Jump to content

Чувајте се разноразних фејсбук смутљиваца

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

НЕ ИНТЕРЕСУЈЕМЕ КО ЈЕ ЛИНК ПОСТАИО, ИНТЕРЕСУЈЕМЕ САМО И ЈЕДИНО ШТА ЈЕ ПОСТАВИО! А ОВДЕ ЈЕ ПРИЧА О ЕКУМЕНИЗМУ КОЈИ ЈЕ ЗА МЕНЕ АНАТЕМА И КОГА СЕ ГРОЗИМ.ПА ДА СВЕ И ЈЕДАН ВЛАДИКА КАЖЕ ДА ЈЕ ТО ДОБРО СА ЦЕЛОКУПНИМ САБОРОМ АРХИЈЕРЕЈА ВАСЕЉЕНСКИХ НЕ БИХ И НЕЋУ НИКАДА ПРИХВАТИТИ ТАКВУ ОДЛУКУ. АНАТЕМА И ЕКУМЕНИЗМУ И СВИМ ЕКУМЕНИСТИМА!!!!!!!!!!!!!!!!

Oče, ozbiljno razmislite kuda može da Vas odvede ovakav način mišljenja. Pri tome ne mislim na sadržaj stava o ekumenizmu, već na ekstremnost i jačinu onoga što ste napisali...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Гости

@

Просто је невероватно којом се ви логиком служите! Гле ли сте то само научили?

Ако идемо овом логиком, да Вас се не тиче ко поставља линкове, Ви ћете пренети и линк где нека баба врачара каже да се ваља ићи у цркву да се упали свећа, или ако неки сатаниста каже да Бог постоји? 

Логика Вам у овом случају није јача страна. Но, ни пола јада! Истина је сасвим друга а то је Ваша отворена подршка расколницима које сакупљати и обмањујете да сте свештеник који, наводно, брани Православље! Од кога? Од Патријарха? Од Владика? Од браће свештеника и ђакона? О којем Ви екуменизму говорите? О томе што Ви говорите нико и не помишља. Али, то је одличан алиби за свакакве глупости данас. 

И још нешто: показујете једно очигледно незнање и неразумност. Ви који говорите  Цркви позивате људе на раскол јер, по вама, и Сабор и сви могу отпасти, али не и Ви. Ви "следујете светим оцима..." Нажалост, пројављујете једну антицрквеност на коју позивате и друге. Видео сам ко је све коментарисао Ваше објаве па ми је тек јасно о коме се ради. Но, нека Вас! Имате и Ви коме да одговарате за ове безумне поступке. Испаде да Бог, јер се на Бога позивате, баш воли да се Његова Црква растаче и да се делимо као амебе и бичари. 

А ово писање ВЕЛИКИХ И ПОДЕБЉАНИХ СЛОВА ме неће уплашити. Није ми био циљ да икога прозивам, већ да људима јасно покажемо да има и међу свештенством оних који би да "распуде овце" и да им нијер стало до Цркве већ до њихових умишљених идеја, као да ће нас идеје спасити.,

Нисте једини и то да знате. Но, то не треба да Вам буде никаква утеха. 

А ви радите шта хоћете, браните Ви веру од замишљених непријатеља, тумачите каноне и догмате како хоћете, говорите о екуменизму онако како то Ви сагледавате. Паметни људи ће увидети.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Велика подебљана слова су симбол немоћи...бар ових размера.Пастир нема потребе да оволико виче.

:)

Велика слова у конверзацији на интернету подразумева да се на некога виче. Подебљана слова да се жели нешто посебно истаћи. Није ми јасно зашто о. Александар Нишевић ми посебно истиче његову причу о екуменизму јер то о чему он говори и ја не бих никада дозволио: мешање вера и прављење неке нове. То се зове синкретизам и то нико никада није подржавао у Цркви нити ће. Али о. Александар има други проблем: Како да оправда расколничке објаве на свом фејсбук зиду са којима може да обмане лаковерне и оне који верују свештеницима.

Јасно сам рекао да није једина објава само она о епископу Григорију већ и она где он качи линкове "катакомби" (које се на сва уста рекламиорају по интеренту и самим тим исмајавају све свете мученике у историји Цркве који су се крили у катакомбама) и наравно то њему уопште не смета. 

ibjjqSjnN9JVKS.JPG

Самим тим о. Нишевић заговара парацркву, лажицркву, тј. групе рашчињених монаха и исповеда да у СПЦ постоји тзв. "епархија у егзилу" где је интерпланетарни "епископ" Артемије. 

Ово говорим због људи из Цркве и због мојих пријатеља које може о. Нишевић да обмане. А Ви оче Александре идаље радите Ваш посао..

Подели на овим сајтовима

и оне који верују свештеницима.

Sve je manje i manje ovakvih. Barem što se mog okruženja tiče i nemoj da mislite da pošto sam ja ateista da je moje okruženje ateističko znam samo dvoje ateista svi ostali su pravoslavci i na njih mislim kad kažem da sve manje i manje veruju sveštenicima. 

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно зашто о. Александар Нишевић ми посебно истиче његову причу о екуменизму јер то о чему он говори и ја не бих никада дозволио: мешање вера и прављење неке нове. То се зове синкретизам и то нико никада није подржавао у Цркви нити ће.

Да ли сте чули да ће се у последњим временима баш то догодити.И гад год неко каже да нешто неће урадити,баш то ће се догодити. Ваљда је јасно да кад неко каже да није горд,управо то говори о његовој гордости. Али Даће Бог да дочекамо,па да видимо шта ви све не би дозволили!

Али о. Александар има други проблем: Како да оправда расколничке објаве на свом фејсбук зиду са којима може да обмане лаковерне и оне који верују свештеницима.

Једино што човек(о Александар) не ради овде, то је да се не оправдава. Него покушава,безуспешно, да продре до вас.

Самим тим о. Нишевић заговара парацркву, лажицркву, тј. групе рашчињених монаха и исповеда да у СПЦ постоји тзв. "епархија у егзилу" где је интерпланетарни "епископ" Артемије. 

Ништа Он не заговара, него им не суди. Јер види човек даље него што ви имате храбрости да сагледате. Уљуљкали сте се ту у својим мислима и ужасавате се сваког ко не мисли ко ви, потпуно острашћено. И то је сваком јасно. Не можете да поднесете разлике у мишљењу и стално етикетирате и осуђујете. Али нека да Господ свима нама минимум слоге, да се у нашим размимоулажењима макар не мрзимо! Амин!

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@milutin97,

Госпођо, ви радите Ваш посао- ја радим свој. Мени је јасно ко шта заговара и не заговара у контексту читаве приче и избегавања одговора на питање шта ће линк ка "катакомбама" на профилу једног свештеника СПЦ. Наравно, Вама је то вероватно потпуно у реду јер као и о. Нишевићу Вам није стало до Цркве већ до секташења и дељења. Ја немам проблема да разговарам са било ким али имам проблема када ме неко фолира и лаже. Овде је све јасно а он (о. Александар) и нема шта да "продире" до мене. Ја сам у послушности својој Цркви, Епископу, у заједници са сам са браћом свештеницима и ђаконима и свим народом Божијим у читавој васељенсткој Цркви. Као свештеник указујем на пагубне проблеме секташења и раскола. 

А Ви и даље правдајте и браните неодбрањиво. То што за Вас постоје епархије "у егзилу" довољно говори о Вашој еклисиолошкој свести. 

Подели на овим сајтовима

@,

Е, ако сте им рекли. Ваша реч има већу тежину, него у нас осталих.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Занима ме да ли иконе са ликом  блаженопочившег патријарха заиста постоје или су "направљене"  па круже фејсом?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Занима ме да ли иконе са ликом  блаженопочившег патријарха заиста постоје или су "направљене"  па круже фејсом?

oslikane su 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ово је срамотно шта се ради и на који се начин користи име једног старца Светогорца! Предлажем да се ова страница пријави јер је ово блаћење православне вјере! 

https://www.facebook.com/OtacPajsije?fref=ts

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...