremanje kako bismo raspremljenih misli mogli da dočekamo naš lepši i bolji život. Postupak je vrlo jednostavan. Odvojte vremena i sedite negde gde vas niko neće uznemiravati, s namerom da odbacite ili transformišete uverenja koja vas ograničavaju u ona koja su podsticajna za vas. Uzmite dva lista papira i olovku. Na jednom listu papira napravite spisak stvari koje biste želeli da postignete ili imate, ali koje još niste ostvarili. Napišite „razloge“ zbog čega to niste uradili do sad. Prepoznajte u tim „razlozima“ svoja ograničavajuća ubeđenja. '' ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 likefaceeeeeeee Da me neko pogrešno ne shvati,a poprilično sam pogrešno shvaćen u zadnje vreme...ispoticao sam se u životu poprilično i to mi naravno poprilično i smeta,a zašto i kako sve je pred Bogom...a sad vapim za nekim objašnjenjima da me uz Božju milost ne bi neznanje dotuklo već upropaštenog...pa otud i potreba za duhovni osvrt na psiholške teme da ne zalutam u objašnjenjima nauke, koja kako kažu, se pojavila tek kad su se ljudi poprilično udaljili od Boga...valjda neka ubeđenja nastaju i po Božjem promislu?pa kažu da svojevremeno nije bilo potrebe ni za psiholozima dok su ljudi bili bliži Bogu i Crkvi...prosvetlite me malo molim vas u kojim vodama treba plivati? Svetootačka ili literatura iz Psihologije? Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 @Bokisha Митрополит Ј.Влахос, Православна психотерапија - Наука светих отаца ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Svetootačka ili literatura iz Psihologije? http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm#psihologija ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2016 борите ли се са својим убеђењима....? јесте ли успели да нека превазиђете...? колико вам сметају у свакодневном животу...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 10, 2016 Пријави Подели Написано Март 10, 2016 борите ли се са својим убеђењима....? јесте ли успели да нека превазиђете...? колико вам сметају у свакодневном животу...? pa ne znam da ako su u pitanju neki strahovi, sujeverje, maloverje. neka pogrešna ubeđenja ubeđenjem uglavnom nazivam nešto u šta verujem i šta sam oprobao i smatram dobrim i korisnim "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука