Jump to content

Чувајте се разноразних фејсбук смутљиваца

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

@@Gandalf Sivi,

Мејби јес, мејби но...

ипак ништа нема на силу.

http://youtu.be/yAnZDj38QNE

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Kako iznervirati Artemijevca (garantovano radi).

Korak 1. Pažljivo preslušajte predavanje "

"

Korak 2. Pročitajte sve što možete o apostolskom prejemstvu (lepo objašnjeno u knjizi Zorana Lukovića o verskim sektama)

Korak 3. Dobro proučite Teoriju evolucije, jer su svi revnitelji (na koje sam ja nailazio) po pravilu kreacionisti (preporučujem sajt Miloša Babića)

Korak 4. Nađite njihovu jazbinu (strane "Borba za Veru, "Istina je samo jedna"...)

Sada počinje zabava:

Sve strategije se ovde mogu podeliti u dve teme:

1. raskolništvo

2. kreacionizam

Pitanja za raskolništvo:

1. Koga Artemije/Akakije pominje kao svog Prvog? - Ako odgovore nikoga, pitajte ih kada je Artemije/Akakije postao vaseljenski patrijarh.

2. Sa kojim se još eparhijama opšti "Egzil eparhija"/"SIPC (IPH)"? - Onda objasnite evharistijsko opštenje iz predavanja "Crkva i paracrkva" i apostolsko prejemstvo, dakle da je Akakije/Artemije samorukopoložen (samozvani episkop).

3. Da li znate šta je ekumenizam? - Ako su već dovoljno iznervirani sa prethodna dva pitanja, sada im treba objasniti da ekumenizam nije isto što i sinkretizam.

Pored pitanja koja treba postavljati Miroljubu Petroviću, a koja neću ovde da navodim, treba ih pitati sledeće:

Ako nije bilo ljudi da izazovu grehopad, kako su onda izumrli dinosaurusi pre 65 miliona godina?

Ako se u njihovom odgovoru pokaže da veruju da je zemlja stara oko 6000 godina, onda ih treba pitati klasična pitanja za nerviranje Miroljuba Petrovića:

Odakle je dolazila svetlost prvog dana kada nije postojalo Sunce, niti bilo koja druga zvezda?

Koliko je trajao prvi dan, pošto nije postojala Zemlja, pa samim tim i nije rotirala?

Zavalite se uživajte u reakcijama :)

@Muramasa

http://www.tubechop.com/watch/966531

Ono pitanje upućeno tebi je legendarno, treba ga uramit:

Iz koje si ti katakombe? Hahahahahaha!

Подели на овим сајтовима

Ja sam ateista, ali sam isto tako i trol specijalizovan za nerviranje verskih fanatika. Između ostalog, hteo sam da svoj antiteizam dignem na nivo iznad Peđinog i Dokinsovog, tako da sam morao malo dublje da zadrem u materiju.

Od pedje si bolji u svakom pogledu samim svojim postojanjem za ovog drugog ne znam ...

@@Gandalf Sivi,

Мејби јес, мејби но...

ипак ништа нема на силу.

Mlad je jos i pun sebe , ima vremena ...

Подели на овим сајтовима

Ja sam ateista, ali sam isto tako i trol specijalizovan za nerviranje verskih fanatika. Između ostalog, hteo sam da svoj antiteizam dignem na nivo iznad Peđinog i Dokinsovog, tako da sam morao malo dublje da zadrem u materiju.

Neprijatelja moras dobro upoznati da bi se efikasnije borio protiv njega ....

.smeha.

Zato su obicno oni koji "promene tabor" mnogo tezi sagovornjici "bivsim" drugarima jer dobro poznaju "novog" neprijatelja... ne samo vezano za ateizam-veru vec i u ostalim stvarima, politici, ideologiji itd ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Свака ти част на преданости. Штета што је усмерена у промашени правац, али опет ти свака част на преданости. Ти имаш веру а да и не размишљаш о томе, само што је твоја вера усмерена на тоталне глупости. Али је опет вера, и то треба поштовати.

Свака част. Поздрављам и поштујем.

Savle moze postati Pavle ...

Подели на овим сајтовима

Sunce ti kalaisano, sve ce nas uvuci u tu jazbinu ...

Одкад нисам чула овај израз, сунце ти калаисано.

Хвала ти.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Zavalite se uživajte u reakcijama :)

Kako nadrazumski i duhovni ljudi pobesne kada neko bez duhovnosti, oslanjajući se samo na razum, iznese mišljenje.

https://www.pouke.org/forum/topic/24586-у-бога-верујем-али-у-ово-не/page-7

Одлучио сам да се на дуже време, а можда и трајно повучем са Поука, јер неким душебрижницима не могу да докажем да нисам "боготражитељ" и што се неки налазе прозвани мојим мишљењем о еутаназији и ставом да ћу увек пре прихватити смрт него немоћ.

Нарочито су ми се смучиле приче о божијем промислу и о "духовним даровима" које сам наводно бацио у блато (где им је и место), тако да се душебрижничким наклапањима нећу бавити.

Vasilije Rajović Voleo bih da mogu da dođem na tribinu. Za slučaj da bude incidenata, da im sredim da sede posle nedeljama skrštenih ruku, u gipsevima.

Ovo se zove selektivna upotreba razuma. Kada mi to radimo sa njihovim besmislenim verovanjima, onda se oni uvrede.

https://www.pouke.org/forum/topic/23301-зашто-ви-у-ствари-верујете-у-хороскоп/

Подели на овим сајтовима

Наравно да не постајем верник, лепо да је то неко уочио.

Када је Александар Милојков говорио о "феномену савременог атеизма", рекао нам је да ако већ хоћемо да критикујемо веру, да би требало да се потрудимо да је упознамо.

За разлику од већине мојих другара из АС, ја сам га послушао, али нисам постао верник.

Када се појави неко са нацртом за перпетуум мобил, већина инжењера одмахне главом кад види да је излазни рад већи од уложеног, а мало ко од њих ће се удубити у нацрт и покушати да објасни зашто та конкретна машина неће радити.

Тако Предраг Стојадиновић и Докинс критикују религију, без удубљивања, као спољњи посматрачи.

Зато ће мој антитеизам бити на вишем нивоу од њиховог.

Ne bi bilo lose i da povremeno odes na Liturgiju a ja bih ti preporucio i da se pricestis jednom, da vidis u prvom licu o cemu se tu radi. To bi bio pravi potez i iz te perspektive bi mogao znatno bolji uvid da imas u "neprijatelja" ....

Sazivis se sa svojim protivnikom, zivis kao on i tu mu otkrijes slabe strane i gde je najtanji ...

Подели на овим сајтовима

Пошто је прошао катихизис како сам тврди можемо да га третирамо као оглашеног. .smesko. .smesko. .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...