DYNABLASTER Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Konichiwawa, arigato... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 ja mislim da nije znao japanski Svaka čast! Pojma Tvorac nema koga je stvorio i kako će taj neko progovoriti... Opet da ponovim da su Hristove dve prirode nedeljive! A pošto si teolog molim te objasni nam da li je Hristos u svoje dve nedeljive prirode Tvorac i Bog? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Apostoli su čekali Svetoga Duha da sidje na njih. Bogočovek je začet Svetim Duhom. Bogočovek deli isti Duh sa Ocem. Apostoli su Svetim Duhom progovorili na svim jezicima sveta kao nepovratni proces, a Hristos nije znao japanski iz sopstvene riznice reči koje su koristili apostoli a koji su posle toga neki ljudi sklepali Japanski? Termin: progovorili su svim jezicima sveta, znači i budućnost. Ne postoji nov jezik,postoje samo izvedbe. Drago mi je da tako misliš i nemam frku sa tim..., ja lično mislim ovako. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Isus je pravi Bog i pravi čovek. Kao Bog je sasvim sigurno znao sve jezike sveta, ali kao čovek nije. Znao je samo one koje je mogao i bio u prilici da nauči, uostalom, Luka kaže:"A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i kod ljudi" (Lk 2,52) Što će reći učio je, kao i svaki čovek. Da je sve znao odmah, nikako ne bi mogli da kažemo da je pravi čovek. Da je znao sve jezike zato što ima i Božansku prirodu, pa da mu je ona "prebacila" jezike, ni tada ne bi mogli da kažemo da su prirode nepomešane i nerazdvojive...Dakle, i po tome što NIJE znao SVE jezike, je bio sa nama jednak u svemu, osim u grehu. feeble and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 a da li je govorio ili znao japanski? I Turbo Pascal je znao i Basic, takodje. RYLAH and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 I Turbo Pascal je znao i Basic, takodje. Znao je. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Isus je pravi Bog i pravi čovek. Kao Bog je sasvim sigurno znao sve jezike sveta, ali kao čovek nije. Znao je samo one koje je mogao i bio u prilici da nauči, uostalom, Luka kaže:"A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i kod ljudi" (Lk 2,52) Što će reći učio je, kao i svaki čovek. Da je sve znao odmah, nikako ne bi mogli da kažemo da je pravi čovek. Da je znao sve jezike zato što ima i Božansku prirodu, pa da mu je ona "prebacila" jezike, ni tada ne bi mogli da kažemo da su prirode nepomešane i nerazdvojive...Dakle, i po tome što NIJE znao SVE jezike, je bio sa nama jednak u svemu, osim u grehu. Hristos je začet Jednim te Istim Duhom, koji nije Apostole pozvao u školu i marljivo radio sa njima da progovore sve jezike sveta. Budući da sam očekivao tu ljudsku prirodu Hrista sve vreme sam vam pričao kako je nedeljiva od Njegove Božanske. Apostoli su pomoću Svetoga Duha progovorili svim jezicima sveta a Hristos istim tim Duhom nije imao pojma jer ga mama nije naučila? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Samo još jedno pitanje.... Hoćete da mi kažete da je moguće bilo da bilo koji čovek na ovom svetu dodje kod Hrista Boga i da ga Hristos ne razume jer ne zna jezik? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Isus je pravi Bog i pravi čovek. Kao Bog je sasvim sigurno znao sve jezike sveta, ali kao čovek nije. Znao je samo one koje je mogao i bio u prilici da nauči, uostalom, Luka kaže:"A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i kod ljudi" (Lk 2,52) Što će reći učio je, kao i svaki čovek. Da je sve znao odmah, nikako ne bi mogli da kažemo da je pravi čovek. Da je znao sve jezike zato što ima i Božansku prirodu, pa da mu je ona "prebacila" jezike, ni tada ne bi mogli da kažemo da su prirode nepomešane i nerazdvojive...Dakle, i po tome što NIJE znao SVE jezike, je bio sa nama jednak u svemu, osim u grehu. Pre nego sto izneses svoje misljenje, posebno na ovakvo pitanje, trebalo bi na pocetak teksta da stavis "Ja mislim da...", osim u slucaju da stvarno istinski znas. Ako je Isus mogao da pretvori H2O u superukusno vino vrhunske kakvoce, da nahrani hiljade ljudi sa par hlebova, da hodi po vodi, onda mislim da su "strani" jezici najmanja stavka... Obicna logika... ili bese Logos?! E sad se setih jedne stvari za koju su svi vernici culi, a to je govorenje jezicima. Smejurija, o cemu mi ovde ustvari laprdamo?! (A cak nije bilo potrebno da zna ijedan jezik. Razumeo bi ga, kao sto ga i sad razumeju svi ljudi koji pricaju razlicitim jezicima.) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Smejurija, o cemu mi ovde ustvari laprdamo?! Ja se nadam da ne laprdamo, jer ovo važno pitanje povlači mostove za sobom. Ja bi voleo da čujem još a da to nije u jednoj rečenici ili padre midraševa uspavanka. Jer eto i dalje razmišljamo samo.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Pa laprdanje je slaba rec ako ogranicavamo Isusa na par jezika. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Pa laprdanje je slaba rec ako ogranicavamo Isusa na par jezika. Sačekaj da obrazlože ako im je bitno. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 :jtl2jq: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Ne radi citiranje pa moram ovako.. @Volim_Sina_Božjega Isusove ljudska i božanska priroda su nedeljive ALI i NEPOMEŠANE. Šta misliš, koliko bi zaista Isus bio pravi čovek da, kad je otvorio okice, kao beba počeo da govori savršeno ispravno aramejski, hebrejski ili da je pročakulao sa Mudracima sa Istoka na njihovom jeziku? Zar misliš da je Bogorodica toliko neverna, da ne kažem i nerazumna, da i posle takvih stvari još uvek se pita i čudi šta to njen sin radi i ko je? Ja s time nemam problema, čak daje mi nadu, jer je PRAVI ČOVEK i jer to pokazuje da MOGU da ga sledim, i da nije samo neuhvatljiv primer i nedostižan ideal. Da smo BRAĆA, a ne samo da je nedohvatljivi Bog. Da je zaista proživeo SVU muku koju i mi imamo, počevši od rasta, pa preko UČENJA do smrti, ali i Uskrsnuća. Svakako, budući da je bio pravi čovek, prvi čovek, rekli bi prototip - da je imao i savršene mogućnosti kao čovek, odnosno, da je verovatno lagano i brzo učio, ali NE UZ POMOĆ Duha Svetog, već SVOJIH ljudskih talenata, inače kakav bi smisao imao poziv na korišćenje naših talenata, kad bi on "varao" uz pomoć Duha Svetog? Sve pada u vodu i na tom pitanju - iskušenja u pustinji - pa lako je njemu on je Bog...nije nego! Što se tiče silaska Duha Svetog na apostole, to je znak(!) da će svi ljudi razumeti Evanđelje, a ne potvrda da su u sekundi postali poligloti. U ostalom, ako malo detaljnije pogledaš izveštaj, videćeš da se narod pitao - ne, kako govore tako strane jezike, već kako ih mi razumemo, što malko menja sliku. Nakon toga nemamo nigde potvrdu da su i nastavili da govore sve jezike, a, ako ćemo pravo, malo bi me i čudilo, što je Duh Sveti sišao samo na apostole, a ne, recimo,i na Evanđelistu Marka, kad je on bio takođe veoma važan u širenju Isusovog učenja, a kakav mu je bio grčki, tresnuo bi na ispitu kao od šale i kod vladike Irineja Bulovića. E sad, Isusova čuda, koja je činio, su zajednička dela Oca, Sina i Duha Svetog - jer kako sam Isus kaže - ne čini ništa sam, od svojega, već Otac čini po njemu. Što će reći, to je primer kako se čuda čine - po savršenom zajedništvu sa Ocem - jer, opet, sam Isus kaže:"Ko veruje u mene, činit če djela koja ja činim; i veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu." (Jv 14,12) @Dynablaster Da, kad stanemo pred Hrista Boga, razumeće nas, razumeo bi nas i Hrist čovek, ne po jezicima, već po duši - a to čine i svi koji iskreno i duboko veruju u Boga. Ima staraca kojima ne treba ništa da kažeš pa sve odmah znaju, a nisu Hristosi. I na kraju, pitam se zašto vi, kad se sa nekim ne slažete počnete da omalovažavate mišljenje drugih? Čuj, padre Midraševa uspavanka. Mislim, baš me briga, jer ne iznosim svoje, već ono što piše. Ako je vama potreban supermen, odlično, napravite ga od Isusa, nije ni to loše. Ja sam savršeno sretan sa Isusom BRATOM, koji je samnom, i koji po SVIM stvarima pokazuje da zna u kojoj sam muci, pa čak i kad sedim i štrebam - znam da je i on to radio i da zna kolika mi je pomoć potrebna a ne da je to njegova prazna priča jer nema pojma o čemu se radi, jer je on to sve dobio na tacni od Duha Svetog i nije sličan samnom niučemu već, glumi da me razume, ili me razume samo kao Bog, ali onda nije više moj brat, a to je u našem Bogu najlepše! RYLAH, feeble and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Исус је говорио енглески. Гледо сам на филму. RYLAH, Skala357, Sir Oliver and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука