миркан Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Kad bi se muškarci ponašali malo uzornije, mislim da bi i žene Bez obzira na moj feminizam, nama, ženama, jeste svojstvenije da pratimo muškarce, da l' zbog urođenog temperamenta, da l' zbog socijalnih uloga, ali važno je i da muškarci budu u redu. Što su lepo pitali dve gošće: "Šta sad, neko traži da mu žena bude nevina pre braka, a on sam spava sa drugim ženama?" Prosto rešenje za nemoral:"Molimo sve da budu moralniji" Наравно да су и мушкарци одговорни за морал колико и жене и можда за нијансу још више. Али ако је неко неморалан нећу се угледати на њега/њу него не неку моралнију особу. Ако мене жена превари и ја одмах кренем да јој вратим, шта сам са тим добио? Само сам повећао зло у свету. Ја ћу покушати да својим примером моја жена сваким даном има све веће поверење у мене тако да ако ме она превари ја не будем заслужан за то. Данка од срца ти препоручујем књигу од свештеника Илије Шугајева - Једном за цео живот, као и свима који је нису прочитали да је прочитају. Ту ћеш најбоље наћи одговоре на све питања у вези жена и мушкараца, породице, деце, морала ... не зове се за џаба књига Једном за цео живот Књига је у ствари разговори са часова веронаука за 3. разред средње школе. Књига је тако једноставно и тако разумљива а тако генијалана. Можете је наћи и на интернету, ево једног линка http://www.4shared.com/office/6NqGgFpR/Svestenik_Ilija_Sugajev_-_Jedn.html Марко-Рас је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Било како било, Муслиманке су у тој емисији испале заиста супер и честитиам им на томе. Мислим да су се ове "наше" у минићима осећале мало непријатно, и да су саме себе преиспитивале дуже време после емисије. А ти канда ниси видео српске млађане муслиманке у минићима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Imam jednu vrlo slobodnu asocijaciju, pa ne sudite mi suviše strogo. Dakle, kao što je u uzorima i pravilima vezanim za klir sačuvana slika muškarca, hrišćanina - kakav bi trebao biti, vjerujem da slika monahinje može da posluži kao referentna tačka današnjim ženama, hrišćankama. Dovoljno je pogledati ikone i vidjeti izgled Bogorodice, pa već nešto možemo zaključiti. Kao što je novi Adam, uzor i paradigma kakav muškarac treba da bude, tako je i Bogorodica uzor kome hrišćanke treba da teže. Naravno, svako je slobodan izabrati model života koji želi. Da, to je istina Bogorodica nam svima može biti velikim uzorem. http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/angelus/2006/documents/hf_ben-xvi_ang_20061208_immaculate_hr.html http://www.pastorace.cz/Tematicke-texty/Maria-idealni-vzor-Ales-Opatrny.html http://sicutmaria.blogspot.cz/2013/02/marija-uzor-obiteljskih-vrijednosti.html http://ocds.karmel.hr/UzorIPrecistaDjevica.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 А ти канда ниси видео српске млађане муслиманке у минићима? Виђао сам ја и Муслиманке и Хришћанке у сваквим стварима и радњама. Причам онако како би требало да буде, како је богоугодно и човекокорисно, на славу и спасење душама нашим. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Али ако је неко неморалан нећу се угледати на њега/њу него не неку моралнију особу. To i ja mislim; zato tvrdim da i ne treba generalizovati. Nije mi jasno zašto se mnogo češće žene pozivaju da budu "čuvarke morala". Ima gomila tekstova o posrnuću ženskog roda, a muški rod se ne dira baš mnogo, iako ništa manje nije posrnuo Inače, čitala sam Jednom za ceo život, prilično mi je lepa knjiga (osim dela o telegoniji ). Ja lično bih volela da se udam za svog sadašnjeg momka i nadam se da će tako i biti. Ali iskreno, kad smo počeli da se zabavljamo, prilično mi je bilo važno da ni on nije mnogo 'odao, što bi rekla moja baka (kaže se: voli da 'oda i voli da popije, za najvećeg seoskog švalera i pijanicu:) ), jednostavno, ne volim dvostruke aršine. I opet, ne mislim da smerno oblačenje može da spreči greh, jer on počinje već u glavi... virtuelni је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Виђао сам ја и Муслиманке и Хришћанке у сваквим стварима и радњама. Ију, црни Игњацијусе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Ију, црни Игњацијусе... Ију, не ију, исто ти дође. Тај либерализам нас је начисто упропастио, како материјално тако и морално :P http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Svatko se treba ponašati po svojoj savjesti i slobodnoj volji. Ako netko zeli i osjeća da treba nositi hidjab , feređu i ne znam što, neka nosi slobodno. Ali ako se to nameće, to su kršenja sloboda. Nisam pobornik zamotavanja od glave do pete, jer onaj tko je poremećen, ima problem sam sa sobom u svojoj glavi , padati ce mu svasta napamet i kad vidi pokrivenu zenu. Kultura ponašanja i oblačenja bi trebala biti, a to sad ovisi o osobi do osobi. Ja recimo u Siriji nikada nisam nosila minice, štikle, dekolte, ili isla u Crkvu ne pokrivene glave ili u hlačama. A ni kod kuće kad molimo, nikada nemamo ne pokrivene glave. Ali moj je stav da sve ima svoju priliku i mjesto, i biti u nekoj granici. virtuelni, DankaM and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Тај либерализам нас је начисто упропастио, како материјално тако и морално :P Јес вала. Раније се знало - купиш жену од родитеља. Једном платиш и то је било то. Данас са овима у минићима никад не знаш колико ће пара да ти треба. Рупа без дна. Justin Waters, Anti Palma Crew and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Što su lepo pitali dve gošće: "Šta sad, neko traži da mu žena bude nevina pre braka, a on sam spava sa drugim ženama?" Оправдање, лудом радовање, или беше обећање...У сваком случају има поенту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Оправдање, лудом радовање, или беше обећање...У сваком случају има поенту. Pitanje je sasvim na mestu: zašto su moralni kriterijumi za žene strožiji nego za muškarce, ako smo svi ravnopravni? "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 To i ja mislim; zato tvrdim da i ne treba generalizovati. Nije mi jasno zašto se mnogo češće žene pozivaju da budu "čuvarke morala". Ima gomila tekstova o posrnuću ženskog roda, a muški rod se ne dira baš mnogo, iako ništa manje nije posrnuo Inače, čitala sam Jednom za ceo život, prilično mi je lepa knjiga (osim dela o telegoniji ). Ja lično bih volela da se udam za svog sadašnjeg momka i nadam se da će tako i biti. Ali iskreno, kad smo počeli da se zabavljamo, prilično mi je bilo važno da ni on nije mnogo 'odao, što bi rekla moja baka (kaže se: voli da 'oda i voli da popije, za najvećeg seoskog švalera i pijanicu:) ), jednostavno, ne volim dvostruke aršine. I opet, ne mislim da smerno oblačenje može da spreči greh, jer on počinje već u glavi... Ако си прочитала још боље онда нема места за разне феминистичке приче и слично, ти је свештеник Шугајев лепо описао положај жена и мужева у браку, ти је најбоље тако прихватити и телегонију наравно. Само ми људи смо слаби па теже прихватамо или не прихватамо оно што се се супротставља нашим страстима или чак читаву нашу веру томе подређујемо. Можда су жене више изложене нападу за чувању морала јер је вама ипак Бог дао да можете рађати и продуживати људски род, то је јако велики Божији дар који носи са собом и велику одговорност. Смерно облачење не може да спречи грех, али то је добар правац ка исправном путу. Питање за све жене, шта вам значи кад свима мушкарцима показују ноге, облине и груди? Ја могу одговорити са стране мушкарца, моје мишљење је да већина мушкараца сматра изволите све је за гледање, пипање и ... ако није све за пипање и ... онда то само покажите оном које је то дозвољено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Pitanje je sasvim na mestu: zašto su moralni kriterijumi za žene strožiji nego za muškarce, ako smo svi ravnopravni? Па критеријуме за жене одређују мушкарци, а критеријуме за мушкарце одређују жене, тако да би требало питати њих. Али нисам на то мислио, једноставно мрзим оправдања типа, "да су други бољи и ја бих био бољи" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 једноставно мрзим оправдања типа, "да су други бољи и ја бих био бољи" . To se slažem, ali ovde je samo u pitanju jedan paradoks patrijarhalne kulture. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Pitanje je sasvim na mestu: zašto su moralni kriterijumi za žene strožiji nego za muškarce, ako smo svi ravnopravni? Знаш како кажу, курва је жена која има морал мушкарца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука