Jump to content

Podržavam Dan zaljubljenih (Valentinovo)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja taj praznik ne poštujem jer ga nema u kalendaru, što se mene tiče sv. Valentin mi dođe ko da slavim Muhameda. U ostalom, posvećivati neku posebnu pažnju devojci na "dan zaljubljenih" je po meni potpuna glupost. Devojku koju volim ja obradujem poklonom ili lepim gestom onda kad osećam da to treba da uradim, a ne kad je neki prazik.

sveti Valentin je svetac koji je stradao mnogo pre raskola

Из Охридског порлога владике Николаја Велимировића: Свештеномученик Валентин. Био епископ у Италијанском граду Интерамни. Исцелио од болести брата трибуна римског Фронтана. Кад се разболи син познатог философа Кратона, Херимон, то по саветовању Фронтоновом позва Кратон епископа Валентина у Рим. Херимон беше сав згрчен, тако да му глава беше савијена међу колена. Валентин се затвори у собу са болесником, и сву ноћ проведе у молитви. Сутрадан изведе Херимона потпуно здрава и предаде оцу. Тада се крсти Кратон са целим домом својим и са три ученика своја. Херимон остави дом очев и оде са Валентином. У том се крсти и син епарха римског, Авундије. Разјарен због овога епарх ухвати Валентина, и после мучења посече мачем. Посечени беху тада и она три ученика Кратонова: Прокул, Евив и Аполоније. Њихова тела узе Авундије и чесно сахрани. Сви пострадаше 273. године и посташе грађани царства небеског.

na vikipediji čak piše i

Православна црква светог Валентина прославља 30. јула по старом, односно 13. августа по новом календару с још једном разликом да се овај светитељ у православној цркви не прославља као заштитник заљубљених.

al mislim da su se zeznuli ili u kalendar ne upisuju baš sve svece koji se tog dana praznuju

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Moj današnji facebook stastus glasi:

Pravoslavci moj, danas nije nikakv praznik ljubavi. Ako nekog iskreno volite svaki dan je praznik! Danas katolici slave svetog Valentina, Srpska pravoslavna crkva svetog Valentina obeležava 30. jula, odnosno 13. avgusta po novom kalendaru, ne dozvolite da budete prevareni!

Подели на овим сајтовима

Moj današnji facebook stastus glasi:

Pravoslavci moj, danas nije nikakv praznik ljubavi. Ako nekog iskreno volite svaki dan je praznik! Danas katolici slave svetog Valentina, Srpska pravoslavna crkva svetog Valentina obeležava 30. jula, odnosno 13. avgusta po novom kalendaru, ne dozvolite da budete prevareni!

Al niko jos da zaista objasni sta je to toliko strasno i monstruozno  u tom datumu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...