Драган orthodox Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Hm, ovo je, pa ne znam kako da nazovem, ali recimo "klerikalizam" u negativnom smislu. Ču, pop ne bi uradio - pa, nisu popovi supermeni koji su nepodložni ljudskim slabostima. aman, ljudi su kao i mi, a svi smo na istom zadatku...Neko u tome ima ovu ili onu ulogu, a svi imamo slabosti i padove. PS Jako sam tužan zbog toga što je taj čovjek učinio, tj. zbog njega i toga što je pretpostavio niža dobra Najvišem У делу народа постоји слика о поповима као похлепнима. Мислим да се истиче да је у питању цивилно лице да се неби давало овим догађајем оправдање таквој слици о свештенству. Лела је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 ta slika nije umisljena, a ovaj dogadjaj ne moze da promeni tu sliku ni za milimetar naravno bez generalizacije, da me neko ne shvati pogresno... a ostecen je samo onaj ko krade, a ne onaj od koga je ukradeno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 ipodjakon, a u kalendaru SPC se vodi kao blagajnik, Djakonipo! Crveni Baron, Ламех and Макрина је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 У делу народа постоји слика о поповима као похлепнима. Мислим да се истиче да је у питању цивилно лице да се неби давало овим догађајем оправдање таквој слици о свештенству. Па, рецимо, неко може да пита и одакле милион евра који су украдени.... Едит: Додуше, сад видех, Блиц...ко зна да ли се све то уопште догодило... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Па, рецимо, неко може да пита и одакле милион евра који су украдени.... Едит: Додуше, сад видех, Блиц...ко зна да ли се све то уопште догодило... nazalost, bice jos hapsenja.... Саопштење за јавност Архиепископије београдско-карловачке 6. Фебруар 2013 - 19:01 Са жалошћу обавештавамо јавност да је цивилно лице (С.Ж.) запослено на пословима благајника у Архиепископији београдско-карловачкој у последњих неколико година сукцесивно вршило проневеру црквеног новца који му је био оверен. Ово недело је откривено ванредним пописом благајне и пријављено надлежним државним органима ради утврђивања чињеничног стања. Београд, 6.фебруар 2013. године Архиепископија београдско-карловачка http://spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_arhiepiskopije_beogradskokarlovachke Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 A koliko para ima kada su slucajno primetili da im fali milion evra? bgpj је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Koliko vidim na njegovom profilu Srbislav Žikic je ipodjakon, a u kalendaru SPC se vodi kao blagajnik, i ti inicijali se spominju. verovatno sam nesto pobrkao. СПЦ каже да је цивилно лице. Најбоље је ништа не претпостављати док се не сазна истина о коме је реч. Да не би неко ко је невин, случајно био оптужен због "глувих телефона", трачева... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 без обзира на овај случај, медији су постали судије и тужиоци, пресуде се доносе у односу на ангажовање медија на одр. случају (тзв. случаји за узор), започињу нови случајеви захваљујући информација из штампе.. што је јако опасно, јер ако се из сензационализма окоме на неког невиног - тешко том човеку, упашће у машинерију. постоје лепе вести сваки дан, но њих новинари ретко преносе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 А можда су новинари зачинили вест са тим "АРХИЕПИСКОПИЈА ИСТИЧЕ ДА СЕ РАДИ О ЦИВИЛНОМ ЛИЦУ" а ви се примате као млади павијани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 А можда су новинари зачинили вест са тим "АРХИЕПИСКОПИЈА ИСТИЧЕ ДА СЕ РАДИ О ЦИВИЛНОМ ЛИЦУ" а ви се примате као млади павијани. Hvala brate! Mislio sam da postoji saopštenje za javnost, ali može biti i da me oči varaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 Arhiepiskopija ističe da je osumnjičeni civilno lice. http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/290493/Blagajnik-SPC-ukrao-milion-evra P.S. popovi inače ovo nikad ne bi uradili, i nisam znao da u Crkvi imamo civile, onda verovatno imamo i oficire HAHAHAHAHA ...AJ se kladimo da je ovo bio klirik... mozda samo ra$chinjen po hitnom postupku pa je sad "civilno lice" У делу народа постоји слика о поповима као похлепнима. Мислим да се истиче да је у питању цивилно лице да се неби давало овим догађајем оправдање таквој слици о свештенству. Eee "Daj pope ruku.." pa se popa udavi... a trebalo je "Evo ti pope ruka" ... tu gde smo .. vi$e je nego dobro - za gde smo... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Blagajnik SPC od novca vernika iznajmljivao vilu BEOGRAD - Neverovatno! Blagajnik Srpske pravoslavne crkve Srba Žikić, koji je uhapšen u Patrijaršiji zbog krađe oko milion evra iz kase Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, novac otet od vernika trošio je na luksuzan život - iznajmljivao je stan u elitnom delu Dedinja za 1.500 evra mesečno, putovao po svetu i delio ga prijateljima. - Iz patrijaršijske kase ukradeno je 19,5 miliona dinara, 40.000 švajcarskih franaka, 50.000 američkih dolara i 890.000 evra. On je taj novac uzimao postepeno, a najviše je uzeo iz blagajne dok je pokojni patrijarh Pavle bio u bolnici - rekao je izvor iz policije. Srba Žikić bio je blagajnik u vreme tri patrijarha - Germana, Pavla i Irineja. Blic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Dobro sad ispada da crkva laze ili sta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Тако то на крају бива када се идоло-поклонички чува новац и пеглају новчанице сваки дан док немамо ни народне кухиње ни сиротишта. Manolis, Justin Waters, DankaM and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Bas tako Valentina. Humanitarna aktivnost SPC se svodi na to da se posalje pismo eparhijama u inostranstvu da posalju novac. A ispade da je Beogradska Eparhija bogatija od svih njih. A mogu samo da pretpostavim da Zicka, banjalucka, Tuzlanska, Sabacka imaju jos vise novca. Zar ne moze beogradska da ima narodnu kuhinju; poamze siromasnu decu da idu u obdanista; bilo sta od humanitarnog rada ili ce sve da pojede Srba? Лела and Бартендаз је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука