Grizzly Adams Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па јесам у почетку по мало. После су ваљда видели да није толико страшно... Мада ни ја ко Жељко никад нисам био "под либелу" па им не би било чудно ни да сам постао индијски гуру. Баба, Иван ♪♫ and Николa је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
školarac Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 ja sam prava crna ovca zbog toga imao sam puno problema, cak do te mere da sam navukao gnev na oca mada me sada prihvataju,dosta sam samostalan, najveci problem jeste post, mada me uz malo muke ispostuju da mi spremaju nedelju dana posno Иван ♪♫ and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ја сам увијек "црна овца"! Али не толико у породици колико у радном колективу! Знам кад сам уписивала ПБФ и замолим да ме пусте на Литургију, јер долази владика, а од њега ми треба благослов за упис.....реакција следећа; sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol А најјаче ми је ово........." Па ти опет постиш........е Боже свашта"! Николa, bgpj, Иван ♪♫ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:07, Иван Цветковић рече То има своје предности свакако... али шта ћемо за оне за које кажу: Гле, шта му би да иде у Цркву? Мора да је нешто много грешан... или да су отишли у секту или је полудео... Сећам се да смо имали једног деду кога су звали Раде богомољац (ово "богомољац" је било онако поспрдно...), који је веома много утицао на мој животни пут у вери. Е, за њега су говорили да је секташ. Кажу: Јој пусти га, водио нас бре у ону цркву у центру (саборна Црква у Крагујевцу) и тамо сви клече! Ко да су муслимани. Ма Раде богомољац је секташ! А он их водио на великопосна богослужења... Па да имам те епитете , мислим пре сам имо једне сада имам неке друге, али не утиче то нешто значајно на мој живот. Ал знаш шта ме нервира , ал јако ме нервира. То је што су ти епитети ( мислим ови моји) смишљени зато да би друге људе одвратили од мене јер знају партизани да кој год ми се приближи печен је и мораће ићи у Цркву . Е то ме јако нервира. И што време више пролази све више имам тих епитета. Често су толико противуречни да се ја искрено чудим човеку који верује у све те епитете. Јер рецимо ако си геј лобиста онда је немогуће да си образовац . Или рецимо ако си терориста немогуће је да си пацифиста и дефетиста. Ал шта да радиш таки је живот нас уметника. Е ал види шта ме још више нервира . То је што нема никакве слоге међу нама самим црквењацима, значи оно у истом смо сосу , крчкамо се на тихој ватри и онда ти дођеш до мене речеш пар нако у пролазу и ја велим види овога уопште није патриота, или обрнуто ти кажеш види овога па он је ставио то његово четништво изнад Христа. А лупаш брате глупости исто ко и ја о теби . И некако и то ми је сумњиво , све су то те тајне масонске сатанске службе криве , гааарааантујем да је тако. Мислим то духовно нерасположење. Мада дешавало се и међу светитељима да се сваде. Ал друго су они. Јел. И тако сем што смо црне овце још свака иде засебно сама. Значи чудо је једно како се ми уопште спасавамо ! Николa, kron, -Владимир- and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ja u porodici nemam nikakvih problema zbog svoje vere i odlaska u crkvu. Drugari su se vec navikli ( oni stalni ), neki zajedno sa mnom i postili i na Liturgiju isli. Rodjaci su podeljeni, tetka sa oceve strane je i sama vernik tako da me podrzavaju, dok me sa mamine strane gledaju malo cudno. Komsije su carevi, neki su me oduvek smatrali za cudaka od vremena dok sam bio antihriscanski metalac i iz sobe pustao razdiruce zvukove i dovodio cudne kosmate prijatelje. Smatrase me tada za propalicu, satanistu, alkosa i narkomana. Medjutim kad se promenih nekima opet ne valjam jer sam mozda sektas, mlad a ne ume da se provodi nego izvodi nesto sa postom, ide u crkvu nedeljom umesto da spava...... ali hvala Bogu postoje i oni kojima se moja promena i versko opredeljenje svidjaju pa me cak iako sam puno mladji od njih pitaju i za neki savet. Sto narod kaze : " Sto ljudi sto cudi ". Георгина, Милан Меденица :), Јадранка-Дервента and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Opet nešto u vezi sa crnom bojom, znao sam Da naravno da sam ja crna ovca u familiji. Očigledno Иван ♪♫, kron, Баба and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:18, Oglo рече Opet nešto u vezi sa crnom bojom, znao sam Da naravno da sam ja crna ovca u familiji. Očigledno http://store.urbanprofile.com/images/D/It%27s-Because-I%27m-Black.jpg greengrin greengrin greengrin Oglo је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:21, Katarina N рече http://store.urbanpr...e-I'm-Black.jpg greengrin greengrin greengrin http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/yt/prm/cj4z/71294/655022023.jpg Natasa. је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 А да имам пријатеље који имају проблеме . Види ја то с једне стране доживљавам као нужну нус појаву Хришћанства а с друге стране проверу нечије вере. Рецимо ако због тих неких ствари човек одустане од Цркве - "Није мене достојан" каже Христос. Ако пак остане добиће неко следеће искушење и то ти је нека врста школовања , да добиће следеће искушење али добиће и благодат која следује за тај ниво , као у некој видео игрици што више нивоа пређеш имаш већу благодат ( енергију, број живота или већ каква је игрица) . Неки се врте увек на почетним нивоима, неки пређу на следећу таблу, значи неки пређу много табли и нивоа и скупе много благодати , тако неки обуку и схиму рецимо. Неки добију неке дарове, рецимо смирење , сагледавање своје грешности и палости , неки постану прозорљивци, и тако све зависи коју си таблу прошо. Битно је само да се не одустане од игрице , остало све само по себи долази. И што дуже играш све си црња овца. Олимп, Жика, Саша M. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Мислим да је битно оно чувено да "прегориш", ако наиђеш на оваква искушења. Временом ће се људи навићи. Но, није увек исто. На пример ако жена иде у Цркву није све једно како муж на то гледа. Имам једну веома честиту парохијанку која буквално крадом иде у Цркву, јер муж то не дозвољава. Дакле, није свуда исто и свакако да је све ово подвиг. И ево поновићу питање: шта мислите, ако има неког коме родитељи бране да пости (неће да му спремају посну храну, критикују...), да ли га треба причестити и ако у нужди мрси, а жели да се причести свим срцем? (мислим мрси када је пост, не својом вољом, него вољом родитеља, а он је малолетан) kron, Николa, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:47, Иван Цветковић рече Мислим да је битно оно чувено да "прегориш", ако наиђеш на оваква искушења. Временом ће се људи навићи. Но, није увек исто. На пример ако жена иде у Цркву није све једно како муж на то гледа. Имам једну веома честиту парохијанку која буквално крадом иде у Цркву, јер муж то не дозвољава. Дакле, није свуда исто и свакако да је све ово подвиг. И ево поновићу питање: шта мислите, ако има неког коме родитељи бране да пости (неће да му спремају посну храну, критикују...), да ли га треба причестити и ако у нужди мрси, а жели да се причести свим срцем? (мислим мрси када је пост, не својом вољом, него вољом родитеља, а он је малолетан) Значи знам човека који је имао тих проблема све док се није оженио. Дакле ако не желите да имате проблема са родитељима због посне хране - ожените се ! Николa, Олимп, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:47, Иван Цветковић рече И ево поновићу питање: шта мислите, ако има неког коме родитељи бране да пости (неће да му спремају посну храну, критикују...), да ли га треба причестити и ако у нужди мрси, а жели да се причести свим срцем? (мислим мрси када је пост, не својом вољом, него вољом родитеља, а он је малолетан) da sam ja pop, takvog bih rado prisestio. vise bih razmisljao u vezi onih koji poste pa omalovazavaju one koji ne poste, ili su gordi, ili nemaju razumevanja prema ljudima... a to sto neko jede jaja(jer mora) umesto krompir nije bitna stvar. Иван ♪♫, Јадранка-Дервента, Grizzly Adams and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Чуј црна ! Црних и има. Мене су доживели као љубичасту са розе туфнама. :tornado: МАЈКА - "...јооој, јадно моје дете, од брига и секирације врднуло из памети ...неће, ваљда да се замонаши " :'( МУЖ - "..... све ти је прече од мене.... баш тебе брига шта ће бити са мном кад се ти разболиш'од толиког поста..... шта ће ми живот ако те изгубим ..." 0120_angryy (сад пости барабар са мном) ДЕЦА -" нећеш ваљда да се молиш и кад једеш !? " :o sokiran СЕСТРА (кад се наљути) - " Џабе се молиш и идеш у цркву, кад си баксуз " ПОСЛОДАВАЦ - " С Е К Т А Ш " СВЕКРВА - " Шта ли си, снајка згрешила, па трчиш у цркву ????. 0409_feel.......ИЈУУУУ, сад си залудела и мог сина и унучиће, али џаба вам је то кад нећете мене да слушате, него попове лопове. kriminalac Шта ти ја кажем, то к'о да ти је Бог рек'о ". 301 isus-sinai -------- bighugbighug smajolik78 blessyou malina :), Иван ♪♫, Natasa. and 15 осталих је реаговао/ла на ово 18 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Јесам, али ми нико због тога није правио проблеме, ни породица/родбина, ни познаници, ни пријатељи (који су махом атеисти)... kron је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 On 2. 7. 2012. at 20:47, Иван Цветковић рече Мислим да је битно оно чувено да "прегориш", ако наиђеш на оваква искушења. Временом ће се људи навићи. Но, није увек исто. На пример ако жена иде у Цркву није све једно како муж на то гледа. Имам једну веома честиту парохијанку која буквално крадом иде у Цркву, јер муж то не дозвољава. Дакле, није свуда исто и свакако да је све ово подвиг. И ево поновићу питање: шта мислите, ако има неког коме родитељи бране да пости (неће да му спремају посну храну, критикују...), да ли га треба причестити и ако у нужди мрси, а жели да се причести свим срцем? (мислим мрси када је пост, не својом вољом, него вољом родитеља, а он је малолетан) Дефинитивно сматрам да треба ! Па та особа је подвижник. Бог зна колико јој је чемеран сваки залогај хране који је на тај начин прогутала. milan., gandalf and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука