pokajnik83 Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Lidija рече: Ubedjivanje je rezultiralo sukobom i suzama. Od tada je samo volim i vise "Bogu govorim o njoj,nego njoj o Bogu". ?????? ????! stadaradim 0110_hahaha 0110_hahaha И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 ????? рече: ?? ???? ??????? ?? ????, ?? ?? ???????, ?????? ?? ?? ??????????? ???? ?????? ???? ??????? ? ?? ??????? ?????? ?? ?? ???????. ????? ?? ????? ?????????? ??????? ???? ?????? ? ??????? ?????? ?????. ? ????? ??: "??? ? ?? ??? ??????? ????? ?? ?? ?? ???????"? ?? ???? ????? ???? ?????? ?????? ??? ?????? ????????? ?? ?? ? ???????. ?? ???? ?????? ??? ?? ????? ? ???? ?????? ?? ??????? ? ????? ?????? ?? ?? ???? ?????? ?? ?? ??????? ?? ?????????? ? ???. ?????????? ?????.????????? ?? ???????. stadaradim ?????? ?? ???? ????, ??? ?? ???????? ? ??????, ??? ???? ?? ??? ?? ????? ????? ? ??????? ???????? ?????. ?? ???? ?? ???? ????? ???? ?? ???? ????????.???????? ?? ? ??? ???? ????????????. ???? ?? ?????????? ?? ?????? ????? ????, ??? ????? ?? ?? ??? ??? ???? ?????????, ???? ?? ?? ???? ?? ''?????.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тувок Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 Хвала Вам свима на саветима и топлој добродошлици! 0442_feel П.С. Надам се да се капетанка Џејнвеј не љути што сам је додао у пријатеље на форуму. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 11, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2010 A nekima može da pomogne da pronadju inspiraciju kako roditelje dovesti u Crkvu - ovaj Priručnik koji ja eto raklamiram i koji je namenjen baš onima o kojima i ovde pričamo! 0110_hahaha Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Фебруар 12, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2010 Родитељи су супер, они ме и васпитали `вако. Али свекар и свекрва, са посебним акцетом на "свекрва"....еееех. Највећи сам злотвор у фамилијУ 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Фебруар 12, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2010 Како пренети веру на родитеље? Тешко питање јер нису сви родитељи исти, па тиме ни правила за све иста. Ја бих чак преиначио питање: Како пренети веру на верујуће тако да разумемо оно чему (коме) се клањамо? Но, то је већ друга тема. Моје лично иксуство је следеће: обзиром да је било време комунизма када сам рођен, отац није смео ни мом крштењу да присуствује због разних агената у оно време јер је био члан партије. Без обзира, кришом је водио неки, иако нецрквени, живот у вери. Са строге тачке гледишта можемо рећи да је то млака вера, помало пагански оријентисана, али живот је ишао даље. Пошто и сам нисам био неки узоран младић, унутрашња метаморфоза је дошла по слободној вољи. Испитивао сам Писмо са 12 година и када није било као данас веронауке и некако ми је вера увек била привлачна. Суштина је да људе, родитеље у овом случају, не можеш променити јер су то већ формиране личности којима је тешко да након више деценија проведених у једном укалупљеном поимању свега и свачега, говориш о вери ако их то чак и не занима. Моје искуство нисам никада никоме наметао (нпр. радећи годинама по кафићима као студент теологије ниједном нисам споменуо Име Божије осим ако ме неко нешто не пита), па ни родитељима и они су то поштовали. Допадала им се промена, јер етика и благодат у синергији квалитетно утичу на личност након бурног живота који сам водио. Треба бити ненаметљив и то је једина солуција. Временом они сами почну да постављају питање. У почетку изгледаш као неко ко је у веру ступио из тренда, неке кривице, па ће те то као проћи, али када виде постојаност, не остају равнодушни. Мада понављам нема правила. Свако је слободан. И опет, ако је неко атеиста не мора да значи да није добар човек. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 12, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2010 ????? рече: ?? ???? ??????? ?? ????, ?? ?? ???????, ?????? ?? ?? ??????????? ???? ?????? ???? ??????? ? ?? ??????? ?????? ?? ?? ???????. ????? ?? ????? ?????????? ??????? ???? ?????? ? ??????? ?????? ?????. ? ????? ??: "??? ? ?? ??? ??????? ????? ?? ?? ?? ???????"? ?? ???? ????? ???? ?????? ?????? ??? ?????? ????????? ?? ?? ? ???????. ?? ???? ?????? ??? ?? ????? ? ???? ?????? ?? ??????? ? ????? ?????? ?? ?? ???? ?????? ?? ?? ??????? ?? ?????????? ? ???. ?????????? ?????. ???? ?? ??????? ????. ?????"????? ?? ??????, ??' ?? ???? ?????????". ??????? (??? ??????? ?? ????? ???? ???????) БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 Joj sto mi je drago da sam naisla na ovu temu... bliss jeeeee Inace, imam veliki problem sa svima iz okoline zbog crkve. Tata nije ni krsten, mamu ne zanima, moj brat misli da je dovoljno da ide ponekad nedeljom da upali svece. To je i dobro jos, ja sam pre jos redje isla, ali sada mu kazem da podje sa mnom jedno jutro, vece... ma jok uvek ima drugih obaveza ili kao ko ce da ustane tako rano. dada Slava nam je Sv. Jovan i to nema nikakvog obicaja, samo dolazi bratovljevo drustvo i uza porodica na rucak, veceru... I koliko im puta kazem da se slava ne slavi zbog drustva i opijanja oni me ne saslusaju i samo se posvadjamo...i ja bojkotujem sve to! A bas mi je krivo zbog svega. Jedino je bivsi momak poceo da se interesuje pored mene oko vere, slavu spremio sam kako treba, onda imao neke probleme i odustao od svega, nisam mogla da ga ubedim da krene u manastir kad sam htela da odem a pre je rado isao. Cesto se i za njega pomolim... Kad kazem idem u crkvu oni kao: "Pa opet?!" Iz okoline svi isto. Mislim da me gledaju kao sektasa nekog... Nisu ni znali da postim... Kad idem cesce u crkvu nekad im i ne kazem gde idem, nego kao idem da prosetam ili sl. Ali vidim iz prethodnih postova da treba da menjam taktiku i molim se za njih! dada A da, najmladja sestrica od tetke ide sa mnom u crkvu ponekad... Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 И тако, временом осуде пљуште, како од пријатеља тако и од родитеља, сваки дан, и почне човјеку да буде тешко - јер свима жели благодат коју је он сам искусио. И сви ми смо покушавали да убиједимо своје ближње и знаш шта? Није ми пошло за руком никога причом да приведем Цркви. Што сам више причала све више искушења и свађа. Сконтам ја ћутаћу, па свако има своју слободну вољу, ако хоће да иде, нека иде, ако неће ја ћу се молити за то. И временом видим отврдла срца почела да омекшавају, није то сад неки огроман напредак, али видим помака и то ме радује, јер се надам да ће се једног дана ствари довести у ред. Ма на крају све се своди на молитву и наше повјерење у Господа. Он ће уредити. Јесте да су многи људи отишли из мог живота мислећи да сам тотално facenew22222222-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='t4431' /> и изгубљен случај, али то је ваљда цијена која мора да се плати, и НИ ЈЕДНОГ ТРЕНУТКА МИ НИЈЕ БИЛО ЖАО ЗБОГ ТОГА. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 ...znate kako je to kod mene bilo,ustvari to jos uvjek traje,ali bitno da napredujemo :229229229: nakon mog iskustva sam htjela svima da vristim o Bogu,ali nije bilo nikakvih rezultata,sve bi se zavrsilo raspravom,i time da sam ja eto,mimo sav ostali svijet :229229229:...i tako a onda sam ucutala,ali nisu mogli da ostanu ravnodusni mojom promjenom koja se desila da,prije toga su me davili da ne postim,kao ukinucu se od gladi :229229229:...ionako sam mrasava i to i tako ja na dzemu i caju,ali mi dobro,i oni to vide i prestaju s roncanjem da ne postim zasad sam uspjela samo majku da obratim,ne koliko bi' htjela,ali nije lose otac mi je divan covjek,ja mislim da on vrca od besplatne blagodati,ima ciste misli,nikog ne osudjuje i tako brat vjeruje u Boga,ali ga jos uvjek trazi u knjigama i mimo Crkve,ali ne uticem na njega tako da sam ja jedini aktivni clan Crkve,onoliko koliko mogu,ali vjerujem da cu ja njih ipak obratit,da ne kazem obrlatit ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 e i ovo sto kaze aphex twin stvarno jeste ogroman problem,po meni su cak 'gori' oni koji se izjasnjavaju kao vjernici,a pojma nemaju sta znaci biti hriscanin...znam lika koji slavi slavu,a nije krsten,i krstenju ne pridaje nikakav znacaj,a izjasnjava se kao vjernik...ili kad brkaju vjeru i srpstvo,to mi je tek :229229229: ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 А где се ту уклапа слободна воља? Мислим на тај моменат када се молимо Богу да неко уради нешто? Да родитељи постану побожнији, да нас неко заволи, итд. Схватате суштину? ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 купуј, грди, моли, љуби, дај милостињу, буди свима све, све у име љубави према родитељима и с вером то чини и НИКАД неће изостати резултат. моја оба родитеља су после мене крштени, мајка прво после три године од мојег крштења - одведох је једном на манастирску славу где је било 300 људи и она ми каже тамо да је тихо и после се крсти на светог Саву, после Божића. свачега је ту било: шта ће људи да мисле, имам 55 година, тешко се променити у тим годинама, шта ће ми то ... после се и отац са својом другом породицом, у тројном крштењу, крстио, има година дана већ. седам година после моје мајке. није било инстант, ал је вредело сваке секунде 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 ти људи су изразили своју слободну вољу, приволели су Бога као рођеног да стане између нас да можемо да кажемо Христос посреди нас, љубав је међу нама. ето где је слобода. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Цитат А где се ту уклапа слободна воља? Мислим на тај моменат када се молимо Богу да неко уради нешто? Да родитељи постану побожнији, да нас неко заволи, итд. Схватате суштину? ...pa to bas i biva po slobodnoj volji...mi se molimo za sve,ali koliko ce neko da prihvati Boga zavisi od njih,a ne od nase molitve... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука