Jump to content

Чувајте се разноразних фејсбук смутљиваца

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Не зна шта да кажем... 

Читам сада коментаре које пишу и остали учесници у дискусији... наравно, пљување по Владикама се наставља а засејао га је свештеник СПЦ.

https://www.facebook.com/jerej.nisevic/posts/356845621097305?comment_id=1761862&notif_t=share_reply

Мислим да је веома свестан шта ради.

Подели на овим сајтовима

Пратила сам синоћ ову расправу на фб али нисам имала снаге да се укључим у коментаре јер напросто чим видим оно Истина је само једна... одмах се насекирам.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Не зна шта да кажем... 

Читам сада коментаре које пишу и остали учесници у дискусији... наравно, пљување по Владикама се наставља а засејао га је свештеник СПЦ.

https://www.facebook.com/jerej.nisevic/posts/356845621097305?comment_id=1761862&notif_t=share_reply

Мислим да је веома свестан шта ради.

Колико ја примећујем оче,овде сте ви закували. А не видим ништа проблематично у одговорима оца Александра!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Колико ја примећујем оче,овде сте ви закували. А не видим ништа проблематично у одговорима оца Александра!

Проблем је у линку који је постављен, а онда сам видео да није једини. Схваташ? Онда и одговори постају проблематични.

То што ти не увиђаш да је проблем када један свештеник СПЦ  дели на свом зиду линкове ка расколничким сајтовима и то брани као светињу, треба да преиспиташ своју веру. 

Иначе, слажем се са Тобом да сам и сам закувао. Наравно, не желим да се на мојем зиду и међу фб пријатељима налазе свештеници СПЦ који заговарају раскол на овај или онај начин. Зато сам прекинуо ту дивну идилу и поставио пар питања...

Подели на овим сајтовима

Проблем је у линку који је постављен, а онда сам видео да није једини. Схваташ? Онда и одговори постају проблематични.

То што ти не увиђаш да је проблем када један свештеник СПЦ  дели на свом зиду линкове ка расколничким сајтовима и то брани као светињу, треба да преиспиташ своју веру. 

Иначе, слажем се са Тобом да сам и сам закувао. Наравно, не желим да се на мојем зиду и међу фб пријатељима налазе свештеници СПЦ који заговарају раскол на овај или онај начин. Зато сам прекинуо ту дивну идилу и поставио пар питања...

Ма не !!! Ја се само питам да ли је он у праву или не! А ја свакодневно своју веру преиспитујем,само не разумем ко ће да извага ко боље верује!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ма не !!! Ја се само питам да ли је он у праву или не! А ја свакодневно своју веру преиспитујем,само не разумем ко ће да извага ко боље верује

Па ево одговорите ми ви:

- да ли је у реду да свештеник СПЦ поставља линкове и лајкове ка страницама где се сваки Епископ СПЦ омаловажава, пљује, карикира... као даих сам ђаво учи на то?

- да ли је у реду када истог свештеника упозорите на све то он крене да се правда и да не одговара на оно што га питамо, већ завлачи за Голеч планину?

- Који закључак на крају треба извести? Да ли тај човек помаже својој Цркви (јер он јесте свештеник СПЦ) или "даје крила" разним разатељима?

На крају, погледајте само коментаре осталих учесника. Неки тип каже да је дотични отац на "њиховој страни". Која је то "њихова страна"?

Увиђате ли Ви проблем? 

Подели на овим сајтовима

Па ево одговорите ми ви:

- да ли је у реду да свештеник СПЦ поставља линкове и лајкове ка страницама где се сваки Епископ СПЦ омаловажава, пљује, карикира... као даих сам ђаво учи на то?

- да ли је у реду када истог свештеника упозорите на све то он крене да се правда и да не одговара на оно што га питамо, већ завлачи за Голеч планину?

- Који закључак на крају треба извести? Да ли тај човек помаже својој Цркви (јер он јесте свештеник СПЦ) или "даје крила" разним разатељима?

На крају, погледајте само коментаре осталих учесника. Неки тип каже да је дотични отац на "њиховој страни". Која је то "њихова страна"?

Увиђате ли Ви проблем? 

Подели на овим сајтовима

Па ево одговорите ми ви:

Увиђате ли Ви проблем? 

Ја сам пратила ваш дијалог и мислим да је та страница коју

помињете(Истина је само.....) заиста лоша и да су ти људи на

странпутици. Ал то не значи да је свака њихова објава неистинита.

А

човек је на својој странци објавио оно што га боли а што сви знамо да

је истинито.Молитвено се општи са неправославнима( држе се људи за руке

ко спиритисти).

Ако ви мислите да ће ова објава да пољуља углед

СПЦ,грдно се варате јер је тај углед од смрти Патријарха Павла одавно

пољуљан и прети да нам се сруши на главу.

Исто примећујем да се

свештеник не правда него јауче о овој болној теми екуменизма а исто тако

се не сврстава међу расколнике. Него тражи средњи пут, без скривања

истине. А то је данас НАЈТЕЖИ  пут, поготово ако сте свештеник. Тај

средњи пут је увек пут љубави, а то је и мој пут.

Знате шта ми је

најчудније? Ужасно вам смета кад неко било како опши са нашом

православном браћом па макар били и расколници, а не смета вам кад неко

општи са јеретицима. То је тако страшно да ја не могу да се опоравим од

ове спознаје!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам пратила ваш дијалог и мислим да је та страница коју помињете(Истина је само.....) заиста лоша и да су ти људи на странпутици. Ал то не значи да је свака њихова објава неистинита.

Свакако да имате право на своје мишљење, то Вам нико не спори.

Управо је проблем у ономе што сам казао. Та страница објављује ствари које њима одговорају да би лаковерне људе, неутврђене вернике, неофите , а нажалост и психички поремећене (имам много примера, не бих о њима) окретали против своје Цркве. Управо и овај линк који су они "поделили" а дотични отац пренео и на свој профил јесте намерно тако формулисан и ако ствари не стоје уопште тако. О томе смо већ причали на неколико тема.

Друго, иста та страница пљује по Патријарху Павлу и то на најгрђи и најодвратнији начин. Зато се немоте позивати на Патријарха Павла и правдати артемићанск страницу.

Из Вашег писања могу да закључим да нисте баш најбоље упознати са читавом проблематиком. Управо, Ви као такви сте идеални за манипулацију. Ово немојте никако дожиљавати као осуду већ као констатацију некога ко се довољно дуго бави медијима.

То сигурно за и дотични отац који без пардона дели линкове са расколничких страница. А шта му је заиста циљ, веома брзо ће се видети.

Знате шта ми је најчудније? Ужасно вам смета кад неко било како опши са нашом православном браћом па макар били и расколници, а не смета вам кад неко општи са јеретицима. То је тако страшно да ја не могу да се опоравим од ове спознаје!

А ово је тек прича за себе. Подржавање раскола, "лајковање" разних "богослужбених места" (где Артемијеви раскалуђери "богослуже" по туђим Епархијама без икаквог знања и благослова месног Епископа) је еклисиолошки проблем који има несагледиве размере.  Ми тај проблем немамо са римокатолицима, јер они и нису православни. 

Не знам колико је ово вама јасно и да ли уопште желите да вам буде јасно... а што се тиче "спознаја", имаћемо свашта у животу да "спознајемо".

Подели на овим сајтовима

Никако ми није јасно како се о. Нишевић може говорити да припада СПЦ...никако...као ни верници који нападају свога патријарха и епископе. Е сад - мени овакви свештеници личе на самопрокламоване гуруе. Одмах ћу објаснити зашти гуруе. Отац Нишевић и остали који признају рашчињене доводе у заблуду својим изјавама верни народ, који се због тога затвара у некакве "групе" потпуно слепе и неме за истину, као и они који хране неистинама те групе. Е, то је једна од одлика секти. Дакле, на врху имате рашчињене свештенослужитеље и њихове гласноговорнике и заведене мирјане. И они себе сматрају важнијим од своје Цркве. Иначе, неофитима је најлакше манипулисати...

А као припадник своје Цркве немам шта да полемишем са расколницима, могу само да се молим за њих.

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

https://www.facebook.com/pravoslavni

Подели на овим сајтовима

• Гости

На сајту крушевачке Епархије је покренута посебна страница која се бави овим питањима кроз предавања и текстове Епископа::

http://www.eparhijakrusevacka.com/%D0%98%D0%BC%D0%B0%D1%98%D1%83%D1%9B%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5,-%D0%B8-%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%98%D1%83%D1%9B%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B5-%D1%87%D1%83%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5.html

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...