Дејан Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Знаш шта, Бићанићу, да сам ја теби или Милојкову овако нешто рекао, добио бих најмање опомену. А да је не дај Боже Родољуб Лазић у питању, добио би три доживотна бановања. probaj da nam kažeš pa ćešda vidiš ,kako ovaj brat nije banovan a dao je milojkovu ocene da se čovek prekrsti. Ako nekome kažeš onakve stvari to znači da je čovek totalno duhovno zatupeo i nezrela ličnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ne bi bilo lose da se malo odmaknes od mitr. Zizjulasa i procitas nesto od Otaca pre njega. A to sto se neko ne slaze sa njim, moze takodje da znaci i da on gresi u tumacenju... Зар сумњаш да читам још нешто сем Зизјуласа? Ја кад наводим светог Јустина Ћелијског, кажу да се одмакнем од њега и да читам још нешто друго. Не може човек свима да удовољи. Није овде битно кога наводимо, него о чему је реч. Битно је да сви припадамо Цркви. Rašo је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%87-%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD-r1149 Људи, послушајте ово феноменално предавање и многе ствари ће бити јасне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Kako tumačite reči patrijarha Germana,upućene episkopu Lavrentiju ,kada ga je poslao u evropu,da sa inoslavbnima sme sve da radi sem da se pričesti? Па немам ја шта да тумачим. Имаш тумачења Никодима Милаша, а и став Аве Јустина по тим питањима. Оба су наведена. Ја сам се определио да следујем њиховом ставу. Можда је то по теби "проблем схватања вере". По мени ти и теби слични имате проблем што сте себи дали за право да будете мандатори чија је вера исправна а чија није. А имате и проблем неког идолопоклоничког односа према епископима као да су непогрешиви. Ваш аргумент у корист те њихове "непогрешивости" је пребивање са старцима. Па и Артемије је пребивао са истим ти старцима, па је зглајзнуо у раскол. А његови монаси који га слепо прате, да нису они ваш одраз у огледалу? Јесењин, PetarP and Џаст Жиле је реаговао/ла на ово 3 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 kako ovaj brat nije banovan a dao je milojkovu ocene da se čovek prekrsti. Ako nekome kažeš onakve stvari to znači da je čovek totalno duhovno zatupeo i nezrela ličnost. На кога конкретно мислиш? На мене? Џаст Жиле and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Па немам ја шта да тумачим. Имаш тумачења Никодима Милаша, а и став Аве Јустина по тим питањима. Оба су наведена. Ја сам се определио да следујем њиховом ставу. Можда је то по теби "проблем схватања вере". По мени ти и теби слични имате проблем што сте себи дали за право да будете мандатори чија је вера исправна а чија није. А имате и проблем неког идолопоклоничког односа према епископима као да су непогрешиви. Ваш аргумент у корист те њихове "непогрешивости" је пребивање са старцима. Па и Артемије је пребивао са истим ти старцима, па је зглајзнуо у раскол. А његови монаси који га слепо прате, да нису они ваш одраз у огледалу? ti sleduj koga hoćeš,ja ću ipak da sledujem svoju Crkvu.. U principu sve što si napisao oko našeg odnosa prema episkopima je apsolutno netačan. Ne idealizujemo mi nikoga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Па немам ја шта да тумачим. Имаш тумачења Никодима Милаша, а и став Аве Јустина по тим питањима. Оба су наведена. Ја сам се определио да следујем њиховом ставу. Можда је то по теби "проблем схватања вере". По мени ти и теби слични имате проблем што сте себи дали за право да будете мандатори чија је вера исправна а чија није. А имате и проблем неког идолопоклоничког односа према епископима као да су непогрешиви. Ваш аргумент у корист те њихове "непогрешивости" је пребивање са старцима. Па и Артемије је пребивао са истим ти старцима, па је зглајзнуо у раскол. А његови монаси који га слепо прате, да нису они ваш одраз у огледалу? ovde u tvojim recima ima puno istine predlazem bratske tonove ne odbacujmo odmah ni jednu misao bavimo se njome otpasce ona sama po sebi nece nam biti napor a ako se zadrzi dobicemo opravdanu platu Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Није овде битно кога наводимо, него о чему је реч. Pa rekoh, prosto nije dobro tumacenje koje uvodi bilo kakve gradacije u Trijadologiju, ma cije da jeste. O tome su Oci izrekli mnogo toga vec. Zbog toga je i doslo do raskola, ali ne zato sto Pravoslavni nesto nisu dobro srocili ili razumeli... N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ако заиста желите да озбиљно сви разговарамо,онда морате узети у обзир и ово: EKUMENSKO MOLITVENO BOGOSLUŽJE U SPLITU Split, (IKA) - Za Splitsko-makarsku nadbiskupiju glavno ekumensko slavlje u Svjetskome molitvenom tjednu za jedinstvo kršćana održano je u subotu 21. siječnja u splitskoj katedrali Sv. Dujma. U nazočnosti predstavnika SPC u Splitu protojereja-stavrofora Nikole Škorića i jereja Slavoljuba Kneževića te predstavnika Makedonske pravoslavne crkvene općine sv. Nauma Ohridskoga u Splitu, ekumensku Službu riječi predvodio je splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić. Дакле, у овом случају ни ми немамо право да нападамо о. Љубу што се Андреј Курајев састајао са Македноским расколницима (не знамо да ли су се молили заједно) када се наши попови моле са македноским расколницима на Молитвеним осминама! Шта ћемо сад? Ја предлажем да се манемо тог неозбиљног приступа "чепркања" по туђем прљавом вешу и да озбиљно дискутујемо. Ево вам и слике са тог молитвања у Сплиту: Dmeagogija ti je zaita prednost kada pokusas nesto da napises. Tekst koji si ti postavio goori o stastanku svih religija u Splitu pa i raskolnicke MPC.Oni su tamo sto se mene tice bili u istom rangu sa Baptistickom crkvom u Splitu i svakako nas svestenik ne treba sebe da iskljucuje iz molitvi. Sastanak ateistickog djakona iz RPC je pak njegova poseta ( u ime RPC) jednoj raskolnickoj organizaciji kojoj uz to daje punu podrsku na njihovom putu. Walter је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Па да, хијерархија на основу узрочности, а не градација. Мислим да та два појма ипак нису синоними. Dakle, prvi medju jednakima? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ово је заиста апсурдна интелектуално богословска акробација: Григоријево саслуживање са Римокатолицима није грех зато што је ђакон Андреј Курајев у време комунизма био атеиста и уредник атеистичких часописа. Какве сад па то везе има? Зар свако не одговара за своје грехе? Како су они повезани? Opet siris demagogiju. Ja ovde konkretno odgovaram na piutanja koja je o. Ljuba postavio. Usput objasnjavam o kakvom je coveku rec; ja sam jos tada rekao da sto se mene tice ovog coveka bih isterao iz svake srpske crkve u koju udje; narocito nakon njegove izjave o svinjskom ponasanju srpskog naroda. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 А Григорије је говорио на енглеском? Мени се учинило да је причао на српско хрватском. Ne, nego je govorio na jeziku zemlje u kojoj se nalazi. Nicholas је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ja je jesam procitao nebrojeno puta i to su drugi ocenjivali u svoje vreme. Opet udaras na kedibilitet?! Не ударам на кредибилитет, зашто би? Па нисмо на ауто-мото тркама, забога. Кроз дискусију са тобом хтео сам да укажем на један општи феномен код нас и наших теолога - не читају Библију или то чине јако ретко. У њиховим писањима Библија је последња фуснота. Трагикомично, али је тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Pa rekoh, prosto nije dobro tumacenje koje uvodi bilo kakve gradacije u Trijadologiju, ma cije da jeste. O tome su Oci izrekli mnogo toga vec. Zbog toga je i doslo do raskola, ali ne zato sto Pravoslavni nesto nisu dobro srocili ili razumeli... Градација овде није у смислу неједнакости. Уосталом, само ми имамо - као хришћани - учење о Тројици као једном Богу. Зашто да сужавамо теолошку свест? Зар ми морамо ћутати о Тројици. Дакле, ни један појам није критичан ако га добро протумачимо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Dakle, prvi medju jednakima? Тако некако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука