Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Uzgred, po tome što vi govorite, da je Isus bio sposoban za neke stvari zato jer je imao i Božansku prirodu, na malecna vrata uvodite i par jeresi koje su učile da je Božanska priroda obuhvatila njegovu ljudsku - to je sledeći korak Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 @Midrash Izgleda si Volim Sina Bozijeg i meni zamenio mesta u gornjem postu. Pa cuj, to je moje misljenje, a ti imas svoje. To sto me optuzujes da uvodim neku jeres je samo tvoje nerazumevanje onoga sto sam rekao. Ti ako stvarno znas da je Isus govorio samo na aramejskom i na jos par jezika onda svaka cast. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Да је хтео могао је да говори свим језицима, ту се надам се сви* слажемо. * сви који верују да је Христос Богочовек Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Ja se ne slažem. Morao je prvo da nauči jezik da bi ga govorio, a naučio bi ga brzo to je jedino sigurno, inače ne bi bio pravi čovek. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Eto lepo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 @Dynablaster Nije moje nerazumevanje toga što ti govoriš, već ti ne razumeš posledice onoga što govoriš. No, kako god. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 За мене је довољно ако знам ово "А Исус видећи помисли њихове рече: зашто зло мислите у срцима својим?" Некако то повезујем са "знањем свих језика"... Џуманџи, Midrash and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Razumem ja sta ti oces da kazes, ali ja ne verujem u to da na primer Isusa sretne neki covek iz daleke zemlje, da ne bi mogao da ga razume. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Језиком љубави! А ко говори језик љубави говори свим језицима! Midrash and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Skala357 Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Вјероватно је могао говорити било којим језиком, а служијо се онима који су му били потребни: хебрејски,арамејски,грчки и латински. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 čak i ako uzmemo njegovo božansko sveznanje, to ne znači da je znao svaku sitnicu i odlično rešavao ukrštene reči, Bog zna samo ono što je bitno, ostalo ne. Ne treba to sveznanje mešati sa našim intelektualizmom ili kako bi to već nazvao... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Uzgred, po tome što vi govorite, da je Isus bio sposoban za neke stvari zato jer je imao i Božansku prirodu, na malecna vrata uvodite i par jeresi koje su učile da je Božanska priroda obuhvatila njegovu ljudsku - to je sledeći korak Prvo da ti odgovorim na ovo... Isus ima dve prirode neslivene ali i nedeljive. Padre midraše vaše uspavanke su fantastične skoro pa arijevske... (nisu arijevske) Budi Bog sa nama kako bi se Hristos snašao da mu je došao Japanac posle onog Kad mu je došlo vreme. (inspiracija kad je čistu Bogomajku upozorio da mu još nije došlo vreme (svadba u Kani)... razmislite što govorim da Bogočovek zna kad mu je vreme činiti i šta mu je vreme činiti. Bogočovek je Bog ne zato što je Jedna Ličnost no što je Ipostas Trojičnog Boga i tu više ne postoji termin nedeljivo nego je JEDNO! Dve prirode Boga Hrista koji hoda po vodi a ne razume japanski više po meni nisu za ozbiljniju diskusiju.... Apostoli su ČEKALI Duha Svetoga da sidje na njih kako bi Utešitelj i Upravitelj preko Apostola nastavio ono što je Hristos započeo a to je propovedanje Jevandjelja NA SVIM JEZICIMA SVETA. o MAJN GOD. Vrlo verovatno da Hristos po vama nije znao sve jezike sveta a i koj će mu to kad će to Sveti Duh da sredi el da? Šta vam znači to Ljudi su razumeli Apostole ali ne zato što tečno govore Engleski ... e pa padre razumeli su ih zato što ne govore tečno Engleski, nego zato što govore, Svim Jezicima Sveta. (kad bi mogli sad da se saberete koji je to jezik tačno). No dobro radićemo zajedno na terminu svi jezici sveta i baš me brigaju podvale sa japanskim naprimer... I da dodam ne znam da li je ova moja poenta pravoslavno ispovedanje, to je samo moje mišljenje a to što vi govorite koliko vidim to je misionarenje i propoved. I samo jedno zapažanje... sve vreme sam istinski smirivao Dinu i nisam vam se smejao ako moje odgovore pročitate Istinom. Moram priznati da me je to malo povredilo i ovo je poprilično pisano u afektu.... Koja je svrha ova priča o jezicima koje je govorio Isus? Da nas uverite da je on i savršeni čovek? Pa jeste padre Hristos i savršeni čovek ali je nesliveno i savršeni Bog. Onaj Isti Bog ali u Drugoj Ličnosti Trojice koji je Apostole naučio govoriti svim jezicima Sveta. Sve najbolje od Boga meni a i svima želim Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 За мене је довољно ако знам ово "А Исус видећи помисли њихове рече: зашто зло мислите у срцима својим?" Некако то повезујем са "знањем свих језика"... Brat moj je li razumeo i japanske pomisli? Ako ih je razumeo kako ih nije znao govoriti? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 čak i ako uzmemo njegovo božansko sveznanje, to ne znači da je znao svaku sitnicu i odlično rešavao ukrštene reči, Bog zna samo ono što je bitno, ostalo ne. Ne treba to sveznanje mešati sa našim intelektualizmom ili kako bi to već nazvao... Ko mu je ukrštao reči, ti? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Još samo jedno na kraju .... Hristos je sveznalica, vidimo se na drugim temama Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука