Jump to content

Podržavam Dan zaljubljenih (Valentinovo)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Taj praznik nema nikakve religijske konotacije osim sto je vezan za katilicki datum.

Sirom sveta ga ljudi obelezavaju a da imni jednom ne padne na pamet crkva, vera ili religija.

Ako je to praznik ljubavi, zasto da ga ne obelezimo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja taj praznik ne poštujem jer ga nema u kalendaru, što se mene tiče sv. Valentin mi dođe ko da slavim Muhameda.

Свешт. муч. Валентин. Био епископ у Италијанском граду Интерамни. Исцелио од болести брата трибуна римског Фронтана. Кад се разболи син познатог философа Кратона, Херимон, то по саветовању Фронтоновом позва Кратон епископа Валентина у Рим. Херимон беше сав згрчен, тако да му глава беше савијена међу колена. Валентин се затвори у собу са болесником, и сву ноћ проведе у молитви. Сутрадан изведе Херимона потпуно здрава и предаде оцу. Тада се крсти Кратон са целим домом својим и са три ученика своја. Херимон остави дом очев и оде са Валентином. У том се крсти и син епарха римског, Авундије. Разјарен због овога епарх ухвати Валентина, и после мучења посече мачем. Посечени беху тада и она три ученика Кратонова: Прокул, Евив и Аполоније. Њихова тела узе Авундијеи чесно сахрани. Сви пострадаше 273 год. и посташе грађани царства небеског.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=7&d=30&a=1&date=7-2014

Подели на овим сајтовима

Контам да вероватно пола нас не би чуло за Св.Трифуна, а још мање за Валентина (има нека група?) да није дан заљубљених, па да се нешто не ложимо, и не "Србимо" :)

Подели на овим сајтовима

Мени је сасвим ок. Новац се мора на нешто потрошити. Па лепо је добити цвеће или изаћи на пиће, колаче или шта год.

Сви говоре да љубав према човеку треба да буде сваког дана и то је ок. Само што је живот суров па не стигнемо баш увек да то адекватно покажемо.

Зато мислим да је лепо да постоје и ти посебни дани када је човек усредсређен на позитивне емоције.

Подели на овим сајтовима

ali danas ne?

Данас многи славе дан ЗАЉУБЉЕНИХ, не дан ЉУБАВИ.

А разлика између заљубљености и љубави је разлика између страсти и бестрашћа, очекивања за себе и давања себе, неразумних емоција и емотивне разумности, идеализованог и истинитог...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...