Jump to content

Čokolada

Препоручена порука

Prosto mi je neverovatno da na forumu nema nijedna poruka posvećena isključivo ovom, verovatno, omiljenom slatkišu.

Čokolada je san. Zaista ko da je iz rajskog vrta.

Kolače, torte i ostale slatkiše uglavnom ne jedem, ali čokolada se mora pojesti. Bar dva komada nedeljno.

Volim da eksperimentišem i da ispobavam razne ukuse.

Prvu poruku ću da posvetim možda i svojoj "najneomiljenijoj" čokoladi.

Milka.

Zašto najneomiljenija. Prvo zato što je američka, drugo zato što od svih svetskih marki koje su dostupne kod nas, njen ukus mi se najmanje dopada. U početku zato što je bila jedina, bila je i omiljena. Međutim kada sam kasnije zagrebao po drugima, Milka je pala... Daleko da je loša, ali uvek ću radije da uzmem bilo koju drugu nego Milku.

Juče sam povučen donekle agresivnom bilbord kampanjom, odustao od svojih principa, i kupio Milku sa ukusom karamele. Prevario sam se. Niti do izražaja dođe karamela, niti čokolada. Ne sviđa mi se baš kako su to uradili. Previše slatko. U svakom slučaju, probao, neću više. Naravno da svako treba da proba, pa da kaže sam za sebe.

Milka

milkab.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ove gore najvolijem

sad ću staviti još neke koje volim 

a jako ih retko jedem

a kad ih jedem onda može i 300 gr odmah :D :D :D

milka_whole_nuts_250_l.jpg

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Slažem se Mironosice. I meni su ove među omiljenim...

Kad si već stavila tobleronu (tableronu) da kažemo neku reč o njoj... mešavina badema, meda, lešnjaka...

Čuvenu čokoladicu je osmislio gospodin Tobler, a ona je ponela naziv po njemu i po toroneu. Što je bio italijanski naziv za kolač od badema koji je tad bio popularan.

Zaštitni znak je vrh Materhorn u čijem se logu krije medved, kao simbol grada gde je čokolada nastala. Bern.

Toblerone-logo.jpg

Подели на овим сајтовима

Галеб, црна чоколада од Бамбија....... мњам, мњам .smesko.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Upravo je uspešno degustirana jedna posebna čokolada.

Lindt - Wasabi

excellence_wasabi-411x446.png

Naravno svi znate za odlične Lindt čokolade, ali ne znam da li znate za vasabi. Ja nisam nikad čuo, ali mi je delovalo dovoljno egzotično da bih probao. Nisam se prevario. Čokolada je pomalo ljutikasta i daje zbog toga osećaj svežine, koji podseća na osećaj kada se jedu ledene kocke. Preporučujem svima koji u čokoladi traže više od pukog zadovoljenja osnovnih čula. 

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

TutiFruti1.13811.JPG

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...